MENU

13 juny, 2014 Comentaris (2) Visualitzacions: 1430 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Abans de tot haig de confessar que sóc un enamorat de John Malkovich i de les seves bestials actuacions. Dignifica qualsevol paper que agafa. Per tant, quan la cadena nord-americana NBC va confirmar que Malkovich es posaria a la pell de Barbanegra en una nova sèrie sobre pirates em vaig emocionar i vaig prometre que …

'Crossbones': I love John Malkovich

Crossbones_840_473_100

Abans de tot haig de confessar que sóc un enamorat de John Malkovich i de les seves bestials actuacions. Dignifica qualsevol paper que agafa. Per tant, quan la cadena nord-americana NBC va confirmar que Malkovich es posaria a la pell de Barbanegra en una nova sèrie sobre pirates em vaig emocionar i vaig prometre que trauria temps d’on fos per poder-ne veure el pilot. Crossbones ja s’ha estrenat als Estats Units i m’ha convençut bastant i no només per Malkovich. És cert que l’audiència no acaba d’acompanyar -en el segon episodi ha perdut més d’un milió d’espectadors- ni tampoc les crítiques, però i què!!! Aquest és un motiu per deixar-la de veure? Doncs, no. Crossbones és un producte entretingut que competeix directament amb una altra sèrie de pirates, Black Sails, que emet la cadena Starz. El bastard Jordi Camps m’ha assegurat que no paga la pena apostar per Black Sails i, per tant, ho tinc decidit, em concentraré en Crossbones.

CROSSBONES1La història no és res de l’altre món -durant el segle XVIII un comandant britànic té per objectiu matar el famós Barbanegra- però té diversos factors que us poden agradar. Per començar, i ja no m’estendré més, la presència de Malkovich és tot un plaer. El seu histrionisme i  magnetisme eclipsa tota la pantalla. Després també s’ha de tenir en compte la seqüència inicial del pilot, l’assalt per part d’un vaixell pirata. Les escenes d’acció estan prou ben gravades i l’escenografia molt aconseguida, encara que, personalment, em falta una mica de sang. I tercer argument que juga a favor de Crossbones, Neil Cross. L’alma mater de Luther, una de les millor sèries policíaques del moment, n’és el creador i això sempre és garantia d’èxit.

pirataTot plegat crea un cocktail prou atractiu que pot donar una bona empenta a Crossbones. Reconec que no la inclouré entre les tres millors sèries de l’any –True Detective, House of Cards, Game of Thrones o Sons of Anarchy mengen a part- però es pot convertir en un bon complement. Això és com el futbol. Messi no seria res sense espartans, com Busquets o Mascherano, que lluitessin per ell.

Crossbones també em servirà per reviure un gènere, el dels pirates, que exceptuant Piratas del Caribeque a mesura que es fan més seqüel.les es converteix en un burlesc cinema infantil-, no acaba de tenir molt de protagonisme en el panorama actual. Per sort, sempre ens quedarà Errol Flynn.

Abans de tot haig de confessar que sóc un enamorat de John Malkovich i de les seves bestials actuacions. Dignifica qualsevol paper que agafa. Per tant, quan la cadena nord-americana NBC va confirmar que Malkovich es posaria a la pell de Barbanegra en una nova sèrie sobre pirates em vaig emocionar i vaig prometre que …

2 comentaris to 'Crossbones': I love John Malkovich

  1. Jemima Walker ha dit:

    Ara que s’acaba GOT potser ens servirà per entretenir-nos una mica, i com a fan que soc de Luther li donaré una oportunitat. Espero que no passi com amb Black Sails, que a part d’alegrar-me al vista amb l’anatomia d’alguns pirates tampoc no em va aportar massa res.

  2. Ramon Porta ha dit:

    John es molt bó,però no sé fins a quin punt es sentirà sol en aquesta aventura,la trobo una mica fluixa la veritat.