MENU

7 juliol, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 2385 Sèries Jep Soler

Explicar aquesta magnífica minisèrie britànica de manera senzilla és relativament fàcil, només heu d’imaginar que Fargo, dels germans Coen, succeeix en un petit poble anglès amb una fauna col·lectiva semblant a Gent del barri. Molts dels joves lectors desconeixen Gent del barri, la sèrie anglesa referent a Catalunya i que va donar el tret de …

'Happy valley': la dona policia més completa de la TV

happy-valley-angie-dickinson-fargo-germans-coen-sarah-lancashire-els-bastards

Explicar aquesta magnífica minisèrie britànica de manera senzilla és relativament fàcil, només heu d’imaginar que Fargo, dels germans Coen, succeeix en un petit poble anglès amb una fauna col·lectiva semblant a Gent del barri. Molts dels joves lectors desconeixen Gent del barri, la sèrie anglesa referent a Catalunya i que va donar el tret de sortida a històries més nostrades com ara Estació d’enllaç o Poblenou. Aquest estil d’història permet que l’espectador formi part de les famílies que van apareixent, i ens genera empatia perquè ens podem veure reflectits en algun dels personatges, per això té un públic molt fidel, ja que et fas amic dels personatges, vols saber què els passa perquè formen part de la teva vida. Aquest model també jugava, i encara ho fa, a mostrar aspectes quotidians que coincideixen en episodis de la nostra vida, alguns d’ells ens transporten a les nostres pròpies pors.

happy-valley-angie-dickinson-fargo-germans-coen-sarah-lancashire-els-bastardsHappy valley compagina a la perfecció dos elements, el drama d’una història costumista i la intriga d’un argument policíac convincent i ben tramat. Dramàticament explora les pors més recurrents i habituals: els pares que afronten la pèrdua de la filla que acaben de segrestar, la por d’una filla de decebre els progenitors, la por de perdre l’estabilitat laboral i social, la por del fracàs, etc. Ja ho veieu. Totes a escena. La millor manera d’explicar-les i de fer-les visibles és situar-ho tot en un poble aparentment estable i veure com es va desmuntant tot plegat. Quan més es té més es pot perdre, d’això en podem estar segurs, ara bé, encara que es tingui poca cosa la por no desapareix. La història policíaca sembla copiada de Fargo, un home contracta uns sicaris perquè raptin una noia i demanin rescat al pare i solucionar els seus problemes econòmics. El pobre home també és una persona sense carisma, amb poca personalitat i que actua per pur despit, sense tenir en compte les conseqüències, com a la pel·lícula dels Coen.

happy-valley-angie-dickinson-fargo-germans-coen-sarah-lancashire-els-bastardsEl punt fort de la sèrie és la seva protagonista, la sergent Cawood (Sarah Lancashire), la dona policia més completa que ha donat la televisió, fins i tot molt superior en mala llet i duresa, però no en bellesa, a l’Angie Dickinson (Police woman (1974-1978))  En el primer capítol es presenta ella per situar-nos en el seu món: «Em dic Catherine, tinc 47 anys, estic divorciada, visc amb la meva germana  que s’està desintoxicant de l’heroïna. Tinc dos fills grans, l’una està morta i l’altre no em parla, tinc un nét.»

Una de les grans minisèries de l’any, fins ara, ja que per sort el 2014 ens està regalant productes televisius de gran qualitat. Aquest Happy valley segur que serà a la llista de les millors de l’any que elaborem Els Bastards, la seva posició en aquesta llista dependrà de la quantitat de col·legues que decideixin donar-li una oportunitat. No us decebrà. Paraula de Bastard.

Explicar aquesta magnífica minisèrie britànica de manera senzilla és relativament fàcil, només heu d’imaginar que Fargo, dels germans Coen, succeeix en un petit poble anglès amb una fauna col·lectiva semblant a Gent del barri. Molts dels joves lectors desconeixen Gent del barri, la sèrie anglesa referent a Catalunya i que va donar el tret de …

Un comentari a 'Happy valley': la dona policia més completa de la TV

  1. […] de policia. L’altra segurament perquè em pesa més el fet de veure-la com la germana de la dona policia més completa de la TV i m’impedeix veure-la com a […]