MENU

4 agost, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 1774 Sèries Jordi Dorca

  Ningú ha donat detalls de la data d’estrena, però sí que sabem que David Simon torna a l’HBO. Torna en el format de minisèrie, un format conegut de sobres i treballat per ell, i amb el qual ja va excel·lir amb les desconegudes (però sublims) The corner i Generation kill. En aquest cas la …

'Show me a hero'. El mestre David Simon torna a l’HBO

Show me a hero, David Simon, HBO, treme, the wire, The corner, Generation kill, William Zorzi, Oscar Isaac, Catherine Keener, Paul Haggis

 

Ningú ha donat detalls de la data d’estrena, però sí que sabem que David Simon torna a l’HBO. Torna en el format de minisèrie, un format conegut de sobres i treballat per ell, i amb el qual ja va excel·lir amb les desconegudes (però sublims) The corner i Generation kill. En aquest cas la proposta serà Show me a hero, una minisèrie inspirada en el llibre de la periodista Lisa Belkin. El llibre de no-ficció (digueu-ne crònica o periodisme narratiu) ens explica l’esclat d’un conflicte racial a la ciutat de Yonkers, a l’estat de Nova York. El conflicte s’inicia quan l’alcalde vol construir uns blocs de pisos tutelats en un barri de classe mitjana de la ciutat. Aquest fet farà que comencin les desavinences entre veïns i que la carrera política de l’alcalde quedi seriosament afectada. Un altre cas entre tants que es poden resumir amb la frase americana Not in my backyard (no al meu pati del darrere).

Show me a hero, David Simon, HBO, treme, the wire, The corner, Generation kill, William Zorzi, Oscar Isaac, Catherine Keener, Paul HaggisLa sèrie l’han escrit Simon i el periodista del Baltimore Sun i antic col·laborador de Simon a The wire, William F. Zorzi. Ja han confirmat que Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis) interpretarà l’alcalde Nick Wasicsko i que Catherine Keener (Captain Phillips) interpretarà una de les veïnes opositores a la construcció dels blocs al seu barri. També han confirmat que Paul Haggis (Crash i Black Donellys) en serà el director. De la mateixa manera que va fer a Treme i a The wire, Simon buscarà les contradiccions de la hipermercantilitzada societat actual, ensenyarà les enormes diferències socials que s’estan produint i engrandint als Estats Units (i a totes les democràcies liberals occidentals) durant els últims anys i posarà en dubte els discursos simples que pretenen deformar una realitat més complexa del que ens volen fer creure. Simon tornarà a l’HBO. Esperem que no en marxi mai, perquè el canal de pagament americà és l’únic que li donarà prou llibertat per poder fer el que ell vol, sense haver d’atendre als condicionants externs que altres televisions i produccions han d’assumir. Show me a hero serà una altra oportunitat de veure el que aquest geni de Baltimore és capaç de fer.

  Ningú ha donat detalls de la data d’estrena, però sí que sabem que David Simon torna a l’HBO. Torna en el format de minisèrie, un format conegut de sobres i treballat per ell, i amb el qual ja va excel·lir amb les desconegudes (però sublims) The corner i Generation kill. En aquest cas la …

Un comentari a 'Show me a hero'. El mestre David Simon torna a l’HBO

  1. Lord Vador ha dit:

    Pot estar ben segur que posarà el llistó ben alt com ha fet en tota la seva obra!