MENU

6 agost, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 2218 Cinema Jep Soler

L’any passat ens vam quedar amb ganes de més destrucció després de veure The purge, per això aquesta segona part tenia molts al·licients. En la primera entrega l’acció succeïa dins d’una casa suposadament protegida que evitava l’entrada dels ciutadans que gaudien de la seva nit de purga. Recordem que l’acció se situa en un futur …

'The purge: anarchy' – Res d’anarquia, tot controlat

the-purge-anarchy-James-DeMonaco-els-bastards
L’any passat ens vam quedar amb ganes de més destrucció després de veure The purge, per això aquesta segona part tenia molts al·licients. En la primera entrega l’acció succeïa dins d’una casa suposadament protegida que evitava l’entrada dels ciutadans que gaudien de la seva nit de purga. Recordem que l’acció se situa en un futur no gaire llunyà en què l’estat regala una nit a tots aquells que tinguin ganes de mostrar la seva violència impunement, d’aquesta manera es creu que la gent es comportarà de manera pacífica durant l’any i ja es desfogarà quan tingui el permís del govern, la nit del 21 al 22 de març. Mentre ens centràvem en una família benestant que rebia l’atac d’alguna banda amb ganes de destruir-ho tot, anàvem veient el que succeïa als carres de Los Angeles, com s’apallissaven al mig del carrer amb impunitat. La segona part anunciava que l’acció passaria als carrers i que gaudiríem de violència sense límits i sense control, d’aquí l’anarquia del títol. Doncs res de res. Tot plegat, un desengany.

the-purge-anarchy-James-DeMonaco-els-bastardsÉs incompatible fer una pel·lícula de violència i voler que sigui per a tots el públics, aquest és l’error de James DeMonaco, que ha volgut vendre un producte que, si s’hagués fet com cal, no hauria trobat distribució a les sales comercials, ara bé, hauria fet gaudir a tothom en festivals de gènere. El que li falta a la pel·lícula és atreviment, no pots intentar barrejar morts indiscriminades amb una situació dramàtica que no es creu ningú. Alguns que vam compartir la sessió de cinema veient la pel·lícula vam coincidir que el que et genera el film són ganes que els matin a tots. El primer error és ajuntar una sèrie de bones persones que s’han trobat per casualitat al mig del carrer durant la nit de la purga i voler que tots ells acabin vius, és complicat entendre com aquestes persones sense gaires capacitats en la lluita van esquivant les situacions amb certa facilitat, a més de passar-se l’estona xerrant sense aportar res a la història. La meitat dels diàlegs no tenen cap importància per a la trama, per tant si no tenien res a dir més hauria valgut que haguessin callat. Si el guió no dóna per a més i els diàlegs són buits de contingut només quedava fer escenes d’acció tan trepidants com fos possible i farcir el decorat de sang i fetge. No s’hi han atrevit, per tant, el resultat és molt inferior al de la primera part.

the-purge-anarchy-James-DeMonaco-els-bastardsEl que sí que han mantingut és el missatge sobre la bondat humana, ensenyar que la gent humil i pobra són més bones persones que els de classe alta i que el govern sempre manipula la població per aconseguir els seus propòsits. Res de nou, ja ho veieu. Després de veure Anarchy em vénen alguns interrogants a la ment que no he volgut interpretar: per què tota la classe baixa són de raça africana? Per què la banda que fa realment por quan la veus, amb les màscares blanques, són uns cagacalces? Per què es repeteix el clixé de films com Hostel 3 o Hard target en què els rics paguen per matar uns pobres desgraciats? S’ha acabat la imaginació en el cinema de terror? Per què el títol és Anarchy quan es descobreix que tot el que està passant és una conspiració del govern?

Sincerament no calia tant de rebombori per fer una pel·lícula sense acció i amb una trama previsible, avorrida i unes converses entre els protagonistes que fan vergonya, que van acabar amb la paciència d’un sant com jo.

L’any passat ens vam quedar amb ganes de més destrucció després de veure The purge, per això aquesta segona part tenia molts al·licients. En la primera entrega l’acció succeïa dins d’una casa suposadament protegida que evitava l’entrada dels ciutadans que gaudien de la seva nit de purga. Recordem que l’acció se situa en un futur …

Un comentari a 'The purge: anarchy' – Res d’anarquia, tot controlat

  1. Afrodita A ha dit:

    La primera certament era bona, molt bona. Aquesta, amb el trailer ja en vaig tenir prou, estava tot explicat. Veurem, però me’n refio de la teva opinió.