MENU

13 agost, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 1606 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Cada cop els guionistes de sèries s’han d’esprémer més les neurones per trobar un argument original, perquè el teleespectador té cent mil productes per triar. O l’encertes a la primera o l’audiència et deixa tirat. O el que és el mateix: o fas un pilot brutal o ja estàs perdut. Això és el que han …

'The lottery', m'ha tocat la Grossa

lottery2
Cada cop els guionistes de sèries s’han d’esprémer més les neurones per trobar un argument original, perquè el teleespectador té cent mil productes per triar. O l’encertes a la primera o l’audiència et deixa tirat. O el que és el mateix: o fas un pilot brutal o ja estàs perdut. Això és el que han intentat els productors de The lottery (Lifetime), que va arrencar el juliol. Han posat tota la carn a la graella buscant un argument original i, a priori, ho han aconseguit. Després ja veurem com es desenvolupa, però en un primer moment han aconseguit cridar l’atenció, almenys d’aquest bastard.

The lottery és un thriller de ciència-ficció ambientat en una societat que viu immersa en una profunda crisi perquè totes les dones han quedat estèrils i amb el risc que l’espècie humana desaparegui. Fa cinc anys que no neix cap nadó al món i tots els científics intenten trobar-ne el desllorigador. Finalment, el president dels Estats Units pot anunciar la notícia que tothom s’esperava. S’han aconseguit fertilitzar cent òvuls i es farà una loteria entre totes les dones del país per veure quines seran les mares de lloguer. Però no tot és tan bonic com sembla. Darrere d’aquesta història, hi ha un entramat dels serveis secrets nord-americans que volen controlar els moviments dels científics que han aconseguit la fórmula màgica de la fertilitat i que no deixaran res a l’atzar.

lotterydinsEl pilot de The lottery està gravat amb un ritme trepidant i et deixa un bon sabor de boca,  i el més important, amb ganes de continuar. Per tant, pot ser una de les sorpreses agradables de la temporada, una mica com el que va passar l’any passat amb Orphan black -una de les revelacions del 2013 juntament amb Ray Donovan-. El problema és que hi ha molts competidors a l’arena televisiva i, a vegades, no n’hi ha prou amb un bon pilot, sinó que cal un cop de sort o un boca-orella que et doni l’embranzida final. De moment l’audiència no acompanya The lottery -l’estrena va tenir només 1,1 milions d’espectadors-, però esperem que es produeixi aquest cop d’efecte i vagi remuntant. S’ho mereix, almenys per l’originalitat que aporta a una graella televisiva cada vegada més saturada.

Cada cop els guionistes de sèries s’han d’esprémer més les neurones per trobar un argument original, perquè el teleespectador té cent mil productes per triar. O l’encertes a la primera o l’audiència et deixa tirat. O el que és el mateix: o fas un pilot brutal o ja estàs perdut. Això és el que han …

Un comentari a 'The lottery', m'ha tocat la Grossa

  1. Ramon Porta ha dit:

    lluitar contra el poder a l’ombra es el etern problema.No està malament,veuré si la segueixo,Extan tan bé té un simil.Salutacions.