MENU

14 agost, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 1447 Sèries David U. Ruiz / @callahan_ruiz

La Comic Con de San Diego és un dels punts més calents del planeta pel que fa a les novetats de videojocs, còmics, cinema i televisió bàsicament. Fa anys que els fans peregrinen a aquesta localitat californiana per friquejar sense cap mena de mirament, buscant fotos, autògrafs o simplement per ser els primers a assabentar-se …

'Evil dead', els vells rockers tornen a la TV

evil-dead-sam-raimi-comic-con-bruce-campbell-serie-els-bastards
La Comic Con de San Diego és un dels punts més calents del planeta pel que fa a les novetats de videojocs, còmics, cinema i televisió bàsicament. Fa anys que els fans peregrinen a aquesta localitat californiana per friquejar sense cap mena de mirament, buscant fotos, autògrafs o simplement per ser els primers a assabentar-se del que s’ha de coure durant els dotze mesos vinents. Per tot això, la Comic Con ha atret darrerament les grans productores cinematogràfiques per fer-hi les presentacions públiques dels projectes més esperats com Django unchained, El hobbit, el reboot de The amazing Spiderman, el teaser del polèmic Batman Vs. Superman, o esbombar novetats sobre la nova saga Star Wars, entre d’altres. Durant aquesta última edició, tres han estat les grans bombes mediàtiques: la presentació del tràiler del reboot de Mad Max, Mad Max: Fury road que ha tornat a dirigir el seu llegendari creador George Miller, l’anunci de l’adaptació cinematogràfica per part de Sam Raimi de l’exitós videojoc de temàtica Z, The last of us, i el retorn del mateix Raimi a la televisió com a showrunner de la nova sèrie d’Evil dead, que estarà protagonitzada –com no podia ser d’una altra manera- per Bruce Campbell en el paper del mític Ash Williams, aquesta última, una notícia del tot inesperada, i que tothom ha interpretat com la concessió del mestre del fantàstic als fans de la saga original, que feia dècades que li reclamaven una continuació digna.

evil-dead-sam-raimi-comic-con-bruce-campbell-serie-els-bastardsRaimi és un director d’orígens humils, cinematogràficament parlant, que va irrompre a inicis dels vuitanta amb un estil fresc, àgil, directe i contundent fruit de combinar amb risc però amb una inusual determinació, gore, horror i un humor molt gamberro en produccions de sèrie B. La trilogia d’Evil dead i les molt reivindicables Darkman i Drag me to hell són els films que més bé identifiquen el seu segell. La consagració va venir amb l’esperadíssima i alhora complicada adaptació de Spiderman, una gran producció que porta inherent el seu estil, i a la qual va seguir una de les escasses millors segones parts de la història del cinema, Spiderman 2, i una tercera part que, tot i més fluixa, el temps ha deixat molt per sobre dels insofribles i aberrants reboots signats per Marc Webb. Raimi, a més, és d’aquells cineastes que s’ha guanyat el qualificatiu de total, perquè sol escriure i produir les seves històries, punts sobre els quals ha treballat tots els gèneres i encàrrecs proposats amb més o menys fortuna (Rápida y mortal, Entre el amor y el juego, Oz), cert, però amb valentia i innegable solvència, també. De fet, el secret de l’estil de Raimi és la de saber-se narrador, un cineasta que per sobre de tot frisa per explicar-nos històries com si fossin contes, i això per si mateix forma part del seu genial estil.

evil-dead-sam-raimi-comic-con-bruce-campbell-serie-els-bastardsPer tot això, Sam Raimi, vell rocker, deu molt als seus fans incondicionals i a la trilogia d’Evil dead, que ve a ser pràcticament el mateix, i feia temps que meditava com compensar-los. Després del vergonyós remake que va produir fa cosa d’un any, i que òbviament no va fer cap mena de gràcia als fans de la saga, Raimi ha decidit agafar finalment el bou per les banyes i encarregar-se’n ell i la troupe original del projecte, que finalment veurà la llum en forma de sèrie de televisió. Raimi no desconeix el format televisiu (és el creador de les produccions menors Hércules i Xena, la princesa guerrera), i tot i que aquest ha canviat molt des d’aleshores, també és cert que no hi ha cap sèrie de gènere fantàstic que li pugui fer ombra a un retorn amb tanta expectativa al voltant. Sí, he dit cap. De moment, poc més se sap del projecte: si continuarà al fil d’algun dels dos finals de la tercera part, de quantes temporades constarà, qui conformarà la resta del càsting, el metratge, etcètera, però sabent que tornarem a veure el no menys vell rocker Bruce Ash Campbell (My name is BruceBubba Ho-Tep, aquesta última del mestre Don Coscarelli) combatent les ordes del mal amb una retallada a una mà i una serra mecànica acoblada a l’altra, al ritme de frases lapidàries i de gags slapstick per molts gairebé oblidats, la notícia del renaixement de la saga Evil dead i -videojocs i còmics a una banda- dels horrors que de ben segur ens tornaran a portar les maleïdes i alhora entranyables planes del Necronomicon, només se m’acut rebre-la amb joia i alegria cridant a l’uníson un «klaatu barada nngnyhjfdgehem…» O alguna cosa per l’estil.

La Comic Con de San Diego és un dels punts més calents del planeta pel que fa a les novetats de videojocs, còmics, cinema i televisió bàsicament. Fa anys que els fans peregrinen a aquesta localitat californiana per friquejar sense cap mena de mirament, buscant fotos, autògrafs o simplement per ser els primers a assabentar-se …

Un comentari a 'Evil dead', els vells rockers tornen a la TV

  1. Afrodita A ha dit:

    Compte enrere. Tic-tac, tic-tac…