MENU

29 agost, 2014 Comentaris tancats a Els Donovan, una família americana Visualitzacions: 1473 Sèries Vador Garcia Arbós













Als americans els preocupa la família. Fa anys els preocupaven els orfes: The partridge family (Mamá y sus increíbles hijos), sobre una família virtuosa que s’acaba de quedar sense pare. O Mis adorables sobrinos (Family affair), d’un oncle i un majordom que es faran càrrec de dos nens orfes i que creixeran i tal. La …

Els Donovan, una família americana

Ray01

Als americans els preocupa la família. Fa anys els preocupaven els orfes: The partridge family (Mamá y sus increíbles hijos), sobre una família virtuosa que s’acaba de quedar sense pare. O Mis adorables sobrinos (Family affair), d’un oncle i un majordom que es faran càrrec de dos nens orfes i que creixeran i tal. La història es repetirà en diferents escenaris i personatges al llarg de la història. Sobre la família clàssica, no hi ha res com The Simpsons. I, malgrat tot, també hi afegiria les dues tongades de The Addams family. I sobre els nous conceptes de família més oberta i sense tabús, molestos per a determinats sectors de la societat, hi trobem Modern family. La indústria va tenir un filó quan va encetar el camí de les famílies riques i vicioses: Dallas i Dynasty, que van marcar una etapa.

Hi va haver una època de sèries d’individus solitaris i sense passat: Mannix, Conan, The Virginian, Ironside, Perry Mason, Peter Gunn, Kojak…  No sé on hauria de figurar Colombo, una sèrie estranya, on sempre es parlava de la dona, però mai va sortir.

També hi havia una potent trama familiar a The Sopranos, tot i que l’eix principal girava a l’entorn dels problemes psicològics de Tony Soprano, cap de família i d’una família mafiosa.

Ray Donovan té el to violent de The Sopranos per explicar les coses. Tanmateix, l’eix central de Ray Donovan és la família. Les tribulacions del seu cap per conciliar la vida laboral i familiar.

Episode 106Ray Donovan tracta de la família d’un tipus sense escrúpols, però amb principis i honradesa, que es dedica a netejar la merda de la gent més influent de Hollywood. D’un tipus amb una família nuclear típica: Raymond “Ray” Donovan (Liev Schreiber), la seva esposa Abby (Paula Malcomson), una noia, Bridget (Kerris Dorsey), i un noi, Conor (Devon Bagby), tots dos en una etapa adolescent prou conflictiva.

La família tota l’encapçala un avi putero, bevedor i conflcitiu, Mickey Donovan, interpretat magistralment per Jon Voight. En Ray té tres germans que viuen o malviuen d’un gimnàs on s’entrenen boxadors: Terrence “Terry” (Eddie Marsan), que té Parkinson; Brendan “Bunchy” (Dash Mihok), alcohòlic, drogata i una mica ximple, que es defineix com a anorèctic sexual. I després el petit, en Daryll, boxador que es fa dir Black Irish i és fruit  d’una aventura d’en Mickey, un pare sense escrúpols, capaç de fer una gran aposta guanyadora contra el seu fill, quan el fa enfrontar contra un mexicà el doble de gros.

Viuen a Los Angeles, però són de Boston, on, com tantes famílies catòliques irlandeses, van tenir problemes d’abusos de capellans pederastes de la seva parròquia. Aquesta és una història que ofusca la família i la persegueix. A banda de relacions amb la màfia.

RayDonovan_110_0581.RL’eix és la família i la necessitat de mantenir els vincles, compartir secrets, i ajudar-se. La feinada d’en Ray interfereix en les tasques al si de a família, en les seves relacions conjugals, o en el seu paper de pare responsable que parla amb els mestres. Si més no, es preocupa de comprar la casa que desitja la seva dona o relacionar-se amb el món del porno per trobar la millor escola de la seva filla. La filla ha festejat amb un cantant de rap desgraciat i el nen apunta les males maneres de la línia masculina de la família, avi i pare.

Ray Donovan és una manera nova d’explicar la família americana. Res més. Una família americana que s’estima i s’enganya. A casa, mengen plegats, i a fora, es fan el salt, però s’ajuden, perquè un Donovan és un Donovan i els Donovan no demanen disculpes! Quasi tot ho fan per peles i sempre pensen en la família!  Es matarien, però, en el fons, s’estimen!

Als americans els preocupa la família. Fa anys els preocupaven els orfes: The partridge family (Mamá y sus increíbles hijos), sobre una família virtuosa que s’acaba de quedar sense pare. O Mis adorables sobrinos (Family affair), d’un oncle i un majordom que es faran càrrec de dos nens orfes i que creixeran i tal. La …













Comments are closed.