MENU

9 setembre, 2014 Comentaris tancats a 'Manhattan' Visualitzacions: 1000 Sèries Fatima Deulofeu













Any 1943, en plena Segona Guerra Mundial el govern dels Estats Units va reunir un grup elitista de científics de diferents disciplines per tal de participar en el projecte d’investigació nuclear i entrar a la cursa clandestina per fabricar la primera bomba atòmica de la història abans que ho aconseguís l’Alemanya nazi. Benvinguts al Projecte …

'Manhattan'

wgn-manhattan

Any 1943, en plena Segona Guerra Mundial el govern dels Estats Units va reunir un grup elitista de científics de diferents disciplines per tal de participar en el projecte d’investigació nuclear i entrar a la cursa clandestina per fabricar la primera bomba atòmica de la història abans que ho aconseguís l’Alemanya nazi. Benvinguts al Projecte Manhattan, benvinguts a la sèrie Manhattan.

La trama principal de la sèrie gira al voltant del Projecte Manhattan tot i que paral·lelament es va desenvolupant un drama al voltant de la vida dels científics involucrats en el projecte. Els seus problemes personals, les seves contradiccions morals respecte del projecte, els conflictes familiars generats pel secretisme de la missió van trastocant l’aparent tranquil·litat de la vida a The Hill, una comunitat situada a Los Álamos (New Mexico).

961a7af0fb1a4ecdceae2f5a0f46d262La sèrie comença amb l’arribada de la família d’un científic jove i brillant, Charlie Isaacs (Ashley Zukerman) a The Hill. Ni Charlie ni la seva esposa Abby tenen ni idea de què els espera a l’arribada del que a priori sembla una encantadora i tranquil·la comunitat situada al bell mig del desert, però que en realitat està vigilada i controlada pels militars. Charlie passa a formar part d’un dels dos grups de científics que treballen en el projecte.

L’altre grup està encapçalat i liderat per Frank Winter (un esplèndid John Benjamin Hickey), un geni que és molt conscient del risc i el perill que comporten les seves investigacions i autèntic protagonista de la sèrie, que a més haurà de lluitar contra els entrebancs que li posen els militars per dur a terme la seva feina. Frank està casat amb Liza (fantàstica Olivia Williams), una brillant científica que ho ha deixat tot per seguir Frank fins a The Hill, i tenen una filla que té tots els símptomes de l’adolescència i que de ben segur també els portarà problemes.

Manhattan0Evidentment el Projecte Manhatan està classificat, per tant és secret, cap dels científics involucrats en el projecte poden explicar-ne res a les seves famílies, que s’han de conformar a viure formant part de la comunitat sense fer preguntes.

A la pressió de la feina que estan fent, sempre treballant contrarellotge i sense horaris, se’ls suma la pressió d’haver d’actuar amb aparent normalitat tot i que saben que la seva feina canviarà el curs de la història i creuen, (oh, ingenus!) que posarà fi a la guerra en curs i, per extensió, a totes les guerres.

Al llarg dels 13 capítols de la primera temporada anirem seguint com els científics avancen en la fabricació del que ells anomenen el dispositiu, envoltats del secretisme i les mentides a The Hill sempre acompanyats per l’incessant vent de desert.

És la nova sèrie del canal WGN , creada per Sam Shaw (Masters of sex), dirigida i produïda per Thomas Schlamme (The west wing). Té una bona història, amb un molt bon guió, una excel·lent ambientació i unes bones interpretacions, per tant, val la pena seguir el rastre a Manhattan per comprovar si manté aquest nivell tota la temporada.

Així doncs… Tret de sortida a la cursa clandestina més important de la història.

 

Any 1943, en plena Segona Guerra Mundial el govern dels Estats Units va reunir un grup elitista de científics de diferents disciplines per tal de participar en el projecte d’investigació nuclear i entrar a la cursa clandestina per fabricar la primera bomba atòmica de la història abans que ho aconseguís l’Alemanya nazi. Benvinguts al Projecte …













Comments are closed.