MENU

13 setembre, 2014 Comentaris (2) Visualitzacions: 2207 Què se n'ha fet Jordi Taulats

Per inaugurar aquesta secció em venien al cap un munt de noms com Andy McDowell, Cuba Gooding Jr, Macaulay Culkin, Whoopi Golberg, Gene Hackman o Jodie Foster, entre molts altres. Actors, actrius o directors i directores que anys enrere era molt habituals veure’ls a les pantalles dels cinemes però que des de fa una anys  …

Maria Elizabeth Mastrantonio

the-abyss_mary-elizabeth-mastrantonio_01

Per inaugurar aquesta secció em venien al cap un munt de noms com Andy McDowell, Cuba Gooding Jr, Macaulay Culkin, Whoopi Golberg, Gene Hackman o Jodie Foster, entre molts altres. Actors, actrius o directors i directores que anys enrere era molt habituals veure’ls a les pantalles dels cinemes però que des de fa una anys  han passat molt desapercebuts. En aquesta secció intentarem esbrinar què se n’ha fet, d’aquesta gent.

He volgut començat per aquesta actriu, nascuda a Illinois el 1958, per dues raons: la primera és que, (vés a saber tu per què, quan m’he posat davant de l’ordinador per començar a escriure aquest article, ha estat el primer nom que m’ha vingut al cap. La segona, però no menys important, perquè va ser un dels mites eròtics de la meva joventut.

mary-elizabeth-mastrantonio-in-una-scena-di-scarface-58879Tot i que en un començament es decantava per la cançó (en realitat és una soprano lírica), va debutar al cinema amb el film de Francis Ford Coppola Scarface, en el paper de Gina, la germana de Tony Montana (Al Pacino). Nominada als premis Oscar i als Globus d’Or com a millor actriu secundària pel film El color del diner (1986), amb Paul Newman i Tom Cruise, Dianne West li va prendre l’estatueta per la seva participació en el film de Woody Allen Hanna i les seves germanes. Abyss, L’assassí del calendari, Acció judicial, Robin Hood, príncep dels lladres, Testigo protegido o La tempesta perfecta són alguns dels films més coneguts en què ha treballat.

Però… i ara què està fent?

giuntoli-and-mastrantonioEl 2005 Mastrantonio apareixia en 9 episodis de Sin rastro, el 2010 va aparèixer regularment en la sèrie Ley y orden: acción judicial, en què donava vida a la capitana Zoe Callas, el 2013 feia de primera dama dels Estat Units a Rehenes, amb Dylan McDermott i Toni Collette, i des del 2012 que està apareixent esporàdicament a la sèrie Grimm. A Broadway, d’octubre a desembre de l’any passat, Mastrantonio va donar vida a una de les protagonistes de The Winslow boy, una obra ambientada en el saló d’una casa a Kensington a les acaballes de la Primera Guerra Mundial.

Casada amb Pat O’Connor, que la va dirigir a L’assassí del calendari, actualment resideix a Londres, on compagina la feina de mare de dos fills amb la d’actriu de televisió i teatre.

Per inaugurar aquesta secció em venien al cap un munt de noms com Andy McDowell, Cuba Gooding Jr, Macaulay Culkin, Whoopi Golberg, Gene Hackman o Jodie Foster, entre molts altres. Actors, actrius o directors i directores que anys enrere era molt habituals veure’ls a les pantalles dels cinemes però que des de fa una anys  …

2 comentaris to Maria Elizabeth Mastrantonio

  1. Koji Kabuto ha dit:

    També fou un dels meus mites eròtics. Guapa i bona actriu. DEP (cinematogràficament)