MENU

20 setembre, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 1590 Intros bastardes Jep Soler

Ja ens hem acostumat a que les noves sèries no tinguin caretes semblants a les de dècades passades. Actualment amb un gargot amb el títol ja en tenen prou, semblant a la de Lost que ens va presentar en aquesta secció el “boss” Jordi Camps. Per exemple a The Strain, Helix i Ray Donovan prescindeixen …

Z Nation (2014 – … )

Ja ens hem acostumat a que les noves sèries no tinguin caretes semblants a les de dècades passades. Actualment amb un gargot amb el títol ja en tenen prou, semblant a la de Lost que ens va presentar en aquesta secció el “boss” Jordi Camps. Per exemple a The Strain, Helix i Ray Donovan prescindeixen d’una intro com cal i només ens hi posen el nom de la sèrie. A Z Nation han fet una careta curta, intensa i explicativa. Per això la tenim en aquesta secció. Només ens cal l’evolució d’un ull humà per entendre que la història explica la infecció de la humanitat, en aquest cas un virus que converteix als infectats en zombis. En un moment l’ull és converteix en un mapa d’Estats Units, el periple que hauran de Znation_detail_2560x1450_1280x725_320961603664fer els protagonistes per intentar preservar l’antídot que acabarà amb els infectats, per aconseguir-ho només servirà la violència.No entraré en la polèmica clàssica de si els zombis han de ser infectats o mort vivents, a mi m’és indiferent si em fan gaudir d’acció, sang, espants i un guió mínimament acceptable, sóc un paio fàcil en aquest sentit.

Z Nation em satisfà per la seva senzillesa i humilitat, no plantegen una situació complicada amb grans efectes especials, ni tampoc volen enganyar a ningú. Veiem una sèrie d’acció, amb infectats que mossegaran de valent, amb protagonistes que no tenen segura la seva existència per molt protagonistes que semblin, un petit toc d’humor i una mica de sang. Pel sol fet de ser capaços de fer aparèixer un nadó-zombi i carregar-se’l ja mereix tota la meva admiració.

Com a curiositat el pilot, i tres capítols més, estan dirigits per John Hyams, possiblement el nom us sona poc, ara bé el cognom és dels mítics en l’univers bastard. El seu pare Peter va ser el responsable de títols realment indispensables com Atmosfera zero, Capricorni U, (no és un Z-Nation-trailer-teases-new-Syfy-series-zombie-babypartit de fútbol), Timecop o The relic. El fill va continuar el paper del pare amb menys proliferació, tot i això seves són la segona i tercera part de Soldado universal amb Jean-Claude Van Damme. Pel que demostra en el pilot crec que ens ho passarem bé.

És inevitable comparar-ho amb The walking dead. Serà relativament fàcil que Z Nation superi en intensitat i emoció The walking dead, ara bé pel que fa a la intro és impossible superar-la perquè aquesta darrera és una obra d’art. Per cert. cap bastard l’ha analitzat i els animo a que en facin un post en aquesta secció perquè val molt la pena.

Ja ens hem acostumat a que les noves sèries no tinguin caretes semblants a les de dècades passades. Actualment amb un gargot amb el títol ja en tenen prou, semblant a la de Lost que ens va presentar en aquesta secció el “boss” Jordi Camps. Per exemple a The Strain, Helix i Ray Donovan prescindeixen …

Un comentari a Z Nation (2014 – … )

  1. Koji ha dit:

    A mi em va decepcionar un pèl després dels bons comentaris d’alguns bastards per les xarxes socials. No aporta res de nou al gènere i els personatges són més planers i odiosos que els de The wlaking dead, que ja és difícil. Dit això, passa bé i com bé dius va directe al gra, o sia a l’acció i a oferir sang i zombis a dojo. Veurem. M’encantava en Hyams!