MENU

18 octubre, 2014 Comentaris tancats a 'The Munsters' (1964-1966) Visualitzacions: 1503 Intros bastardes Jep Soler

El passat mes de setembre es van celebrar els 50 anys d’estrena a la CBS de la comèdia The Munsters, no podia passar gaire temps perquè els Bastards ens en féssim ressò, si més no parlant de la seva careta. La sèrie només va durar dues temporades, amb un total de 70 episodis. Curiosament, va …

'The Munsters' (1964-1966)

the_munstersEl passat mes de setembre es van celebrar els 50 anys d’estrena a la CBS de la comèdia The Munsters, no podia passar gaire temps perquè els Bastards ens en féssim ressò, si més no parlant de la seva careta. La sèrie només va durar dues temporades, amb un total de 70 episodis. Curiosament, va compartir època a televisió amb una família molt semblant, La família Adams (1964-1966), però van agafar camins ben diferents. The Munsters es va emportar tot l’èxit en aquell moment i no va trobar continuïtat del mateix nivell amb les versions més modernes, en canvi La família Adams va haver d’esperar el seu salt al cinema, dècades després, per arribar a triomfar.

Si veiem les dues intros de The Munsters veurem que guarden molta similitud, només hi ha un parell de subtils canvis. Bàsicament  ens mostren els protagonistes de la sitcom: Lily (vampiressa mare de la família), Marilyn (la neboda humana que consideren lletja i la planyen), l’avi Dracula (doncs, això), Eddie (el fill, home llop amant dels experiments de l’avi) i Herman (en Frankenstein, el personatge més estimat, per bona persona i una mica sapastre). En la careta de la segona temporada canvia la música i l’ordre d’aparició dels protagonistes.

092d15aa7b290e33e6afb498c69f0769La intro explica una història, normalment no succeeix, la família es prepara per la jornada laboral i tots els membres marxen de casa per anar al seus llocs de treball, o escola, i s’acomiaden de la mare, que es quedarà a casa. Reflex molt il·lustratiu de la societat americana de principis dels seixanta. Com és habitual totes les famílies tenen animals domèstics, en aquest cas, a més d’un drac i un corb, hi trobem el gat Kitty, que miola igual que un lleó.

Podem trobar un paral·lelisme amb una sèrie d’animació molt semblant, els Simpsons, només varia la intro, en aquesta darrera els membres de la família arriben a casa, i amb els monstres marxen de casa. Els personatges també tenen moltes coses en comú.

El passat mes de setembre es van celebrar els 50 anys d’estrena a la CBS de la comèdia The Munsters, no podia passar gaire temps perquè els Bastards ens en féssim ressò, si més no parlant de la seva careta. La sèrie només va durar dues temporades, amb un total de 70 episodis. Curiosament, va …

Comments are closed.