MENU

20 octubre, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 2548 Cinema Jordi Taulats

‘Annabelle’ sense Wan és com la ‘muñeca chochona’

Y siempre toca, la chochona…

Y otro perrito piloto, y una muñeca chochona

Sempre que són les festes de Sant Narcís, la festa gran de Girona, em ve al cap la cantarella dels firaires de la Tómbola. Segurament ara deu ser la tauleta, el portàtil o l’smartphone, però a la meva època el hit de les tómboles eren les muñecas chochonas.

L’altre dia vaig anar a veure Annabelle (John R. Leonetti), i vaig tenir la sensació que em faltava el firaire. Sí, sabia que no era Expediente Warren (The conjuring), però esperava que en James Wan (Insidious, Saw), aquí en tasques de producció, portés més control sobre un producte que va començar l’any passat i que va ser tota una sorpresa més que agradable.

Aquest spin-off ens explica la història que hi ha rere la nina Annabelle, que ja a The conjuring es deixava veure. Una parella catòlica que espera el seu primer fill és víctima d’una brutal agressió per part d’una secta satànica. A causa de la mort d’un dels agressors, una nina de les que col·lecciona la futura mare queda posseïda per un dimoni. I a partir d’aquí doncs el que és típic dels objectes posseïts: veus d’ultratomba, tancaments de porta sobtats, visions diabòliques…

Després de veure aquesta pel·lícula llegeixo esmaperdut, bocabadat, corprès, sobtat, que en alguns cinemes del país veí, França, han deixat de projectar-la perquè es veu que hi ha greus batusses, baralles, escaramusses, altercats, conflictes, bregues… Però què els passa, a aquests gavatxos? Per més que hi penso no puc entendre per què aquesta pel·lícula causa tants conflictes allà. És ben bé que estan bojos, aquests francesos.

Un film força pla, amb un parell, i mal comptats, ensurts, però a diferència del primer film, en què els ensurts no te’ls esperaves, aquí saps que n’hi haurà un i, per tant, perd força la definició d’ensurt. Les interpretacions tant d’ella (Annabelle Wallis, Peaky blinders) com d’ell (Ward Horton, El lobo de Wall Street) deixen molt que desitjar, ja que tenen una expressió facial semblant a la d’una barra de ferro.

No, decididament no us recomano anar a veure aquest film. Almenys no us ho recomano si el que teniu ganes és de veure una pel·lícula de terror. Abans d’anar a veure això us recomano fervorosament que doneu una oportunitat als directors i actors que participen a la 4a Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, l’Acocollona’t. Segur que trobareu propostes molt més interessants que no aquesta. I ja que esteu per Girona aprofiteu per anar a les Fires, potser trobareu una chochona.

Un comentari a ‘Annabelle’ sense Wan és com la ‘muñeca chochona’

  1. […] Wan el 2013 amb L’expedient Warren (The Conjuring) es va començar a expandir el 2014 amb Annabelle (John R. Leonetti i James Wan) i va continuar el 2016 amb Expediente Warren: el caso Enfield (The […]