MENU

21 octubre, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 2277 Sèries Fatima Deulofeu

Títol


Director


Actors

La família Pfefferman és una família plena de traumes i secrets individuals que quedaran en segon terme en conèixer la notícia bomba del pare. Una notícia que sacsejarà el seu món i el capgirarà.

‘Transparent’. Tens cap secret, tu?

Fa uns mesos Amazon va llançar uns quants capítols pilot per tal que fos el públic el que votés quins mereixien convertir-se en sèrie. Dels 3 o 4 que vaig veure el que més em va agradar va ser Transparent, i dels 3 o 4 que vaig veure crec que el menys votat va ser Transparent. Va rebre bones crítiques, però el que compta són les dades d’audiència, per tant les meves esperances de veure el pilot convertit en sèrie es van esvair. Uns mesos més tard, miracle! Amazon ha emès la temporada completa al més pur estil Netflix i ha posat a disposició dels usuaris els 10 capítols de la 1a temporada.

Transparent és presentada com una dramèdia familiar, però és molt més drama que comèdia. És massa dura, massa trista, massa cínica, massa irònica i massa negra perquè els tocs d’humor, que també els té, puguin arribar a equilibrar el producte i per tant jo la definiria com un drama familiar. És obra de Jill Soloway, coneguda productora i guionista de United States of Tara i sobretot de Six feet under i podria ser fàcilment etiquetada com una sèrie indie.

És una sèrie difícil de descriure i més sense explicar certs detalls que prefereixo que descobriu vosaltres mateixos. El tràiler (com sol passar) explica massa, per tant no us el recomano gens ni mica.

Transparent parla de la família Pfefferman, una família disfuncional que surt de la norma i que tant ens agrada, perquè ens agrada poder colar-nos a casa seva  i observar les seves rareses, conèixer les seves intimitats, els seus draps bruts, les seves pors, els seus drames i sobretot els seus secrets.

Sarah (Amy Landecker) és una mare de família perfecta, responsable i competent a qui agrada tenir-ho tot controlat, però que tot se li descontrola quan retroba una antiga amant de la Universitat. Josh (Jay Duplass) és un productor musical (amb tota la pinta d’un modernet de merda) que cada matí es lleva al costat de l’última cantant de torn que acaba de descobrir i que difícilment passen de la majoria d’edat, però en el fons és un ésser melancòlic i enamoradís perdut en la cerca de l’amor i la felicitat. Ali (Gaby Hoffman) és la típica loser sense ofici ni benefici plena de complexos, incapaç d’adaptar-se a la vida que li ha tocat viure però sense cap ganes d’aprendre a fer-ho. Els tres germans no poden ser més diferents entre ells i alhora estar tan units. Només tenen una cosa en comú: són extremament egoistes.

Els seus pares estan separats fa anys, en Marty ha anat encadenant relacions amb moltes dones i la mare s’ha tornat a casar amb Ed, que té una greu demència.

Un matí qualsevol en  Marty (tots els Emmys del món d’aquest paper per a Jeffrey Tambor) els convida a sopar per donar-los una notícia important, un secret, cosa que no aconsegueix perquè ells estan massa enfeinats mirant-se el melic per escoltar res del que els ha de dir. Així doncs el gran secret continua sent un secret, tot i que l’espectador ja el descobrirà en el capítol pilot.

Gràcies als flashbacks anirem descobrint la trajectòria vital de Marty, un home que ha passat tristament per la vida amagat sota una disfressa i sentint-s’hi atrapat. Només ha tingut petits instants de felicitat en què s’ha pogut mostrar tal com és.

La família Pfefferman és una família plena de traumes i secrets individuals que quedaran en segon terme en conèixer la notícia bomba del pare. Una notícia que sacsejarà el seu món i el capgirarà.

Transparent és una sèrie que parla de tot i de res. No hi passen grans coses i alhora hi passen mil coses. Parla de la vida, de l’amor, de la mort, del lesbianisme, del sexe sense censura, de les drogues, de l’adulteri… i ho fa amb una exquisida normalitat acompanyat d’una preciosa melodia de piano que també escoltem als títols de crèdit inicials. 

És una sèrie de 10 capítols de només 30 minuts que passen com un sospir, una sèrie que no voldries que s’acabés ja que des del principi empatitzes amb tots els personatges, adores les seves virtuts tant com els seus defectes. És una sèrie que t’atrapa. Una sèrie amb uns diàlegs brillants que de tant en tant et fan morir de riure i que al cap d’un segon t’encongeixen el cor i t’omplen els ulls de llàgrimes.

És Transparent, una petita gran sèrie.

I tu, vols saber el secret?

La família Pfefferman és una família plena de traumes i secrets individuals que quedaran en segon terme en conèixer la notícia bomba del pare. Una notícia que sacsejarà el seu món i el capgirarà.

Títol


Director


Actors

Un comentari a ‘Transparent’. Tens cap secret, tu?

  1. […] es vol arriscar i agafar el nínxol de la sexualitat fluïda amb sèries com ara Transparent, una de les més trencadores, en què veiem com un home de bé, madur i casat, se separa de la seva […]