MENU

24 octubre, 2014 Comentaris tancats a Estic Acocollonit!! Visualitzacions: 1425 Cinema Jep Soler

El dia 25 d’octubre comença una nova edició, la quarta, de l’Acocollona’t (Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona). Per tal d’analitzar els actes més destacats, les novetats i les anècdotes més interessants de l’edició d’enguany hem convidat a la redacció del bloc Els Bastards als seus tres directors i fundadors, Jordi Martínez, …

Estic Acocollonit!!

acocollonat-cinema-truffaut-fires-de-girona-albeniz-placa-museu-del-cinema-els-bastards

El dia 25 d’octubre comença una nova edició, la quarta, de l’Acocollona’t (Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona). Per tal d’analitzar els actes més destacats, les novetats i les anècdotes més interessants de l’edició d’enguany hem convidat a la redacció del bloc Els Bastards als seus tres directors i fundadors, Jordi Martínez, David Ruiz i Paco Cavero.

Bastards – Benvinguts al tres, gràcies per acceptar la invitació dels Bastards i per les facilitats per poder fer aquesta entrevista*: Comencem parlant, si us sembla, amb la novetat més important d’enguany, l’ACOCOEXPRÉS, que comença aquest proper cap de setmana. Aquesta acte es realitzarà el dissabte 25 d’octubre i consisteix en crear un curt-metratge de terror o fantàstic, en només 24 hores. El dissabte de 10 a 11 del matí els participants s’apuntaran i recolliran les bases per la realització del curt al Museu del Cinema i s’haurà d’entregar el dia següent, el diumenge, entre 11 i 12 del migdia. Aquest tipus de concurs de curts es realitzen amb èxit en altres festivals de temàtica ben diversa, com el WEVOO a Olot o el MACCA a Cassà de la Selva. Quin plus dona aquesta activitat al festival?

acocollonat-cinema-truffaut-fires-de-girona-albeniz-placa-museu-del-cinema-els-bastardsDavid – Com bé dius ha tingut èxit en altres festivals, això no implica que aquí pugui funcionar perquè cada festival és diferent, s’ha d’anar festival a festival. Nosaltres ho donarem tot per assolir l’objectiu. Ara no és el moment de fer valoracions, ja es faran a final del festival.

B – L’activitat de l’Acocollona’t que no planteja cap dubte sobre el seu èxit és la Zombie Walk que es consolida amb la seva tercera caminada pel barri vell de Girona. Recordem que, el dia 31 d’octubre, a partir de les 17.30 es faran tallers de maquillatge a les escales de la Catedral i que a les vuit començarem a caminar per la ciutat. Alguna novetat en la Zombie Walk d’enguany? S’espera el mateix èxit que els darrers anys?

acocollonat-cinema-truffaut-fires-de-girona-albeniz-placa-museu-del-cinema-els-bastardsJordiEstem contents amb el treball de la Zombie Walk, però el més important és el festival. Encara que sembli que la Zombie Walk està consolidada hem de seguir treballant i mirar endavant. Sortirem a donar el millor de nosaltres. Per mi veure els zombies caminar, que no córrer, per la ciutat és un somni fet realitat, des de petit havia volgut estar aquí. Com a novetat us recomano fer una ullada a la pàgina oficial de la Zombie Walk, ara no puc desvelar-ho encara perquè falten alguns serrells per poder finalitzar l’operació, estigueu atents i quan estigui tot lligat no en dubteu, sereu els primers de saber-ho.

B – Una de les tasques més feixugues durant l’organització del Festival deu ser escollir els curts que participaran en la secció oficial de l’Acocollona’t. Ens agradaria que ens parléssiu d’aquest procés i també de l’elecció del jurat.

PacoEls curts els hem de mirar com si fossin els millors, treballant de dia i de nit ens deixem la pell davant la pantalla, perquè els nostres espectadors s’ho mereixen i quan ho fem bé ens aplaudeixen. Per això si ho fem malament tenen tot el dret de criticar-nos, per això paguen l’entrada, als espectadors de l’Acocollona’t no se’ls pot enganyar. Pel que fa al Jurat de la secció oficial és el que mana, a vegades ens van a favor d’altres en contra. Al final el festival és just i ho deixa tot a lloc.

B – La projecció dels curts a competició són els dies 29 i 30 d’octubre a partir de les 20.30 als Cinemes Albèniz Plaça, entrada 3 euros, i al finalitzar la projecció de curts podrem gaudir d’una pel·lícula inèdita de gènere. El dimecresWax i el dijous Buscadores del Olvido. Abans, però, el dimarts dia 28 hi ha la inauguració oficial del festival als Cinemes Albèniz Plaça, amb entrada gratuïta a les 21.00 hores. Que hi podrem veure?

DLa inauguració és així, a vegades la gent surt encantada i a vegades decebuts. Nosaltres ho donarem tot per aconseguir el millor pel públic.

acocollonat-cinema-truffaut-fires-de-girona-albeniz-placa-museu-del-cinema-els-bastardsB – El cartell d’aquest any està aconseguit un gran ressò a les xarxes socials, que en pensa el seu creador?

PEl reconeixement individual no importa, el que realment val la pena és l’equip, tots junts aconseguirem el que mereixem. El pòster és un detall més de tot el festival i sense l’esforç de cadascú dels membres de l’equip no aconseguiríem tirar endavant l’Acocollona’t.

B – Hi ha rumors que el pressupost del festival s’ha vist retallat i que hi ha dificultats per poder oferir el mateix nivell d’edicions anteriors.

JNosaltres no fem cas dels rumors i no parlem mai d’ells. És una política del festival no entrar en aquest tema perquè no ens aporta res.

B – Per anar acabant, els darrers anys hi havia un premi Els Bastards, aquest any sembla que no hi serà. Ens podríeu explicar el motiu.

P Vostè és el director d’Els Bastards?

B – No

PDoncs aquesta pregunta només la respondrem davant del director, no entenc com no ha vingut ell a fer l’entrevista per parlar amb igualtat.

B – Bé… doncs per acabar, ara sí. Us agrada el fútbol?zombis_fires_12_3

JSí! I tant!! Del Joventut de Badalona tota la vida. Penyaaaa!!!

PFútbol? Que és fútbol?

DA mi no m’agrada el fútbol, sóc del Real Madrid.

B – Moltes gràcies i molta sort! La necessitareu… Recordeu estimats lectors que el dia 1 de novembre a partir de les 20.00 al Cinema Truffaut s’entregaran els premis a millor curt, el finalista i el premi del públic. Es projectaran els curts guanyadors i tots els AcocoExprés. Ens veiem per l’Acocollona’t!

*Entrevista mai feta. Totalment inventada. Qualsevol coincidència amb la realitat és pura casualitat. No s’ha maltractat cap animal durant la realització del post.

El dia 25 d’octubre comença una nova edició, la quarta, de l’Acocollona’t (Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona). Per tal d’analitzar els actes més destacats, les novetats i les anècdotes més interessants de l’edició d’enguany hem convidat a la redacció del bloc Els Bastards als seus tres directors i fundadors, Jordi Martínez, …

Comments are closed.