MENU

28 octubre, 2014 Comentaris tancats a 'You're the worst', l'anti-comèdia romàntica? Potser no Visualitzacions: 1119 Sèries Fatima Deulofeu

You’re the worst és la re-formulació de la comèdia romàntica. Potser la millor definició és una comèdia d’humor sexual, sense complexos o una comèdia con derecho a roce. El que és segur és que és una comèdia, per fi una comèdia enmig de tant de drama. Una mica d’aire fresc amb la durada perfecta (vint-i-pocs …

'You're the worst', l'anti-comèdia romàntica? Potser no

worst01

You’re the worst és la re-formulació de la comèdia romàntica. Potser la millor definició és una comèdia d’humor sexual, sense complexos o una comèdia con derecho a roce.

El que és segur és que és una comèdia, per fi una comèdia enmig de tant de drama. Una mica d’aire fresc amb la durada perfecta (vint-i-pocs minuts) per prendre’s una estona per conèixer uns personatges divertits, sense manies, que parlen i practiquen sexe amb tota naturalitat. Una visió diferent de les relacions explicada amb un punt de vista irònic, amb mala baba i fins i tot d’una manera auto-destructiva per explicar les relacions de parella entre dues persones que no creuen en la relació romàntica, dues persones que fan el que volen, diuen el que pensen, passen de tothom i sempre acaben soles. Dues persones que són uns bales perdudes condemnades a trobar-se.

worst02En Jimmy (Chris Geere) i la Gretchen (Aya Cash) es coneixen al casament de l’ex d’en Jimmy, que a la vegada és amiga de la Gretchen. Com que tots dos tenen un caràcter fort i molta mala llet assumeixen que són l’un per l’altre només per com són de males persones. No tenen pèls a la llengua, es tracten amb menyspreu i tenen en comú que avorreixen tot allò que té a veure amb l’amor o el romanticisme, però els encanta el sexe sense lligams i es consideren males persones, es consideren el pitjor, però saben que ho són i ho admeten… ells són you’re the worst.

Així Jimmy, un egocèntric escriptor novell amb poc èxit, i Gretchen, relacions publiques, decideixen passar la nit junts i ser totalment sincers podent mostrar el pitjor d’ells mateixos sense intentar actuar per agradar l’altre. Decideixen que no es tornaran a veure mai més.

Evidentment les trobades sexuals es van succeint i formen una parella esbojarrada. Pensen que la seva relació no té cap sentit i que l’acabaran destruint com totes les anteriors, però van avançant cap a convertir-se en allò que tant odien ─una relació de parella més o menys convencional i monògama─ i per tant intenten boicotejar-la i fer malbé tot allò que sembla que comença a anar bé.

worst03També tenen en comú que tots dos tenen al costat el típic amic/ga o company de pis que els aguanten totes les trastades. Un ex-soldat traumatitzat per part d’en Jimmy, i una (en aparença) ultra-conservadora dona casada amb un pagafantes per part de la Gretchen. Les relacions amb els secundaris ens regalen algun moment impagable de la sèrie.

A mesura que avancen els capítols anirem descobrint com aquest parell de dos passen per totes les etapes d’una relació: els inicis, la por al compromís, el drama a passar a ser exclusius, donar les claus de casa a l’altre, conèixer els pares, anar o no a viure junts, etc.

La sèrie és graciosa i natural, amb un humor àcid i gamberro (que pot no agradar tothom). Els protagonistes són brillants i ràpids amb les rèpliques, són sarcàstics i tenen una química brutal. De la seva relació en van sortint gags i escenes genials que et fan morir de riure, per divertides, per passades de voltes i de vegades per esperpèntiques.

You’re the worst, la anti-comèdia o comèdia romàntica passada pel sedàs del seu creador, Stephen Falk, conegut per col·laborar en sèries com Weeds o Orange is the new black, perfecte per passar una bona estona sense trencar-se el cap i amb riures assegurats.

 

 

You’re the worst és la re-formulació de la comèdia romàntica. Potser la millor definició és una comèdia d’humor sexual, sense complexos o una comèdia con derecho a roce. El que és segur és que és una comèdia, per fi una comèdia enmig de tant de drama. Una mica d’aire fresc amb la durada perfecta (vint-i-pocs …

Comments are closed.