MENU

31 octubre, 2014 Comentaris tancats a 'See no Evil 2', el film de la propera nit de Halloween Visualitzacions: 1301 Cinema Víctor Gonzàlez

La festa de Halloween és una de les nits més fascinants als Estats Units, sobretot pels amants del terror. En els dos últims anys, sempre he coincidit estar al país de visita durant el mes d’octubre i en plena preparació  de la celebració, essent testimoni  de la seva espectacularitat i convertint-me en un acèrrim defensor …

'See no Evil 2', el film de la propera nit de Halloween

see-no-evil-2-soskasLa festa de Halloween és una de les nits més fascinants als Estats Units, sobretot pels amants del terror. En els dos últims anys, sempre he coincidit estar al país de visita durant el mes d’octubre i en plena preparació  de la celebració, essent testimoni  de la seva espectacularitat i convertint-me en un acèrrim defensor d’una tradició que s’ha anat universalitzant pels països occidentalitzats. Aspecte que trobo positiu, sobretot davant l’avorrida imatge de la velleta catalana fent castanyes, que entenc que no s’ha de perdre engolida per la macdonalització cultural americana, encara que no pugui competir amb centenars de carabasses, teranyines de tots colors i fascinants disfresses de vampirs, esquelets, homes llop, Michael Myers i Jason Vorhees.

See-No-Evil-2-Glen-Jacobs-Danielle-HarrisObrir el diari local en un restaurant de Charleston, South Carolina ja et dóna una idea que estàs a un atre món: visites al cementiri, passejades guiades i familiars per la nit a les plantacions de l’estat, festes a cases abandonades o zombie walks a dojo incrementen la màgia de l’espera. Un verdader gust.

N´hi ha però el que és més casolà i prefereix quedar-se a casa veient un film de terror. Els que ja han vist Halloween de John Carpenter  mil vegades, busquen entre les novetats de l´any, trobant algunes delectables sorpreses.

see-no-evil-2-140728-900Les germanes Soska ( la Jen i la Sylvia) són dues directores interessants que entenen com ha de funcionar l´horror. Fa un any ja les vaig entrevistar pels bastards, fascinat per la seva pel·lícula American Mary i que podeu revisar en els nostres arxius, si teniu curiositat.

Ara, han estrenat per Blu-Ray i DVD la segona part de See no Evil, film que ha tingut una molt bona acollida a les xarxes socials i que és s’està venent molt bé per itunes convertint-se en la pel.lícula del 2014 per veure la nit de Halloween.

See-No-Evil-2-2-DILa primera part, dirigida per Gregory Dark el 2006, va ser un desastre. Dolenta a més no poder, era fàcil de superar, tot i que el resultat de la segona ha sigut més que excel·lent, malgrat els clixés que comporta una trama basada en un psicòpata de més de dos metres anomenat Jacob Goodnight, amb poc cervell i moltes ganes de matar sense sentit.

see_no_evil_hg_bts_04b-1024x682Si mirem el film amb ulls d’expert veurem a See no Evil 2 les limitacions d´un personatge psicòtic atrapat a un hospital. Si filem més prim, ens adonarem que, tot i les restriccions de la història, les Soska deconstrueixen el cinema de terror dels anys 80 amb un entusiasme esparverant, notant-se la mà experta de dues cinèfiles que entenen en profunditat l´època daurada dels films de gènere, una mica com el que ha anat fent l’Alexandre Aja amb el seu new French Extremity, però amb menys cops d’efecte volàtils i amb moltes ganes de crear escola.

See no Evil 2 és el film que heu de visionar amb la parella o els amics aquesta propera nit de Halloween.  Quedareu bé.

Sobre la tradició de la castanyada prefereixo no comentar res. Potser, en el futur veurem un film de la velleta terroritzant els habitants de Girona davant del caliu del foc.

Aleshores hauré de callar.

 

 

La festa de Halloween és una de les nits més fascinants als Estats Units, sobretot pels amants del terror. En els dos últims anys, sempre he coincidit estar al país de visita durant el mes d’octubre i en plena preparació  de la celebració, essent testimoni  de la seva espectacularitat i convertint-me en un acèrrim defensor …

Comments are closed.