MENU

7 novembre, 2014 Comentaris (1) Visualitzacions: 1088 Sèries Víctor Gonzàlez

Una de les pitjors sensacions de l’ésser humà ─a part d’escoltar el ministre d’Educació Ignacio Wert per Televisió Espanyola─ és mastegar un xiclet que al cap de pocs minuts no tingui gust de res. La sensació alienígena d’un cos d’acetat polivinílic amb elastòmetre sintètic i glucosa artificial insípida és tan desagradable com el soporífer visionat …

'Extant' i 'Helix', xiclets sense gust

Helix-Season-1-Promo-Poster-2

Una de les pitjors sensacions de l’ésser humà ─a part d’escoltar el ministre d’Educació Ignacio Wert per Televisió Espanyola─ és mastegar un xiclet que al cap de pocs minuts no tingui gust de res. La sensació alienígena d’un cos d’acetat polivinílic amb elastòmetre sintètic i glucosa artificial insípida és tan desagradable com el soporífer visionat de la primera ─i interminable─ escena d’A caixa (1994), de Manoel de Oliveira. Però no parlem del director centenari portuguès, centrem-nos en la ciència-ficció i en dues sèries, Extant i Helix que tenien, al meu entendre, tots els punts per convertir-se en referencials i que han naufragat estrepitosament, tot i els lloables esforços dels guionistes per mantenir-les surant.

Helix-TV-Series-image-helix-tv-series-36408603-1280-720Helix va començar molt bé. Semblava que la narcolèptica cadena de pagament Scyfy volia entrar en la carrera ─ara ja descontrolada─ de la producció de sèries de qualitat amb actors de renom com Billy Campbell, Hiroyuki Sanada o Kyra Zagorsky però al tercer episodi els espectadors ja es varen ensumar que la sèrie s’enfonsava, sobretot pel regust que deixava de barreja de còpies d’altres films; aquí veiem Abyss, allà Alien, en aquesta escena Doom, a l’altra Resident evil i l’odiosa ─però obligada─ comparació amb La cosa, de John Carpenter, ja que la trama, en comptes de passar a l’Antàrtida, té com a eix central un centre de recerca biològic a l’àrtic, i substitueix l’atac alienígena de Carpenter per un virus descontrolat estil Ebola amb tocs d’engenyeria genètica.

Extant-BannerExtant va arribar a mitjan any i és encara pitjor. La CBS la va vendre com un drama psicològic en una societat del futur hipertecnificada, amb una actriu de renom, Halle Berry, i els tentacles d’Amblin Television amb Steven Spielberg al darrere. Els productors executius prometien; Ronald D. Moore (Battlestar Galactica), Lynda Obst (Contact) i Steven Maeda (Lost, The X-Files) i les expectatives eren bones. Intel·ligència artificial, la història d’un nen robot i el fet que la Extant-Season-1-Episode-7-8-More-in-Heaven-and-Earth-Incursion-3protagonista tornés de l’espai una mica tocada feia preveure que la cosa no aniria bé ja des del primer capítol. I així va ser; Extant ha anat arreplegant del cinema de ciència-ficció de tota la vida, i ens ven un embolcall daurat amb un producte de segona;  Blade Runner, Atmosfera cero, Moon, AI o Solaris són alguns films que em vénen al cap. Tot vist i tot fet; poques ganes de treballar la imaginació, com ja ens pensàvem.

Extant i Helix han acabat una primera temporada sense gust, com el xiclet que he esmentat al principi d’aquest article. El més preocupant és que d’engendres com aquests en vindran més a causa del virus de les sèries. A més, totes dues renoven per una segona temporada.

Cada vegada ens ho posen més i més difícil.

Una de les pitjors sensacions de l’ésser humà ─a part d’escoltar el ministre d’Educació Ignacio Wert per Televisió Espanyola─ és mastegar un xiclet que al cap de pocs minuts no tingui gust de res. La sensació alienígena d’un cos d’acetat polivinílic amb elastòmetre sintètic i glucosa artificial insípida és tan desagradable com el soporífer visionat …

Un comentari a 'Extant' i 'Helix', xiclets sense gust

  1. Ramon Porta Claverol ha dit:

    Ja ho vaig comentar al problema de Extant i no hi crèc en un nou seguiment.Descafeinat tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.