MENU

19 novembre, 2014 Comentaris tancats a 'Antboy': el superheroi total Visualitzacions: 1351 Cinema Jep Soler

Fa poc temps, en una enquesta als Estats Units, preguntaven sobre la creença de superherois tipus Spiderman o Batman als seus conciutadans, i aproximadament un 1% de la població creia que existien. A prop de casa nostra hi ha un home que, vestit de castor, és capaç de cobrar en 35 dies més de mil …

'Antboy': el superheroi total

Antboy_FINAL_medium-page-0-1024x432Fa poc temps, en una enquesta als Estats Units, preguntaven sobre la creença de superherois tipus Spiderman o Batman als seus conciutadans, i aproximadament un 1% de la població creia que existien. A prop de casa nostra hi ha un home que, vestit de castor, és capaç de cobrar en 35 dies més de mil milions d’euros de l’administració. Un superheroi, vaja. Així doncs, l’existència de simples humans amb poders extraordinaris atrauen els espectadors al cinema, sembla que tots busquem allò que ens agradaria ser o tenir.

Antboy-kidsLes etapes imprescindibles en qualsevol història d’herois amb poders sobrenaturals són: el moment de la transformació (normalment a partir d’un error o un fet casual), la descoberta dels poders, l’acceptació de la nova situació, l’aprenentatge, l’èxit, els dubtes existencials, la decadència, el renaixement i al final la humilitat per continuar lluitant. Encara que el superheroi viu immers en la més absoluta soledat no podem imaginar una aventura èpica sense els fidels acompanyants.  Aquesta setmana s’ha estrenat el film danès Antboy d’Ask Hasselbalch, que compleix a la perfecció tots els criteris per ser una pel·lícula de superherois i,  a més, es converteix en una gran sorpresa, i fa la competència directa a films de molta més magnitud i supera, sense estridència, la majoria de films de la factoria Marvel dels darrers temps. La virtut d’Antboy és la seva senzillesa. Feta amb i per a nens (o als que encara ens pensem que ho som), enganxa l’espectador gràcies a un plantejament honest i una factoria més que digna.

Antboy és un nen tímid i gens popular que rep una pessigada de formiga. No sap què li està passant i descobreix que la seva fisiologia canvia antboybruscament, per exemple s’adona que la seva orina és capaç de foradar el vàter. Gràcies a un company de classe aficionat als herois comença a descobrir quins són els seus poders, a més li prepara un uniforme perquè pugui passar desapercebut. Els millors moments del film són els entrenaments per descobrir què pot fer Antboy i de quina manera pot ajudar la població. A partir d’aquí,  divertiment, bons missatges d’amor i amistat, i , és clar, l’enemic amb qui haurà de lluitar per salvar la seva estimada. Què més voleu? A gaudir d’una bona aventura i a sentir-vos com nens un altre cop. No perdeu l’oportunitat.

 

Fa poc temps, en una enquesta als Estats Units, preguntaven sobre la creença de superherois tipus Spiderman o Batman als seus conciutadans, i aproximadament un 1% de la població creia que existien. A prop de casa nostra hi ha un home que, vestit de castor, és capaç de cobrar en 35 dies més de mil …

Comments are closed.