MENU

21 novembre, 2014 Comentaris (2) Visualitzacions: 1986 Sèries Gabriel Massana

Una pel·lícula o sèrie de ciència-ficció postapocalíptica ha de ser per sobre de tot creïble. La supervivència post doomsday ha d’anar acompanyada d’algun tipus de versemblança. Per sobreviure en un món postapocalíptic primer de tot necessitem aigua i menjar. Paral·lelament necessitem un espai prou segur per viure. Més tard ens hem de preocupar d’instaurar algun …

'The 100', vols dir que la segona part serà creïble?

100dins
Una pel·lícula o sèrie de ciència-ficció postapocalíptica ha de ser per sobre de tot creïble. La supervivència post doomsday ha d’anar acompanyada d’algun tipus de versemblança.

Per sobreviure en un món postapocalíptic primer de tot necessitem aigua i menjar. Paral·lelament necessitem un espai prou segur per viure. Més tard ens hem de preocupar d’instaurar algun tipus de llei tan racional com sigui possible que ens permeti viure, si pot ser, amb algun tipus d’esperança.

Doncs ara imagineu aquest argument. Fa 100 anys que a la Terra hi ha hagut una apocalipsi nuclear. Els científics creuen que falten 100 anys més per poder poblar la Terra. O sigui, en només 200 anys la Terra haurà eliminat tota la radiació. Primera cosa no creïble.

Resulta que després de la guerra nuclear, totes les estacions espacials que giraven al voltant de la Terra en aquell moment, unes 13, es van ajuntar en algun moment indeterminat i ara formen una estructura quasi perfecta anomenada The Arc. Per cert una d’aquestes 13 estacions es deia Mir, per plorar.

100nausNo sabem quanta gent hi havia en el primer moment. Però normalment a la ISS (Estació Espacial Internacional) hi ha un màxim de 6 astronautes. Amb 13 estacions espacials tenim un màxim de 78 astronautes. Doncs resulta que 100 anys després tenim unes 2.500 persones vivint a l’Arca. I tenen aquesta població tot i que tenen instaurada una política de fill únic a l’estil xines i que els costa menys que a Franco signar sentències de mort i executar-les sense ni immutar-se.

Els espais de l’Arca són amplis. Hi viuen 2.500 persones i tenen passadissos, espais comuns, una presó per als menors de 18 anys i sales per fer reunions espirituals on el Déu és un bonsai. La sala de reunions del Consell és més gran que casa meva.

The-100-season-2-episode-1-Kane-and-Abby-in-the-forestPer rematar-ho tot, tenen gravetat! Sembla una fotesa, però totes les pel·lícules de ciència-ficció han tractat de solucionar la gravetat d’una manera o altra. Fins i tot la NASA va fer estudis sobre el tema. Normalment el problema se soluciona fent girar una part de la nau i generant una certa centrifugació que provoca una certa gravetat. Recordeu quines imatges més maques teníem a 2001: una odissea de l’espai, de Stanley Kubrick. Doncs resulta que aquí tenen gravetat. I tenen gravetat a tota la nau, però quan ensenyen vistes de l’Arca només es mouen petites parts de l’estació.

I tornem a l’inici. Aigua i menjar. D’on treuen l’aigua i el menjar? L’ISS, per poder tenir 3 astronautes de forma permanent i 6 en els períodes de transició, envia constantment naus no tripulades amb material. Només l’any 2014 s’han enviat 10 coets no tripulats. Podeu veure la llista clicant aquí.

Ells s’ho fan com si res! Com diria aquell de l’APM!: «Que no nos engañen, que nos digan la verdad.»

Doncs The 100 va de 100 adolescents que estan actualment a la presó i que el Consell de l’Arca decideix enviar a la Terra. Resulta que hi ha un problema al sistema d’aire i que l’Arca està en un moment crític. I pensen, enviem 100 adolescents delinqüents a la Terra i si moren doncs, «ya tal», que diria Rajoy.

Contents Under PressureArriben a la Terra i la sèrie reprodueix el mateix patró. Què mengen? Què veuen? On dormen? Cap resposta viable.

Com a suma, troben uns terrestres molt forts i amb molta mala llet que els volen matar. Tots els terrestres són molt dolents i lletjos, excepte un que és molt guapo i és molt bona persona.

Sèrie insofrible i que espero que no aconsegueixi contracte per una tercera temporada, perquè m’obligaran a veure-la a casa. Fa poc ha començat la segona temporada.

Per cert, si voleu, podeu seguir la ISS a Twitter: @Space_Station

Una pel·lícula o sèrie de ciència-ficció postapocalíptica ha de ser per sobre de tot creïble. La supervivència post doomsday ha d’anar acompanyada d’algun tipus de versemblança. Per sobreviure en un món postapocalíptic primer de tot necessitem aigua i menjar. Paral·lelament necessitem un espai prou segur per viure. Més tard ens hem de preocupar d’instaurar algun …

2 comentaris to 'The 100', vols dir que la segona part serà creïble?

 1. Manu ha dit:

  el que és insofrible és aquest blog.

  Poseu pel·lícules sense cap ni peus com “World War Z” pels nuvols i després ús estireu els pels per séries com “The 100”.

  Potser que facis un tractat metafisic sobre “Star Wars”, “Star Trek”, “Star Gate” i les titllis de merdoses perquè no tenen un sistema de simulació de gravetat…

  PD: Pel que he llegit vec que mentre algú de la teva família veia la serie tu et dedicaves a fer el hipster per internet doncs moltes de les coses que “no entens d’on surten” estan bastant explicades a la serie, que espero miris en V.O. sinò ha pots anar a criticar als cutredobladors no la serie en si.

 2. Ramon Porta Claverol ha dit:

  Al rollo adolescen nom va,vaig intentar veura una mica un capitol i vaig dexauro corra,soc fan de la SF però no arribo a tant.Per cert ¿per què quasi no m’agradad Intesrtellar?