MENU

28 novembre, 2014 Comentaris (2) Visualitzacions: 2067 Sèries Marc Bataller @marcbataller

El títol d’aquest post és el leitmotiv de la nova sèrie de Fox, Gotham, que s’ha estrenat fa poques setmanes amb relativament èxit. Si respons afirmativament a la pregunta Gotham t’agradarà, si, per contra, ets dels del no, més val que et dediquis a veure Arrow o qualsevol altre sèrie amb un superheroi amb cara …

Què et semblaria Gotham amb un Batman imberbe i sense malles?

wayneEl títol d’aquest post és el leitmotiv de la nova sèrie de Fox, Gotham, que s’ha estrenat fa poques setmanes amb relativament èxit. Si respons afirmativament a la pregunta Gotham t’agradarà, si, per contra, ets dels del no, més val que et dediquis a veure Arrow o qualsevol altre sèrie amb un superheroi amb cara i ulls, crescut i amb totes les seves habilitats en marxa. Jo sempre sóc dels del sí i, per tant, Gotham ja forma part de la meva videoteca. No la votaré com una de les millors de l’any -mare meva quanta competència hi ha aquest 2014-, però la recomano.

Gotham és una precuela de Batman, que comença quan Bruce Wayne veu l’assassinat dels seus pares. A partir d’aquí un policia, James Gordon, comença a investigar el crim i a relacionar-se amb tot el món que després girarà al voltant de Batman, com una petita gateta anomenada Cat; el jove i malèfic Pingüí; el mafiós per excel·lència de la ciutat, Carmine Falcone; el nou tutor i fidel escuder de l’orfe Bruce, Alfred Pennyworth, etcètera. Un elenc de personatges que configuren una gran terenyina narrativa i que és curiós veure com van evolucionant.

pinguiTots es van interelacionant amb James Gordon, que en el món de Batman sempre serà recordat com el cap de policia de Gotham i un dels principals aliats de l’home-ratpenat. Però, abans d’arribar a la cúpula, Gordon, que té com a company de fatigues un altre secundari batmanià, Harvey Bullock, ha de lluitar contra la corrupció que va ofegant la ciutat i Gotham, per tant, es converteix en una sèrie policíaca. Cas a cas, enigma rere enigna, però amb el fil argumental dels orígens de Batman. Com a producte policíac no passaria d’una aprovat justet, però el toc batmanià o, millor dit, prebatmanià, fa que sigui força interessant.

Com a punt negatiu podríem destacar els decorats, els plans generals dels edificis de Gotham, que són de cartró pedra i més falsos que un fora de joc en un futbolín :))

De moment, Fox està intentant rendibilitzar al màxim les bones xifres d’audiència que va tenir al començament i ja ha allargat la primera temporada fins a 22 capítols. Pel meu gust són masses, tot i que els guionistes també ho poden aprofitar per donar més densitat als personatges i desenvolupar millor les diferents trames, sobretot la del Pingüí, Oswald Cobblepot, que és un dels principals alicients de Gotham.

El títol d’aquest post és el leitmotiv de la nova sèrie de Fox, Gotham, que s’ha estrenat fa poques setmanes amb relativament èxit. Si respons afirmativament a la pregunta Gotham t’agradarà, si, per contra, ets dels del no, més val que et dediquis a veure Arrow o qualsevol altre sèrie amb un superheroi amb cara …

2 comentaris to Què et semblaria Gotham amb un Batman imberbe i sense malles?

  1. Jaume ha dit:

    Sí, a mi també m’està agradant la sèrie. El fet ed poder veure les primeres malifetes d’el Pingüí, Poison Ivy, Harvey dos Caras, Enigma o Catwoman (la de la sèrie no és pot comprar amb les de les pel·lícules, Michelle Pfeiffer i Halle Berry) és el que més m’atrau de la sèrie.

    Del post només et retrec que no hagis posat cap foto de Fish Mooney. Aix!

    • jep ha dit:

      Molt bé Jaume! Jo també crec que no esmentar Fish Mooney en aquest post i, sobretot, no ensenyarla, és un gran error!