MENU

29 desembre, 2014 Comentaris tancats a 'Black mirror: white christmas': Charlie Brooker ho ha tornat a fer Visualitzacions: 1571 Sèries Jordi Taulats

Ja ha tornat un clàssic. Esperar tot un any o més per poder veure els nous capítols que Charlie Brooker, el creador de Black mirror, ens té preparats. I per começar la tercera temporada ho fa amb un especial de Nadal, al més pur estil BBC amb Dr. Who i els seus especials nadalencs. Amb la …

'Black mirror: white christmas': Charlie Brooker ho ha tornat a fer

black-mirror-white-christmas-charlie-brooker-jon-hamm-rafe-spall-els-bastards-critiques-series-pelicules-pel·licules

Ja ha tornat un clàssic. Esperar tot un any o més per poder veure els nous capítols que Charlie Brooker, el creador de Black mirror, ens té preparats. I per começar la tercera temporada ho fa amb un especial de Nadal, al més pur estil BBC amb Dr. Who i els seus especials nadalencs.

black-mirror-white-christmas-charlie-brooker-jon-hamm-rafe-spall-els-bastards-critiques-series-pelicules-pel·liculesAmb la direcció de Carl Tibbetts, que ja va dirigir el segon episodi de la segona temporada de Black mirror, White bear, aquest cop Charlie Brooker ens porta una sola història, de 74 minuts, dividida en 4 històries. Arrenca amb la presència de dos homes, Matt Trent (Jon Hamm, Mad men) i Joe Potter (Rafe Spall, Prometheus), tancats en un menjador d’una casa aïllada. És la nit de Nadal i els dos homes no es coneixen gaire, tot i que com sembla, ja fa temps que viuen junts. Per tal de trencar el gel, els dos homes s’expliquen la seva vida i com ha estat que han anat a parat a un lloc tan allunyat de la civilització.

A partir d’aquí comença la que podria ser la més inquietant de totes les històries que componen aquesta antologia del terror tecnològic titulada Black Mirror. Charli Brooker té menys de 70 minuts per lligar les 4 històries sense caure en l’ansietat de les presses, i ho aconsegueix amb escreix. El millor exemple el tenim en la primera història: la conversa d’una parella en una festa de Nadal d’empresa passa d’un intent de flirteig a un desassossec i angoixa simplement amb un subtil canvi de to.

black-mirror-white-christmas-charlie-brooker-jon-hamm-rafe-spall-els-bastards-critiques-series-pelicules-pel·liculesEls avenços de la tecnologia, ja explicats en l’últim episodi de la primera temporada, The entire history of you,  en què l’ús generalitzats d’unes lents de contacte per gravar els moments de la nostra vida n’eren l’eix principal, en aquest nou capítol Brooker va més enllà i les lents Zed són utilitzades per tot: gravar, fotografiar, mirar… i fins i tot bloquejar, deixant d’aquesta manera la persona que vulguis bloquejar com una silueta i sense veu.

Les relacions personals en un món tan socialitzat ens poden portar a fer un “no-m’agrada” o a deixar de seguir algú tan fàcilment? Charlie Brooker així ho creu i així ho critica.

No deixeu de veure aquest capítol (s’estrena aquesta nit a les 22.30 h al canal TNT), potser dels millors de la saga, i esperem que no l’últim. Això sí, sembla que, de moment, haurem d’esperar, ja que encara no hi ha data d’estrena per a la tercera temporada.

Ja ha tornat un clàssic. Esperar tot un any o més per poder veure els nous capítols que Charlie Brooker, el creador de Black mirror, ens té preparats. I per começar la tercera temporada ho fa amb un especial de Nadal, al més pur estil BBC amb Dr. Who i els seus especials nadalencs. Amb la …

Comments are closed.