MENU

31 desembre, 2014 Comentaris tancats a Els que ens han deixat el 2014 Visualitzacions: 1572 Sense categoria Jep Soler

Com cada 31 de desembre fem un repàs dels bastards universals que ens han deixat aquest any. Alguns van merèixer una atenció especial per part nostra, com ara Philip Seymour Hoffman, Robin Williams, Lauren Bacall, Menahen Golan o Bob Hoskins. Els demés que tenen l’honor de ser recordats són: Harold Ramis – 24/02/14 (69 anys). …

Els que ens han deixat el 2014

Com cada 31 de desembre fem un repàs dels bastards universals que ens han deixat aquest any. Alguns van merèixer una atenció especial per part nostra, com ara Philip Seymour Hoffman, Robin Williams, Lauren Bacall, Menahen Golan o Bob Hoskins. Els demés que tenen l’honor de ser recordats són:

HAROLD_RAMIS OBITUARY-rip-philip-seymour-hoffman-robin-williams-lauren-bacall-menahen-golan-bob-hoskins-morts-2014-els-bastards-critiques-cinema-seriesHarold Ramis – 24/02/14 (69 anys). Va formar part dels caçafantasmes, era el més tímid dels quatre, i és recordat, sobretot, per la seva capacitat de crear algunes de les comèdies més delirants de finals del segle passat. Són seves pel·lícules com El club de los chalados, Las vacaciones de una chiflada família americana, Mis dobles mi mujer y yo, Una terapia peligrosa i, destacant per sobre de totes un dels films més visionats a la televisió del nostre país, Atrapado en el tiempo.

H.R. Giger – 12/03/14 (74 anys). Pare de les criatures més atractives de l’univers bastard, només li podem donar les rip-philip-seymour-hoffman-robin-williams-lauren-bacall-menahen-golan-bob-hoskins-morts-2014-els-bastards-critiques-cinema-seriesgràcies per haver format part de la creació de l’univers Alien, pel qual va guanyar el seu únic Oscar. En aquests enllaços que us deixo podreu veure una exposició que es va fer de la seva obra i la seva col·laboració amb Jodorowsky. Exposició  Dune Jodorowsky

rip-philip-seymour-hoffman-robin-williams-lauren-bacall-menahen-golan-bob-hoskins-morts-2014-els-bastards-critiques-cinema-seriesJames Rebhorn– 21/03/14 (65 anys). Actor secundari de lux,e apareix en moltes pel·lícules d’èxit com ara The game, Esencia de mujer, Independence Day, Los padres de ella. Tot i que no va tenir mai un paper protagonista rellevant és d’aquelles cares que quan les veiem a pantalla sabem que l’hem vist un munt de vegades. Un dels seus darrers treballs va ser interpretant el pare de Carrie Mathison a Homeland. 

Rik Mayall – 09/06/14 (56 anys.) Actor britànic conegut a la nostra terra per dues comèdies políticament incorrectesrip-philip-seymour-hoffman-robin-williams-lauren-bacall-menahen-golan-bob-hoskins-morts-2014-els-bastards-critiques-cinema-series que van cuallar d’allò més entre l’audiència més jove. Sobretot la primera, The young ones¸ en què interpretava en Rick (sempre recordaré el moment en què agafava un Tampax i es pensava que era una rata de peluix). Juntament amb Adrian Edmonson (Vyvyan) van ser la parella “escombraria” de Bottom, inoblidable quan li grapa una ferida perquè no té tiretes i s’acaba grapant el dit a la taula.  Les dues sèries es van poder veure per TV3. 

rip-philip-seymour-hoffman-robin-williams-lauren-bacall-menahen-golan-bob-hoskins-morts-2014-els-bastards-critiques-cinema-seriesEli Wallach – 24/06/14 (98 anys). Resumir els seixanta anys del currículum d’aquest gran actor novaiorquès és quasi impossible, destacaria que ha estat capaç de treballar molts àmbits ben diferents, des de superproduccions com La conquista del oeste, Lord Jim,  l’espagueti western El bueno, el feo y el malo, o El padrino III. Una de les seves darreres interpretacions va ser a El escritor, de Roman Polanski. El nostre bastard Callahan Ruiz li va fer un sentit homenatge: Buen viaje, Tuco! 

rip-philip-seymour-hoffman-robin-williams-lauren-bacall-menahen-golan-bob-hoskins-morts-2014-els-bastards-critiques-cinema-seriesRichard Kiel  – 10/09/14 (74 anys). El seu aspecte físic va marcar la carrera professional d’aquest actor, sobretot a partir del paper de Jaws a La espia que me amo que va repetir a  Moonraker. A més d’obtenir la fama com a un dels dolents més recordats de la saga Bond, va intervenir en pel·lícules com Fuerza 10 Navarone juntament amb Harrison Ford o El humanoide, una producció italiana que vaig tenir el gust de poder gaudir durant l’adolescència en una de les tardes inoblidables de cinema a l’Espinet d’Anglès.

rip-philip-seymour-hoffman-robin-williams-lauren-bacall-menahen-golan-bob-hoskins-morts-2014-els-bastards-critiques-cinema-seriesWarren Clarke – 12/11/14 (67 anys). Tot i que és un actor conegut a les illes britàniques amb una llarga experiència amb sèries televisives, sempre serà recordat pel paper de Dim a A clockwork orange. Aquest és el preu a pagar per haver participat en una de les pel·lícules més influents de la història del cinema. Sempre recordarem la passejada al costat de l’aigua, la seva remullada i posterior “salvament”.

rip-philip-seymour-hoffman-robin-williams-lauren-bacall-menahen-golan-bob-hoskins-morts-2014-els-bastards-critiques-cinema-seriesGlen A. Larson – 14/11/14 (77 anys). Sense aquest productor i guionista la majoria dels bastards no existiríem. Els nascuts als setanta només li podem agrair que ens regalés les sèries de la nostra infància i adolescència, Galáctica, estrella de combate (i totes les seves seqüeles, Galáctica 1980. Battlestar Galactica, etc… ), Buck Rogers en el siglo XXV, Sheriff Lobo, El coche fantástico, Magnum P.I., i moltes més. No fa falta dir res més.

Altres bastards també ens han deixat aquest any 2014 a tots ells, encara que no els haguem anomenat, des d’aquí el nostre més sentit homenatge. Descansin en pau.

Com cada 31 de desembre fem un repàs dels bastards universals que ens han deixat aquest any. Alguns van merèixer una atenció especial per part nostra, com ara Philip Seymour Hoffman, Robin Williams, Lauren Bacall, Menahen Golan o Bob Hoskins. Els demés que tenen l’honor de ser recordats són: Harold Ramis – 24/02/14 (69 anys). …

Comments are closed.