MENU

2 gener, 2015 Comentaris tancats a 'Stalker', més que una sèrie policíaca Visualitzacions: 1299 Sèries Jep Soler

Els amants del cinema de terror admirem Wes Craven, no conec ningú que s’apassioni passant por davant una pantalla i parli malament del director de La última casa a la izquierda. Des de Las colinas tienen ojos o La serpiente y el arco iris, passant per la fantàstica història d’amor adolescent Amiga mortal i, sobretot, …

'Stalker', més que una sèrie policíaca

Stalker (Serie de TV) - GIF creepEls amants del cinema de terror admirem Wes Craven, no conec ningú que s’apassioni passant por davant una pantalla i parli malament del director de La última casa a la izquierda. Des de Las colinas tienen ojos o La serpiente y el arco iris, passant per la fantàstica història d’amor adolescent Amiga mortal i, sobretot, per ser el creador de Freddy Krueger, podem dir que tot el que ha fet Wes Craven té qualitat i terror, tot i que algunes vegades no ha aconseguit la perfecció. Aquest estiu vaig fer una de les maratons habituals entre bastards amb les quatre entregues de Scream. Genial! Totes les parts tenen alguna cosa interessant i són una masterclass de com fer cinema de terror de qualitat, sobretot la primera entrega, que va definir com havia de ser una trama per crear l’ambient necessari que ens faci transitar la por controladament. Una part del mèrit de Scream li hem de donar a Kevin Williamson, el seu guionista, creador de la fallida i ridícula The following i que ara ha estrenat Stalker, una sèrie policíaca que segueix els patrons establerts (episodis autoconclusius, equip multiètnic de treball, història transversal plena de secrets que implica la protagonista, història paral·lela dramàtica d’un dels protagonistes). Per què aquesta sèrie poc original mereix un post a Els Bastards? Ara us ho explico.

Stalker (Serie de TV) - Maggie Q, Dylan McDermottWilliamson ha aprofitat la seva experiència per tornar una mica als orígens del suspens. Les històries són, en els primers vuit capítols que he vist, poc originals però interessants. No descobreix la sopa d’all, els arguments podrien sortir a qualsevol sèrie policíaca de la graella televisiva i la manera d’atrapar l’assetjador no és gràcies a cap superpoder ni a unes ments privilegiades. Tot està fet sense estridències, amb poc soroll, amb naturalitat. I aquí rau la seva particularitat, en la naturalitat a l’hora de crear misteri, tensió, terror.

Stalker (Serie de TV) - Maggie Q, Dylan McDermott, Mariana Klaveno, Victor RasukLa unitat de policies protagonista es dedica a detenir assetjadors. Ben explicat, amb el ritme necessari per entrar en la trama i patir una mica quan veiem com persones entren dins habitatges d’altres només per poder tenir contacte amb objectes personals, o ens ensenyen trucades a mitja nit tipus Scream «T’estic veient», o ens expliquen que no només els famosos poden patir aquest tipus de seguiment obsessiu, i que tots nosaltres podem ser una diana fàcil de qualsevol obsés. I això fa por, sobretot quan ho mostren de manera tan natural, sobretot perquè el mateix policia (Dylan McDermott) pot ser un assetjador, o la mateixa cap del departament (Maggie Q) és una víctima d’assetjament. Ningú està fora de perill, tots podem ser assetjats, el món està ple de bastards sense pietat. Us he avisat.

Els amants del cinema de terror admirem Wes Craven, no conec ningú que s’apassioni passant por davant una pantalla i parli malament del director de La última casa a la izquierda. Des de Las colinas tienen ojos o La serpiente y el arco iris, passant per la fantàstica història d’amor adolescent Amiga mortal i, sobretot, …

Comments are closed.