MENU

8 gener, 2015 Comentaris (3) Visualitzacions: 1731 Sèries Uns bastards

Després d’oferir-vos el resultat de les votacions dels millors films, Els Bastards us anunciem la llista de les nostres sèries predilectes emeses al llarg de l’any 2014. Com que la febre serièfila continua estenent-se com un virus, més ràpid no cal dir que l’ebola, hem hagut de tornar a ampliar aquesta categoria votant cinc sèires en dues …

Votacions bastardes 2014: les millors sèries

hbo-true-detective-woody-harrlson_matthew_mcconaughey

Després d’oferir-vos el resultat de les votacions dels millors films, Els Bastards us anunciem la llista de les nostres sèries predilectes emeses al llarg de l’any 2014. Com que la febre serièfila continua estenent-se com un virus, més ràpid no cal dir que l’ebola, hem hagut de tornar a ampliar aquesta categoria votant cinc sèires en dues categories: Millors sèries noves i Millors sèries (de continuïtat, s’entén), votant de menys a més.

El resultat no podia ser més ajustat i les guanyadores en la categoria de Millor sèrie nova ha estat ex aequo: True detective i Fargo amb 37 vots. True detective, una de les clares favorites ha vist com Fargo, que sí ha estat votada pels deu membres votants, ha aconseguit la mateixa puntuació.

poster-de-la-serie-fargo

La sèrie de HBO és el trencaclosques de l’any i entra per mèrits de ple als annals de la televisió. Argumentalment no deixa de ser una mena de pulp fiction (gènere literari popular o sensacionalista considerat generalment de baixa qualitat) que treu a la llum un cas esfereïdor que té lloc als llocs més remots de Lousiana a partir del relat polièdric sorgit de la investigació dels dos detectius protagonistes (extraordinaris Matthew McConaughey i Woody Harrelson) durant els seus 17 anys d’investigació. Només pel celebrat pla seqüència de 8 minuts en el quart episodi ja mereix un ferm aplaudiment. Fargo, una sèrie produïda per Showtime i beneïda pels germans Coen (en són productors executius), que potencia la comèdia negra en el format de thriller i poblada de personatges que no paren de crèixer des del primer minut fins a l’últim. 

gomorralaserie

En segon lloc, trobem Gomorra, sèrie que parteix del llibre homònim de Roberto Saviano i que aconsegueix fer petita la seva adaptació cinematogràfica. Narra, des de diversos punts de vista, el funcionament de la camorra napolitana centrant-se sobretot en el clan Savastano, amb una sobrietat i un desplegament narratiu que permeten considerar-la el The Wire europeu. Paraules majors, sí; però merescudes.

THE AFFAIR

I en tercer lloc apareix The affair, també produïda per Showtime, que ha escalat posicions gràcies a una potent història d’una infidelitat narrada des de dos punts de vista diferents: els de la parella infidel (Noah i Alice).

 

Millors sèries noves

1. True detective i Fargo 37
2. Gomorra 22
3. The affair 18

Marc Bataller

1. True detective (5 vots)
2. Fargo (4 vots)
3. El crac (3 vots)
4. Gomorra (2 vots)
5. Gotham (1 vot)

Jordi Camps

1. True detective
2. Gomorra
3. Fargo
4. The affair
5. El Crac

Fatima Deulofeu

1. Fargo
2. The affair
3. Gomorra
4. Transparent
5. The Knick

Jordi Dorca

1. True detective
2. Gomorra
3. Fargo
4. The affair
5. Honourable woman

Salvador Garcia-Arbós

1. True detective
2. Gomorra
3. Fargo
4. The knick
5. El crac

Víctor González

1. True detective
2. Fargo
3. Transparent
4. The affair
5. The Knick

Lluís Simon

1. True detective
2. Fargo
3. The affair
4. Penny dreadful
5. The strain

Jep Soler

1. Gomorra
2. The Knick
3. Fargo
4. The honorauble woman
5. The affair

Jordi Taulats

1. Fargo
2. The affair
3. Happy valley
4. True detective
5. The Knick

Anna Vilaró

1. True detective
2. Penny dreadful
3. Fargo
4. Silicon valley
5. Helix

 

House-Of-Cards

Pel que fa a la categoria de sèries que continuen amb una nova temporada, les puntuacions no han deixat de ser menys ajustades. Amb 26 vots ha guanyat House of cards, la sèrie que té com a protagonista a un dels més grans bastards de la història, Frank Underwood, capaç de tot i més per escalar a la política americana. A poca distància, trobem Sons of anarchy, una de les sèries preferides dels bastards i que en el seu comiat ha rebut un bon recolzament de vots malgrat la seva irregularitat i segurament perquè en la seva recta final ha rubricat quatre grandiosos episodis. Game of thrones, per la seva banda, bé ha merescut quedar tercera amb aquesta brillant quarta temporada.

Millors sèries

1. House of cards (26 vots)
2. Sons of anarchy (22 vots)
3. Game of thrones (19 vots)

Marc Bataller

1. Sons of anarchy
2. House of cards
3. Game of thrones
4. The killing
5. Ray Donovan

Jordi Camps

1. House of cards
2. Sons of anarchy
3. Ray Donovan
4. Game of thrones
5. Sherlock

Jordi Dorca

1. Boardwalk empire
2. Louie
3. House of cards
4. Mad men
5. Game of thrones

Fàtima Deulofeu

1. The good wife
2. Hannibal
3. Game of thrones
4. The fall
5. Sons of anarchy

Salvador Garcia-Arbós

1. Sherlock
2. Ray donovan
3. Homeland
4. Sons of anarchy
5. House of cards

Victor González

1. The good wife
2. House of cards
3. Sons of anarchy
4. Masters of sex
5. Mad men

David Ruiz

1. La Riera
2. Glee
3. El secreto de Puente Viejo
4. Jane the virgin
5. La que se avecina

Lluís Simon

1. Game of thrones
2. House of cards
3. Sons of anarchy
4. Utopia
5. Boardwalk empire

Jep Soler

1. Ray Donovan
2. The fall
3. The good wife
4. Game of thrones
5. Homeland

Jordi Taulats

1. Hose of cards
2. The good wife
3. Ray donovan
4. Game of thrones
5. Hannibal

Anna Vilaró

1. Sherlock
2. Sons of anarchy
3. Americans
4. Hannibal
5. Game of thrones

Després d’oferir-vos el resultat de les votacions dels millors films, Els Bastards us anunciem la llista de les nostres sèries predilectes emeses al llarg de l’any 2014. Com que la febre serièfila continua estenent-se com un virus, més ràpid no cal dir que l’ebola, hem hagut de tornar a ampliar aquesta categoria votant cinc sèires en dues …

3 comentaris to Votacions bastardes 2014: les millors sèries

 1. Gior Sabir ha dit:

  Callahan, que després de la darrera temporada d'”Amar es para siempre” no la incloguis em sembla molt fort.

  • CALLAHAN ha dit:

   Es repetia molt, la veritat… ‘El secreto de Puente viejo’, i fins i tot ‘El faro’, tenen més ‘punch’, ara pera ara. Ja voldrien els de ‘Soporífer detective’.

 2. @lalexoliva ha dit:

  Tant True Detective com Fargo les tinc en les primeres posicions de sèries pendents. A veure si m’hi poso!

  Cap de vosaltres ha optat per “The Leftovers”, l’he vista? Per a mi esta en el TOP3 de 2014, però ja ho diuen: per a gustos, colors.