MENU

15 gener, 2015 Comentaris (1) Visualitzacions: 1782 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Com sempre any nou, sèries noves. En aquest article repassem les sèries més destacades que s’estrenaran el 2015, entre les quals sobresurten Daredevil, Wayward pines i MaddAddam. Un 2015, per cert, que tindrà com un dels principals esdeveniments la temporada final de Mad men. 12 monkeys (Syfy) L’any 1995 Terry Gilliam va estrenar l’extraordinària pel·lícula de ciència-ficció, …

Quines noves sèries ens esperen el 2015?

WAYBB_43_M5.0V15_2-1024x470

Com sempre any nou, sèries noves. En aquest article repassem les sèries més destacades que s’estrenaran el 2015, entre les quals sobresurten Daredevil, Wayward pines i MaddAddam. Un 2015, per cert, que tindrà com un dels principals esdeveniments la temporada final de Mad men.

12 monkeys (Syfy)

L’any 1995 Terry Gilliam va estrenar l’extraordinària pel·lícula de ciència-ficció, 12 monkeys, amb Bruce Willis, Brad Pitt i Madeleine Stowe. Ara n’arriba l’adaptació a la petita pantalla que segueix la història de James Cole (Aaraon Stanford, vist a X-men), que viatja en el temps des del 2043 fins a l’actualitat per complir una missió: eradicar la font d’una plaga mortal que gairebé aniquila la raça humana. S’estrena el 16 de gener.

 

Backstrom (FOX)

Gira al voltant de les investigacions d’un detectiu d’homicidis, Evert Backstrom, que intenta canviar la seva vida agressiva amb els escacs. La sèrie està basada en els llibres de Leif Gustav Willy Persson, un escriptor suec considerat un dels reis de la novel·la negra al seu país. Backstrom està interpretat per Rainn Wilson (The office). Estrena prevista per al 22 de gener.

 

Better call Saul (AMC)

És l’spin off de Breaking bad, una de les millors sèries dels últims temps que es va acabar l’any passat. En aquest cas el protagonista és Saul Goodman (Bob Odenkirk), l’advocat de Walter White, i la trama girarà al voltant de la seva vida sis anys abans que conegués White. Estrena prevista per al 8 de febrer.

 

The last man on earth (FOX)

Es tracta d’una comèdia apocalíptica sobre la fi del món, interpretada per Will Forte (Nebraska o Saturday night live), que també és el creador de la sèrie. Està rodada amb una sola càmera i ens explica les aventures de l’últim home a la Terra, que recorre els Estats Units per buscar algun vestigi de vida humana. Estrena prevista per a l’1 de març.

 

Daredevil (Netflix)

Un altre superheroi farà el salt a les nostres pantalles. Daredevil, considerada com una de les estrenes més destacades del 2015, explica la història de Matt Murdock, un advocat del barri de Nova York Hell’s Kitchen que es queda cec en un accident i que veu incrementats els altres quatre sentits. Daredevil és la primera de les adaptacions per a la televisió que veurem arran de l’acord entre Marvel i Netflix i després vindran altres personatges com ara Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage i la minisèrie The defenders. Daredevil està interpretat per Charlie Cox (Dowton Abbey o Boardwalk Empire) i també hi apareix la sensual Rosario Dawson. L’estrena es preveu l’1 de maig coincidint amb l’estrena als cinemes d’Avengers 2.

 

Wayward pines (FOX)

Escrita i dirigida per M. Night Shyamalan (The sixth sense o Unbreakable), Wayward pines és una de les estrenes que més èxit pot tenir el 2015. El conegut Matt Dillon interpreta l’agent Ethan Burk, que investiga l’estranya desaparició de dos agents federals. Està basada en la novel·la Pines, de Blake Crouch, i tothom espera que Shyamalan recuperi la màgia de les seves primeres pel·lícules. Està prevista l’estrena per al 14 de maig simultàniament a 125 països.

 

Jonathan Strange & Mr. Norrell (BBC)

L’any 2004 Susanna Clarke va escriure la novel·la Jonathan Strange & Mr. Norrell, en què presentava la vida de dos mags que vivien a Anglaterra durant les guerres napoleòniques. El llibre es va convertir en un èxit immediat i ara la BBC trasllada la història a la petita pantalla amb set episodis. Els actors principals són Eddie Marsan (el germà gran de Ray Donovan) i Bertie Carvel (Les misérables). No s’ha anunciat la data de l’estrena.

Izombie (CW)

És l’adaptació del còmic homònim de DC Comics, i narra la història de la jove estudiant de medicina Liv, que es converteix en zombi i que intenta passar per una persona normal i continuar el seu dia a dia habitual. Rose Mclver (The piano) dóna vida a Liv. No té data d’estrena confirmada.

MaddAddam (HBO)

L’aclamat director Darren Aronofsky (Black swan o The wrestler) és l’encarregat d’adaptar la trilogia de novel·les de ciència-ficció escrites per Margaret Atwood i que està composada pels llibres Oryx and Crake, The year of the flood i MaddAddam. L’argument se situa a mitjan segle XXI i se centra en diversos protagonistes que intenten sobreviure en un món buit i perillós després d’una pandèmia que va matar la majoria de la humanitat. És una de les sèries més esperades de l’any, tot i que no hi ha data d’estrena prevista.

Westworld (HBO)

Jonathan Nolan (Person of interest) adaptarà una pel·lícula del 1973 de Michael Crichton, centrada en un parc temàtic futurista ambientat a l’oest, en què un grup de robots donen vida als personatges del parc. Aquests androides, però, comencen a funcionar malament i atacaran els visitats. Les estrelles Anthony Hopkins i Ed Harris encapçalen el repartiment. Encara no hi ha data d’estrena.

* Aquest 2015 també es podria estrenar una nova sèrie de televisió de Martin Scorsese, Mick Jagger i el creador de Boardwalk Empire, Terence Winter, sobre el món del rock and roll a la dècada dels setanta a Nova York. Estarà produïda per HBO i el rodatge ha de començar ben aviat.

 

Com sempre any nou, sèries noves. En aquest article repassem les sèries més destacades que s’estrenaran el 2015, entre les quals sobresurten Daredevil, Wayward pines i MaddAddam. Un 2015, per cert, que tindrà com un dels principals esdeveniments la temporada final de Mad men. 12 monkeys (Syfy) L’any 1995 Terry Gilliam va estrenar l’extraordinària pel·lícula de ciència-ficció, …

Un comentari a Quines noves sèries ens esperen el 2015?

  1. Marc Ambit ha dit:

    Gràcies per la llista. Apuntades!

    Això sí, veig que hi ha algunes que ja s’esperaven pel 2014 i que, al final, han passat al 2015, com Better call Saul o la del Shyamalamadindong, que en porte parlant des de finals del 2013! XD

    D’altra banda, tinc curiositat per veure si Netflix és capaç d’imprimir-li un segell propi a Daredevil.