MENU

20 gener, 2015 Comentaris (2) Visualitzacions: 1953 Sèries Marc Bataller @marcbataller

A primera vista aquest títol pot semblar provocador i incongruent. Com es pot reivindicar una cadena que ha fet gala de les Mamachico, Gran Hermano o del teleescombraries Sálvame? Però no em vull referir a aquest aspecte, sinó a algunes de les sèries que la cadena ha emès en aquests vint-i-cinc anys de vida (les …

Reivindicant Telecinco

5385
A primera vista aquest títol pot semblar provocador i incongruent. Com es pot reivindicar una cadena que ha fet gala de les Mamachico, Gran Hermano o del teleescombraries Sálvame? Però no em vull referir a aquest aspecte, sinó a algunes de les sèries que la cadena ha emès en aquests vint-i-cinc anys de vida (les emissions van començar el 3 de març del 1990). El canal de Mediaset va ser pioner en la difusió de grans productes de ficció nord-americana, quan encara no existia internet ni les descàrregues, com ara per exemple Expediente X, Twin peaks o CSI. Però no em vull centrar en aquestes sèries, sinó en les espanyoles, aquelles que molts cahieristes i alguns bastards, perquè ho haig de negar, menyspreen només d’anomenar-les.

castillaboI parlaré concretament només d’una, per no fer-me pesat. El comisario (1999-2009), amb Tito Valverde com a protagonista, i que explica les investigacions d’una comissaria de la Policía Nacional. Va ser la primera sèrie espanyola que introduïa tècniques científiques als seus arguments i també que feia servir efectes especials semblants al cinema. El resultat va ser molt bo i, de mica en mica, els casos policials van anar agafant cos i complexitat. Les trames estaven ben treballades i enganxaven l’espectador. Jo era un d’aquests. Cada divendres, a les deu de la nit, em plantava davant la tele per seguir el dia a dia del comisario Castilla, en Charlie, en Pope, l’inspector Casqueiro o el subinspector Mikel Miralles. A Antena 3 també van intentar fer la seva sèrie policíaca, en clau d’humor, Los hombres de Paco, amb Hugo Silva com a principal reclam, sobretot per al sector femení.

Al marge d’El comisario, Telecinco 5 també ha produït altres sèries que formen part de la meva cultura televisiva com ara Hospital Central o Periodistas. Més lluny dels meus gustos ja em queden Médico de familia o Los Serrano, que també tenien el seu públic.

Per tant, no tinc cap complex a reconèixer que, en algunes ocasions, he estat espectador habitual de Telecinco. I si algun bastard s’indigna, doncs que vingui i m’arrenqui els tatuatges. L’estaré esperant i si al final sóc jo el vencedor, el torturaré fent-li veure durant deu dies seguits Médico de familia. Llarga vida a Emilio Aragón.

A primera vista aquest títol pot semblar provocador i incongruent. Com es pot reivindicar una cadena que ha fet gala de les Mamachico, Gran Hermano o del teleescombraries Sálvame? Però no em vull referir a aquest aspecte, sinó a algunes de les sèries que la cadena ha emès en aquests vint-i-cinc anys de vida (les …

2 comentaris to Reivindicant Telecinco

 1. Marc Ambit ha dit:

  Homeeee!!! Tampoc no cal avergonyir-se de res, noooo? 😀 I menys de El Comisario, que jo no en sóc pas fan, però hi havia un cert nivell, i tant que sí.

  Escolta, Marc, saps què? M’has inspirat un post complementari al teu, on et dono fins i tot un argument de més per defensar Telecinco 😀
  Si et ve de gust donar-li un cop d’ull, el podràs llegir aquí.

  Salut!

 2. Ramon Porta ha dit:

  TV5 es en castellano,¿ok? Bien nunca se me ha ocurrido visionarla excepto que habiendo leído las novelas del Capitan Alatriste me quedé de piedra ante la patochada de la serie,esto me demuestra el nivel de dicha cadena,teleporquería a máximo.