MENU

27 febrer, 2015 Comentaris tancats a Jordi Pujol Júnior, el nostre Frank Underwood català Visualitzacions: 1627 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Avui s’estrena la tercera temporada de House of Cards, una de les sèries més bastardes que es poden veure actualment a la graella. Frank Underwood (Kevin Spacey) ha aconseguit, per fi, arribar la presidència dels Estats Units després de fer mil i una maniobres obscures i criminals. Ell i la seva dona, Claire Underwood (Robin …

Jordi Pujol Júnior, el nostre Frank Underwood català

Ferrusola-Comissio-Parlament-ENRIC-CATALA_EDIIMA20150223_0863_13
Avui s’estrena la tercera temporada de House of Cards, una de les sèries més bastardes que es poden veure actualment a la graella. Frank Underwood (Kevin Spacey) ha aconseguit, per fi, arribar la presidència dels Estats Units després de fer mil i una maniobres obscures i criminals. Ell i la seva dona, Claire Underwood (Robin Wright), ja són la parella amb més poder del món i ara veurem com el gestionen. Però aquesta setmana hem viscut un episodi al Parlament català que hauria signat el mateix Beau Willimon, el creador de House of Cards. Hem descobert el nostre Frank Underwood, el Frank Underwood català. Estem parlant de Jordi Pujol Júnior, que va demostrar que es mou com un geni a la jungla de la política i els amiguismes personalistes. Lo puto crack.

juniorUs poso en antecedents per a aquells que esteu una mica desconnectats de la política catalana. Des de fa setmanes una comissió del Parlament investiga el frau fiscal que va confessar aquest estiu l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. Per intentar treure’n l’aigua clara, cosa que veig impossible, els diputats interroguen diversos implicats en el cas. Per exemple fa poc hi va comparèixer el president Artur Mas i dilluns ho van fer Jordi Pujol, Marta Ferrusola i el seu fill primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, conegut per la seva passió pels cotxes clàssics i les seves anades i vingudes a Andorra. Perdoneu pel rollo polític. Ara entro en matèria.

frankFins aquest dilluns gairebé ningú havia sentit parlar en públic Jordi Pujol Jr. I d’aquí ve la sorpresa general. Durant prop de quatre hores i mitja va destrossar els diputats i els va deixar en calces al més pur estil Frank Underwood en les seves intervencions al congrés nord-americà. No els va deixar respirar ni un segon i va desplegar les seves dots d’encantador de serps per explicar les seves activitats empresarials i presentar-se com un home de negocis modèlic. Semblava que no hagués trencat mai cap plat. Vaja, com el nostre Frank.

Però el seu últim cop d’efecte va ser quan es treure de la butxaca un CD amb la gravació sencera de la Camarga -un cas que esquitxa la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho- i va recordar als diputats que això sí que és matèria d’investigació. Com va dir Jordi Basté en el seu twitter, “això ho fa Frank Underwood i aplaudim amb les orelles als guionistes”. Chapeau!

Us deixo el link de la compareixença de Jordi Pujol Jr. Són quatre hores i mitja, però us asseguro que paga la pena.

 

Avui s’estrena la tercera temporada de House of Cards, una de les sèries més bastardes que es poden veure actualment a la graella. Frank Underwood (Kevin Spacey) ha aconseguit, per fi, arribar la presidència dels Estats Units després de fer mil i una maniobres obscures i criminals. Ell i la seva dona, Claire Underwood (Robin …

Comments are closed.