MENU

5 març, 2015 Comentaris tancats a La comoditat ens farà dèbils ('TWD' 5×12) Visualitzacions: 1379 Sèries, The walking dead Anna Vilaró

La granja de Hershel, el Woodbury del Governador, el Terminus caníbal i ara, l’Alexandria. Indrets d’esperances truncades. Ho serà també, aquest darrer? L’episodi d’aquesta setmana, Remember, ens duu al descobriment de la ciutat promesa, Alexandria. Tot i els dubtes inicials dels nostres supervivents, la decisió va ser comú: els cal un lloc on establir-se, on …

La comoditat ens farà dèbils ('TWD' 5×12)

twd03

La granja de Hershel, el Woodbury del Governador, el Terminus caníbal i ara, l’Alexandria. Indrets d’esperances truncades. Ho serà també, aquest darrer?

L’episodi d’aquesta setmana, Remember, ens duu al descobriment de la ciutat promesa, Alexandria. Tot i els dubtes inicials dels nostres supervivents, la decisió va ser comú: els cal un lloc on establir-se, on jugar a la normalitat, on poder adonar-se per tercera, quarta o cinquena vegada, que no hi ha descans possible, que la realitat, ara, és la dels walkers. Però no vull avançar esdeveniments.

Alexandria es presenta com el destí ideal. Deanna Monroe, la dona que n’està al càrrec, és d’idees molt clares i, a priori, defensora de la transparència. La ciutat duu molt temps en marxa i els seus residents semblen estar-hi a gust. La decisió d’acceptar nous membres representa tot un repte i, com no, un desequilibri en els rols que fins ara hi duien els seus antics habitants. Però hi ha un olor, un color en l’ambient que rancieja.

twd04Deanna decideix entrevistar la colla d’en Rick un a un, per saber més d’ells i poder-los oferir una feina que lligui amb les seves capacitats i caràcter. En aquestes gravacions podem veure com alguns d’ells es mostren honestos (el cas d’en Rick, la Michonne i en Glenn), d’altres mentint descaradament i jugant a fer-se els innocents, (gran Carol The Killer) i d’altres, passant olímpicament del tema (l’inadaptable Daryl, òbviament).

Deanna els ofereix dues cases on podran viure amb totes les comoditats imaginables. Una bona dutxa i la barba rasurada son els elements necessaris perquè en Rick s’estovi. Un canvi de look és possible per veure en la Carol a una dona que no sembla haver matat mai a una mosca. “La comoditat ens farà dèbils” diu sorprenentment en Carl, i si mai han de sortir de nou a la jungla walker més val no acomodar-se en excés. Decideixen mantenir-se units i analitzar al mil·límetre Alexandria i no deixar-se anar pels seus luxes.

twd02En un primer moment tot sembla de color rosa. Els veïns es presenten amables i dedicats, com és el cas de la perruquera Enid i el seu flirteig amb en Rick. Però l’estat de calma dura poc. El mateix Rick serà amenaçat pel marit de l’Enid, Per l’altra banda, els mètodes d’exploració i de cacera de l’Aiden (fill de la Deanna) no seran vistos amb bons ulls per en Glenn, apareixent així el primer conflicte entre els residents i els nouvinguts. Deanna sap el que es fa i decideix posar-se a la banda d’en Rick i els seus, anomenant-lo a ell i a la Michonne com a nous sheriffs de la ciutat. Vells records afloren, antigues emocions d’una vida passada, d’una vida millor i una nova esperança que penja d’un fil.

Els nostres protagonistes saben el que es fan, han viscut situacions límit i creuen que un cop superat Woodbury poden amb tot i més tenint present que a Alexandria la majoria d’habitants mai han viscut a l’exterior, amb la por i la fam. Ho tenen molt clar, o els accepten sense problemes o prenen les armes i fan, d’aquesta nova ciutat, la seva nova llar. Costi el que costi. El que importa, ara, és sobreviure, no fer amics. Per aconseguir-ho cal que es mantinguin units. Segurament Deanna jugarà a la manipulació per separar-los i debilitar-los, però ho aconseguirà? Què serà el que farà que el Rick’s Team torni a vagar pels prats plens de zombis?

La granja de Hershel, el Woodbury del Governador, el Terminus caníbal i ara, l’Alexandria. Indrets d’esperances truncades. Ho serà també, aquest darrer? L’episodi d’aquesta setmana, Remember, ens duu al descobriment de la ciutat promesa, Alexandria. Tot i els dubtes inicials dels nostres supervivents, la decisió va ser comú: els cal un lloc on establir-se, on …

Comments are closed.