MENU

31 març, 2015 Comentaris tancats a 'Togetherness': Una mirada tragicòmica a nosaltres mateixos Visualitzacions: 1418 Sèries Jordi Dorca

M’agradaria advertir el lector que tot (insisteixo, tot) el que fan els germans Duplass acostuma a agradar-me molt. D’ençà que els vaig conèixer amb Cyrus, una fantàstica pel·lícula interpretada per John C. Reilly, un gran Jonah Hill i Marisa Tomei, he anat veient els seus treballs amb un punt (sempre moderat) d’admiració; em va sorprendre …

'Togetherness': Una mirada tragicòmica a nosaltres mateixos

togetherness-duplass-hbo-amanda-peet-els-bastards-critica-cinema-serie

M’agradaria advertir el lector que tot (insisteixo, tot) el que fan els germans Duplass acostuma a agradar-me molt. D’ençà que els vaig conèixer amb Cyrus, una fantàstica pel·lícula interpretada per John C. Reilly, un gran Jonah Hill i Marisa Tomei, he anat veient els seus treballs amb un punt (sempre moderat) d’admiració; em va sorprendre per bé Jeff who lives at home i també la massa desconeguda The Do-Deca-Pentathlon, amb Steve Zissis, un actor que ja va treballar amb els germans a Baghead i que retrobarem, feliçment, a Togetherness, una sèrie que han creat per a HBO.

togetherness-duplass-hbo-amanda-peet-els-bastards-critica-cinema-serieTogetherness és una “dramèdia” que descriu les vides, les relacions, els problemes i sobretot les infelicitats d’un grup de quatre individius de quaranta anys, tots ells amb problemes diferents i molt vinculats a la seva situació. Brett (Mark Duplass) i Michelle (Melanie Lynskey) acaben de tenir el segon fill i la seva relació s’estanca, no troben el seu lloc, els avorreix l’altre i busquen estímuls en terceres persones, aficions vàries i estranys rituals (alguns d’ells, sexuals) intentant retrobar-se amb el benestar i la felicitat de viure en parella. Les dificultats de la paternitat, i també de la maternitat, afloren i mostren com n’és, de difícil compaginar la seva condició amb l’autorealització  com a individus adults i suposadament independents. Aquesta situació està excel·lentment tractada i reflexionada en aquesta sèrie pels germans Duplass, i ells mateixos afirmen que “la paternitat és collonuda en un 51%”. Aquesta premissa és el punt de partida per desenvolupar la trama.

togetherness-duplass-hbo-amanda-peet-els-bastards-critica-cinema-serieTina (Amanda Peet) és la germana de Michelle i Alex (Steve Zisis), el millor amic de Brett. A ells els envolten altres problemes, sobretot la precarietat: la laboral, que els obliga a viure a casa de Brett i Michelle, però també l’emocional, amb una tensió amorosa entre ells dos que no s’acaba de resoldre, tot i els intents d’Alex. A més, són també els confidents i els demiürgs de la relació complicada de l’amic i la germana.

Togetherness és un retrat de la classe mitjana d’avui, un retrat divertit (les escenes masturbatòries del capítol pilot són antològiques), però també cru, àcid i a vegades molt trist. Una sèrie plena de matisos, molt ben interpretada i amb un guió ben travat i molt efectiu. Una grata sorpresa i una mirada tragicòmica a nosaltres mateixos.

M’agradaria advertir el lector que tot (insisteixo, tot) el que fan els germans Duplass acostuma a agradar-me molt. D’ençà que els vaig conèixer amb Cyrus, una fantàstica pel·lícula interpretada per John C. Reilly, un gran Jonah Hill i Marisa Tomei, he anat veient els seus treballs amb un punt (sempre moderat) d’admiració; em va sorprendre …

Comments are closed.