MENU

7 abril, 2015 Comentaris tancats a 'Focus' no acaba d'enfocar Visualitzacions: 1096 Cinema Jordi Taulats

La trilogia d’Ocean’s eleven (2001-2007), La gran estafa americana (2013), Nueve reinas (2000)… aquesta i més pel·lícules del segle XXI beuen, per descomptat, de la magnífica El golpe (1973). Si bé no aconseguien arriben al nivell del film protagonitzat per Paul Newman i Robert Redford, sí que aconseguien explicar bé una història sobre estafes i …

'Focus' no acaba d'enfocar

focus-will-smith-margot-robbie-glenn-ficarram-john-requa-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-critica

La trilogia d’Ocean’s eleven (2001-2007), La gran estafa americana (2013), Nueve reinas (2000)… aquesta i més pel·lícules del segle XXI beuen, per descomptat, de la magnífica El golpe (1973). Si bé no aconseguien arriben al nivell del film protagonitzat per Paul Newman i Robert Redford, sí que aconseguien explicar bé una història sobre estafes i enganys, cosa que el film Focus, dirigit per Glenn Ficarra i John Requa (Crazy, stupid love), no aconsegueix en cap moment.

focus-will-smith-margot-robbie-glenn-ficarram-john-requa-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaNo, amb això no vull dir que sigui un mal film. Si el seu objectiu era que d’aquí a un parell o tres d’anys els espectadors d’un divendres o dissabte a la nit, que estiguin mirant la televisió, no canviïn de canal, ho han aconseguit. Perquè si bé no és un gran film, ni tan sols un bon film, sí que és un film que entreté.

Focus tracta d’estafes. Més ben dit, d’estafadors. Will Smith (After earth) protagonitza el film en el papaer de Nicky, un famós i talentós estafador a qui Jess (Margot Robbie, El lobo de Wall Street) intenta entabanar, sense gaire èxit. A partir d’aquí ja sabeu de què anirà una de les històries: l’amor que apareix entre ells dos, el desamor i el tornar a enamorar-se. En fi, el que és tòpic i típic d’aquest tipus de films. Després tenim la història de l’estafa. Potser hauria de dir les històries, ja que a diferència dels referents citats en el primer paràgraf, Focus no se centra en una sola estafa i en com es prepara, es desenvolupa i es resol, sinó que passem d’una sessió de carteristes a Nova Orleans, a l’estafa en una sala VIP d’un estadi de futbol americà per acabar en una estafa en el món de la Fórmula 1.

focus-will-smith-margot-robbie-glenn-ficarram-john-requa-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaPerò què li passa a aquest film? A diferència del que diu el títol i el seu protagonista al començament, que tot és qüestió d’enfocar-se i concentrar-se en un objectiu, el film peca de voler abraçar massa coses i concentrar-se només, i no al 100%, en la història de Nicky i Jess. Girs de guió forçats, posats només per enganyar l’espectador, o històries personals gens desenvolupades (la infància de Nicky, per exemple) són exemples que fan que Focus sigui un bon film per entretenir una parella jove un divendres al vespre, arraulits al sofà i fent-se manyagues, més que no pas per anar al cinema, i més quan teniu propostes més interessants com ara Inherent vice, Ex-machina o Pride.

La trilogia d’Ocean’s eleven (2001-2007), La gran estafa americana (2013), Nueve reinas (2000)… aquesta i més pel·lícules del segle XXI beuen, per descomptat, de la magnífica El golpe (1973). Si bé no aconseguien arriben al nivell del film protagonitzat per Paul Newman i Robert Redford, sí que aconseguien explicar bé una història sobre estafes i …

Comments are closed.