MENU

22 abril, 2015 Comentaris (1) Visualitzacions: 1440 Game of thrones, Sèries Lluís Simon

Dorne George R.R. Martin va admetre, amb certa irona, que per il·lustrar el regne de Dorne s’havia inspirat en Espanya. No només hova fer per la seva arquitectura mossàrab sinó per les “costums particulars”, un eufemisme com qualsevol altre per remarcar la rellevància que els seus habitants donen al vi i al sexe? L’Alcázar de …

'The House of Black and White' (GoT 5×02)

game-of-thrones-5x02-the-house-of-black-and-white1

Dorne

George R.R. Martin va admetre, amb certa irona, que per il·lustrar el regne de Dorne s’havia inspirat en Espanya. No només hova fer per la seva arquitectura mossàrab sinó per les “costums particulars”, un eufemisme com qualsevol altre per remarcar la rellevància que els seus habitants donen al vi i al sexe? L’Alcázar de Sevilla s’identifica perfectament en l’aparició per primer cop d’aquesta península, que jugarà un paper determinant en tota la cinquena temporada. Com sempre, per una qüestió de venjança.

maxresdefault

Jaquen H’ghar

El retorn d‘Arya -despareguda en combat en el primer episodi- estava cantat, però qui em va posar la pell de gallina de veritat va ser l’heroi de Harrenhal. Ara bé, una cosa és matar soldats dels Lannister per fer feliç una dama Stark i l’altra dirigir una secta de fanàtics a Braavos.

CS80289844Game-of-Thrones-s

Stark o bastard

Jon Snow, probablement l’únic vigilant del mur de tota la història que ha trencat el seu vot de castetat davant de milions d’espectadors, rep un premi inesperat. El venerable Maester Aemon, més cec que Serafín Zubiri, va ser l’únic que no va veure com Jon follava, amb perdó, pels descosits amb la salvatge Ygritte sense cap remordiment en la quarta temporada. Stannis li ofereix directament un tron encara més suculent, però aquest noi va ben perdut. Ja ho diuen: You know noghing, Jon Snow.

juego-de-tronos-game-of-thrones-5x02-14

Darth Cersei

Es comporta ja, com ha de ser, com la més gran malvada de la sèrie. Tot i ser la reina mare, recorda més a un príncep, concretament al de Maquiavel, o a una versió medieval de Frank Underwood. Només cal veure com reparteix els nous càrrecs. Amb quina suficiència. Tota una mestra per a Sarah Palin.

5x02-The-House-of-Black-and-White-game-of-thrones-38390546-1920-1080

Justícia i sang

Més enllà de l’oceà, Daenerys, a diferència de la pèrfida Lannister, està perdent el control de la situació. L’execució pública de l’esclau assassí, en una escena cinematogràficament brillant, és una gran operació de màrqueting fallida. La visita del temible Drogon tampoc és gens esperançadora. En resum, està mal assessorada. El meu currículum ja està volant amb un corb cap a Meereen.

Dorne George R.R. Martin va admetre, amb certa irona, que per il·lustrar el regne de Dorne s’havia inspirat en Espanya. No només hova fer per la seva arquitectura mossàrab sinó per les “costums particulars”, un eufemisme com qualsevol altre per remarcar la rellevància que els seus habitants donen al vi i al sexe? L’Alcázar de …

Un comentari a 'The House of Black and White' (GoT 5×02)

  1. Alt+126 ha dit:

    Jo diria que el Jaquen que coneixíem no dirigeix res, que el vell ha tardat dies en anar a buscar l’Arya perquè primer ha hagut de preguntar dins la seva “organització” qui collons havia fet servir aquell nom a l’altre costat del mar i quin “jeto” tenia quan ho va fer, per saber si la història de la noieta és certa, més que res (i quan ho resol doncs… lo que s’ha vist)

    I Daenerys… Mal aconsellada? El que passa és que no en té ni pu** idea de manar. Les llibertats venen amb lleis que les mantenen, segons diu. Però la seva paraula és la llei i decideix sobre la marxa, una mica contradictori. No n’ha après encara i al ritme que va aconseguirà el mateix que va aconseguir el boig del seu pare (tal com explica el propi Barristan). Un alçament contra la torracollons que ni mana ni deixa manar.