MENU

6 maig, 2015 Comentaris (1) Visualitzacions: 1335 Game of thrones, Sèries Lluís Simon

Els banquers Aquests prestadors de Braavos són pitjors que la troica. Malauradament per als habitants de King’s Landing —que són els que patiran el rescat, com nosaltres— no sembla que les negociacions de Mace Tyrrell —un Varoufakis de nyigui-nyogui— per condonar el deute hagin d’arribar a bon port. De fet, el consogre de la reina probablement …

'Sons of the Harpy' (GoT 5×04)

Els banquers

game-of-thrones-got-5x04-temporada-5-jon-snow-hbo-stark-arya-daenerys-gerog-r-r-martin-els-bastards-critica-series-pelicules-pel·licules

Aquests prestadors de Braavos són pitjors que la troica. Malauradament per als habitants de King’s Landing —que són els que patiran el rescat, com nosaltres— no sembla que les negociacions de Mace Tyrrell —un Varoufakis de nyigui-nyogui— per condonar el deute hagin d’arribar a bon port. De fet, el consogre de la reina probablement no arribarà ni al port si hem de fer cas a les mirades entre Ser Meryn i Cersei, que ha declarat la guerra bruta (si és que n’hi ha alguna de neta) a tot el que faci olor a les flors de Highgarden. La impotència (no al jaç matrimonial, com s’ha vist) de la marioneta reial Tommen en aquesta batalla no fa ni llàstima. És un rei que ja dura massa.

 La meuca

game-of-thrones-got-5x04-temporada-5-jon-snow-hbo-stark-arya-daenerys-gerog-r-r-martin-els-bastards-critica-series-pelicules-pel·licules

Ai, dolça Melisandre, per no dir-te una altra cosa. Seduir Jon Snow és una molt mala idea. Si vols un bastard com cal, escriu-nos un correu electrònic, que n’hi ha alguns que farem cua. Si cal unir-nos a Stannis, recuperar Winterfell i esberlar cranis dels Bolton ho farem encantants, cantant cançons de guerra i amb l’espasa (i potser alguna altra cosa més) ben testa.

 L’alcavot

game-of-thrones-got-5x04-temporada-5-jon-snow-hbo-stark-arya-daenerys-gerog-r-r-martin-els-bastards-critica-series-pelicules-pel·licules

Això és el que ets, Petyr, però els teus dies de glòria poden passar ben aviat a millor vida si no satisfàs alguns desitjos ben materials de la reina mare, que està segant l’herba que creix sota els teus peus. Les teves intencions respecte Sansa Stark són tan interessades que tots esperem amb candeletes que la senyora de Tarth et faci una cara nova, o més aviat que te la separi del cos.

Les venjadgame-of-thrones-got-5x04-temporada-5-jon-snow-hbo-stark-arya-daenerys-gerog-r-r-martin-els-bastards-critica-series-pelicules-pel·liculesores

Més bastards i aquests del gènere femení. Compte! Són molt pitjors que nosaltres. 1. No lliuren mai els textos a temps. 2. S’escaquegen. 3. Matar per matar, ho fan a l’estil de Dorne, amb acarnissament. Que es facin dir serpents de sorra ja és tota una senyal. En qualsevol cas, Bronn i el manco de Lepanto versió Lannister formen un equip televisivament atractiu i amb certes possibilitats d’èxit.

Els sicaris

game-of-thrones-got-5x04-temporada-5-jon-snow-hbo-stark-arya-daenerys-gerog-r-r-martin-els-bastards-critica-series-pelicules-pel·licules

El venerable Ser Barristan té els segons comptats just quan recorda a Daenerys amb to nostàlgic les antigues gestes de Rhaegar. És un truc massa fàcil dels guionistes. Però bé, que corri la sang a Meeren ja ens va bé per espavilar la reina, que ha desatès assumptes importants, com la revolta dels assassins de les màscares. S’ha de dir que el cavaller cau amb honor, com Boromir a la Companyia de l’Anell. Hi ha moltes maneres de morir, però us donaré un consell d’amic: si algú t’està filmant, aquesta és la millor.

Els banquers Aquests prestadors de Braavos són pitjors que la troica. Malauradament per als habitants de King’s Landing —que són els que patiran el rescat, com nosaltres— no sembla que les negociacions de Mace Tyrrell —un Varoufakis de nyigui-nyogui— per condonar el deute hagin d’arribar a bon port. De fet, el consogre de la reina probablement …

Un comentari a 'Sons of the Harpy' (GoT 5×04)

  1. Alt+126 ha dit:

    Tot i que no tingui pes a la trama s’ha de dir que una de les grans escenes del capítol és la de StanniS Baratheon amb la seva filla. A qui no li cau bé ara Stannis? (una mica Sheldon l’home, això si…)