MENU

29 maig, 2015 Comentaris tancats a 'Mr. Selfridge', refugi ideal Visualitzacions: 1228 Sèries Víctor Gonzàlez

Mr. Selfridge ja va per una futura renovació cap a la quarta temporada. I s’ho mereix. Encara recordo l’excel·lent article d’obertura que va ser la nostra col·laboradora Marijo Jordan fa temps i, tot i que personalment vaig tardar una mica a posar-m’hi,  la sèrie em va enganxar com poques, sobretot per la personalitat alfa del protagonista, el senyor Selfridge, a més del …

'Mr. Selfridge', refugi ideal

mr-selfridge-oxford-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-critica
Mr. Selfridge
 
ja va per una futura renovació cap a la quarta temporada. I s’ho mereix. Encara recordo l’excel·lent article d’obertura que va ser la nostra col·laboradora Marijo Jordan fa temps i, tot i que personalment vaig tardar una mica a posar-m’hi,  la sèrie em va enganxar com poques, sobretot per la personalitat alfa del protagonista, el senyor Selfridge, a més del sublim vestuari i recreació de l’època – una delícia- amb una trama interessantíssima, centrada en l’ambició de l’americà Selfridge que, després de transformar part de la vida comercial de Chicago, es mou cap a Oxford Street per construir el seu projecte visionari de grans magatzems, que el portarà a canviar la fisonomia del nou capitalisme de compravenda de la capital britànica.

mr-selfridge-oxford-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaAquesta setmana santa he tingut l’oportunitat d’empassar-me tota la tercera temporada en poc més dos dies. Sí, em podeu posar l’etiqueta de desgraciat, però aquí al nord d’Alemanya hem passat per vents huracanats, pedregades i pluges torrencials contínues que han fet caure arbres i anegar carreteres. Sortir de casa, un perill. Temps perfecte per veure sèries. I Mr. Selfridge ha estat el refugi ideal per la meva primavera nòrdica particular.

Però anem pel dret. Per què us recomano Mr. Selfridge? Primer pel seu toc anglès que no té res a envejar a altres productes de qualitat com Upstairs, Downstairs o Father Brown. Segon, per l’energia posada en la producció de cada episodi, tant en la caracterització d’actors com en la recreació del Londres de principis del segle XX. Tercer, per la trama, amb uns cliffhangers melodramàtics de primera, que revesteixen de caràcter tot l’embolcall exterior.

mr-selfridge-oxford-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaEls punts negres? Només un, però pot ser perillós per la seva continuïtat. Si a la primera i segona temporada la vida dels personatges es barrejava amb els canvis estructurals de negoci de Mr. Selfridge, aquesta tercera temporada s’ha centrat massa en el melodrama, assemblant-se a un generós culebrot britànic, aspecte que pot molestar a aquells teleespectadors que estaven massa costumats a la singularitat de les orígens de la sèrie.

Però no acabem amb un missatge negatiu. Esperem a veure si els guionistes tornen a explotar l’energia original que la va veure nèixer. Estic convençut que ho faran. Per respecte al senyor Selfridge.

Mr. Selfridge ja va per una futura renovació cap a la quarta temporada. I s’ho mereix. Encara recordo l’excel·lent article d’obertura que va ser la nostra col·laboradora Marijo Jordan fa temps i, tot i que personalment vaig tardar una mica a posar-m’hi,  la sèrie em va enganxar com poques, sobretot per la personalitat alfa del protagonista, el senyor Selfridge, a més del …

Comments are closed.