MENU

30 maig, 2015 Comentaris tancats a Anna Torv, un autèntic expedient 'Fringe' Visualitzacions: 2589 Què se n'ha fet Jordi Taulats

Aquesta australiana, nascuda el 7 de juny del 1979 a Melbourne, va saltar a la fama gràcies a J.J. Abrams protagonitzant la sèrie Fringe (Al límite), que va estar en antena durant 5 temporades, del 2008 al 2013. El 2001 es va graduar en arts escèniques a l’Institut Nacional d’Austràlia d’Art Dramàtic (NIDA), perseguint la …

Anna Torv, un autèntic expedient 'Fringe'

anna-torv-olivia-dunham-fringe-al-limite-j-j-abrams-els-bastards-critiques-pel·licules-serie

Aquesta australiana, nascuda el 7 de juny del 1979 a Melbourne, va saltar a la fama gràcies a J.J. Abrams protagonitzant la sèrie Fringe (Al límite), que va estar en antena durant 5 temporades, del 2008 al 2013.

El 2001 es va graduar en arts escèniques a l’Institut Nacional d’Austràlia d’Art Dramàtic (NIDA), perseguint la seva passió per l’actuació i fent el seu debut professional com a protagonista de l’obra de teatre The Credeaux canvas. El 2002 aconsegueix el seu primer paper per a televisió en la sèrie Young lions. Després d’haver participar, el 2003, en el film Travelling nights, Anna fa bolos per tot Austràlia encarnant Ofèlia a Hamlet.

anna-torv-olivia-dunham-fringe-al-limite-j-j-abrams-els-bastards-critiques-pel·licules-serieDesprés de protagonitzar The secret life of us durant dos anys, del 2004 al 2005, Anna Torv decideix provar sort a Londres, però a la capital anglesa va tenir problemes per trobar feina i vivia de la targeta de crèdit fins que, el 2008, aconsegueix participar en quatre capítols de la sèrie de la BBC Mistress.

La seva participació en aquesta sèrie va permetre que J.J Abrams es fixés en ella i la triés per encarnar a Olivia Dunham en la seva nova sèrie Fringe, on donava vida a una agent de l’FBI encarregada de resoldre casos atípics. En aquesta sèrie va conèixer a qui seria el seu marit, Mark Valley, i de qui al cap de dos anys se’n divorciaria.

I ara què està fent?

anna-torv-olivia-dunham-fringe-al-limite-j-j-abrams-els-bastards-critiques-pel·licules-serieDes del final de Fringe el 2013 Anna Torv no ha parat. El 2014 dóna veu a Nariko, protagonista d’un joc per a Play Station, i participa en la pel·lícula Love is now, paper pel qual és nominada al Madrid International Film Festival en l’apartat de millor actriu de repartiment. També, el mateix any, participa a Open, un film per a televisió en què el tema central és la sexualitat i les relacions humanes.

Aquest any 2015 ha estrenat Deadline Gallipoli, dins del marc del centenari de la batalla de Gallipoli, i té en postproducció The daughter, amb Geoffrey Rush i Sam Neill. Actualment està filmant Stephanie, en què donarà vida a una mare que adopta una nena amb poders no terrenals.

anna-torv-olivia-dunham-fringe-al-limite-j-j-abrams-els-bastards-critiques-pel·licules-serieActualment divideix el seu temps entre Vancouver, Canadà, on es va filmar la sèrie Fringe, i Brisbane, Austràlia. Com a curiositat, Anna Torv és la neboda del magnat Rupert Murdoch, propietari de News Corporation, considerada la segona corporació de mitjans de comunicació més gran del món, que engloba mitjans com ara The Sun, The Times i les cadenes de televisió FOX i SKY. Per tant, si es queda sense feina segur que el seu oncle li trobarà una plaça de becària.

Aquesta australiana, nascuda el 7 de juny del 1979 a Melbourne, va saltar a la fama gràcies a J.J. Abrams protagonitzant la sèrie Fringe (Al límite), que va estar en antena durant 5 temporades, del 2008 al 2013. El 2001 es va graduar en arts escèniques a l’Institut Nacional d’Austràlia d’Art Dramàtic (NIDA), perseguint la …

Comments are closed.