MENU

9 juny, 2015 Comentaris tancats a De vacances amb ‘Nuestro último verano en Escocia’ Visualitzacions: 1094 Cinema Jordi Taulats

Abans, quan era més jove, quan la crisi no existia i quan Ryanair operava a l’aeroport de Girona amb vols que, si buscaves molt i tenies prou flexibilitat, et podien sortir per 2 cèntims el viatge, em podia permetre el luxe de fer algun viatget de tant en tant. Un d’aquest viatges va ser a …

De vacances amb ‘Nuestro último verano en Escocia’

nuestro-ultimo-verano-en-escocia-david-tennant-rosamund-pike-billy-connolly-ben-miller-celia-imrie-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaAbans, quan era més jove, quan la crisi no existia i quan Ryanair operava a l’aeroport de Girona amb vols que, si buscaves molt i tenies prou flexibilitat, et podien sortir per 2 cèntims el viatge, em podia permetre el luxe de fer algun viatget de tant en tant.

Un d’aquest viatges va ser a Escòcia per anar a buscar un company que, temps enrere, havia decidit anar a provar sort a Edimburg. Jo, com a amant de tot allò que anava en contra dels interessos britànics, vaig gaudir molt dels formosos paisatges, els bucòlics llacs i les emmoquetades, emmoquetadíssimes pensions i bed & breakfast durant els 10 dies que vam fer el turista per les terres escoceses.

nuestro-ultimo-verano-en-escocia-david-tennant-rosamund-pike-billy-connolly-ben-miller-celia-imrie-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaÉs per això que, quan veig que hi ha alguna pel·lícula o sèrie ambientada als Highlands no dubto a fer-hi un cop d’ull, ja sigui per poder reviure aquells dies de joventut i bonança. Si fa un parell de mesos us recomanava que anéssiu a veure Calvary, de John Michael McDonagh, ambientada en terres irlandeses, avui us vull parlar de What we did on our holiday, dirigida per Andy Hamilton i Guy Jenkin i traduïda a les nostres sales com a Nuestro último verano en Escocia, que ja em diràs tu amb què s’assembla al títol original!

What we did on our holiday és una comèdia dramàtica que ens explica el cap de setmana que van a passar una parella, en procés de divorci, i els seus tres fills, adorables i extravertits a parts iguals, a la casa del patriarca de la família, escocès de cap a peus i afectat de càncer, per celebrar el seu 75è aniversari. Per tal de no preocupar l’avi, la família decideix fer veure que tot va bé i que són molt feliços, una happy family. Però és allà, als camps verds de l’Escòcia més bucòlica, on els nens crearan un seguit d’accions que faran que la família es vegi obligada a aparcar les seves diferències i a col·laborar.

La pel·lícula té un bon guió, amb un començament fabulós i uns diàlegs molt còmics que deixen de manifest qui són els protagonistes de la història: els nens. I especialment la germana gran, que, amb les seves converses de persona adulta amb els seus pares o avi, es carrega una bona part de la cinta a les espatlles.

nuestro-ultimo-verano-en-escocia-david-tennant-rosamund-pike-billy-connolly-ben-miller-celia-imrie-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaA banda dels nens, que tot i ser nens mostren unes bones bases, el repartiment no és poca cosa. Com a pares d’aquest petit trio tenim David Tennant (Broadchurch) i Rosamund Pike (Perdida), tots dos demostrant la seva àmplia gamma de registres. El sempre magistral Billy Connolly (El quarteto) s’encarrega d’interpretar el patriarca, que viu la vida que li queda fent allò que realment li agrada i intentant que els seus néts facin el que els ve de gust. Ben Miller (Invasión jurásica) i Celia Imrie (El exótico hotel Marigold) són els tiets carregats de quartos i que només viuen per les aparences.

What we did on our holiday és un bon film que pot recordar l’essència de Petita miss Sunshine, amb el toc gamberro i entranyable dels escocesos, amb un missatge sobre la llibertat i la mort que, tot i que no és original, sempre resulta agradable i que, a ritme de Fisherman’s blues de The Waterboys, ens mostra unes imatges d’Escòcia dignes d’una campanya publicitària del país.

 

Abans, quan era més jove, quan la crisi no existia i quan Ryanair operava a l’aeroport de Girona amb vols que, si buscaves molt i tenies prou flexibilitat, et podien sortir per 2 cèntims el viatge, em podia permetre el luxe de fer algun viatget de tant en tant. Un d’aquest viatges va ser a …

Comments are closed.