MENU

11 juny, 2015 Comentaris tancats a Les sèries al sol Visualitzacions: 1070 Sèries Fatima Deulofeu

Estiu, tenim 3 llargs mesos de sequera serièfila? NO, ara ja NO! Els últims 3 o 4 anys les cadenes programen per l’estiu un bon nombre de sèries que pel que he llegit en alguna banda i a falta d’alguna incorporació d’última hora, aquest estiu n’hi haurà més de 80 entre retorns i estrenes. Parlem …

Les sèries al sol

Estiu, tenim 3 llargs mesos de sequera serièfila? NO, ara ja NO! Els últims 3 o 4 anys les cadenes programen per l’estiu un bon nombre de sèries que pel que he llegit en alguna banda i a falta d’alguna incorporació d’última hora, aquest estiu n’hi haurà més de 80 entre retorns i estrenes. Parlem bàsicament de cadenes americanes, ja que les nòrdiques o sobretot les britàniques tenen el seu calendari particular i programen sense cap ordre establert i fins i tot de vegades costa seguir la pista a alguna de les seves estrenes. D’entre totes aquestes estrenes aquí us deixo una mostra del que ens espera aquests mesos.

AQUARIUS

28 de maig NBC (1a temporada)

Drama policíac de 13 capítols que explora els inicis del conegut criminal Charles Manson i té com a principal reclam David Duchovny. Si bé les primeres crítiques no són del tot bones, podem donar-li una oportunitat.

 

HALT AND CATCH FIRE

31 de maig AMC (2a temporada). L’1 de juny a AMC Spain

Ambientada en l’època del naixement dels primers ordinadors personals, quatre visionaris somien a crear un producte revolucionari que assentarà les bases de la indústria de la informàtica fins als nostres dies. Avalada més per les bones crítiques que per les grans audiències es tracta d’una molt bona sèrie a tenir en compte. Tots els cervellets informàtics voldrien treballar a Munity.

 

UNREAL

 1 de juny LIFETIME (1a temporada)

Comèdia negra que mostra com es fa un reality show i tot el que passa darrere de les càmeres, que evidentment l’espectador no veu mai. La protagonista, Rachel, té com a única missió manipular emocionalment les concursants d’un programa de cites per tal de  crear conflictes i aconseguir el drama necessari que demanda la productora de la cadena capaç de tot per al xou i per l’audiència sense que importin les conseqüències. Bon capítol pilot que et crea un nus a l’estómac però et deixa amb ganes de més.

 

THE WHISPERS

1 de juny ABC (1a temporada)

Sèrie de ciència-ficció basada en el relat curt Zero hours, de Ray Bradbury, i produïda per Steven Spielberg en què la humanitat ha de lluitar a contra-rellotge contra uns enemics invisibles extraterrestres que volen destruir el nostre món utilitzant el recurs més preuat de la Terra, els nens. Sèries amb nens, mandra! Per a amants del gènere.

 

HANNIBAL

4 de juny NBC i 5 de juny AXN Spain (3a temporada)

La nineta dels meus ulls, capaç d’aconseguir que sentim un immens plaer veient els assassinats més macabres embolcallats d’una estètica visual preciosista, elegant i sensual que ens arrossega a adorar Mads Mikkelsen en el paper del caníbal més seductor de la història. Després d’una boníssima 1a temporada i una espectacular 2a temporada més agosarada i brillant i amb una BSO d’allò més inquietant ja tenim l’estómac a punt per gaudir del menú que ens cuinarà al dente en aquesta 3a temporada en què l’acció es trasllada a Itàlia i on Hannibal és més Hannibal que mai. El 1r capítol és una meravella visual en què el Dr. Lecter ja s’ha tret la disfressa de persona. Bonsoir!

 

SENSE8

5 de juny NETFLIX (1a temporada)

La nova i esperada sèrie de Netflix creada pels irregulars germans Wachowski capaços de crear Matrix però també la soporífera Jupiter ascending. Sèrie de ciència-ficció que tracta la vinculació mental i emocional que mantenen 8 desconeguts de diferents parts del món i que a la llarga els permet compartir emocions, sensacions o visions. Acció, drama, sexe, drogues i una definició totalment renovada de l’empatia. Com a curiositat, trobarem a Miguel Ángel Silvestre entre l’elenc d’actors (ai mareee…). La sèrie millora capítol a capítol. Si la comences, ja no pots parar! Engantxa moltíssim. El millor, les escenes compartides dels sensates i les escenes musicals. Netflix posa a disposició la temporada completa de 12 capítols per què trieu com la voleu veure. Vosaltres només heu de prendre una decisió: la blava, o la vermella…

 

ORANGE IS THE NEW BLACK

12 de juny NETFLIX (3a temporada)

Les presidiàries més cèlebres de la televisió, famoses per haver renovat per la següent temporada abans de l’estrena de l’actual. Les noies de l’uniforme taronja tornen a la petita pantalla per seguir-nos explicant la peripècies entre reixes de Piper, cada vegada més allunyades de la biografia de Piper Kerman en què està basada la sèrie.

 

TRUE DETECTIVE

 21 de juny HBO (1 any i mig més tard La Sexta la maltractarà amb horaris impossibles i tallant el famós pla seqüència per la meitat per posar anuncis…) (2a temporada)

Retorn de l’aclamada sèrie de Nic Pizzolatto que s’ambientarà a Califòrnia i girarà al voltant de 3 policies i un criminal en una xarxa de conspiracions que se succeiran arran d’un assassinat. Nova trama i nous actors entre els quals destaquen el quartet protagonista format per Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams i Taylor Kitsch. Veurem si aconsegueix superar el hype de la 1a temporada.

 

THE BRINK

21 de juny HBO (1a temporada)

Comèdia satírica que segueix la frenètica lluita del govern dels Estats Units i les forces militars per prevenir que es produeixi la III Guerra Mundial al mig d’una crisi geopolítica iniciada a. Pakistan. El trio protagonista està format per Walter Hollander, el Secretari d’Estat (Tim Robbins), Alex Coppins, funcionari de Serveis Exteriors (Jack Black) i Zeke Callahan (pilot de combat). Sèrie que cada temporada tindrà una trama global centrada en una crisi diferent però amb els mateixos personatges principals.

 

MR.ROBOT

24 de juny USA NETWORK (1a temporada)

«Lo que estoy a punto de decir es alto secreto. Hay un grupo poderoso de personas ahí fuera que secretamente dominan el mundo. Hablo de tipos de los que nadie sabe nada. Tipos que son invisibles. El top 1% del top 1%. Tipos que juegan a ser Dios sin permiso. Y ahora, creo que me están siguiendo.»

Així comença el pilot d’una de les sèries que més farà parlar aquest estiu. El protagonista, Elliot (brutal Rami Malek), durant el dia és un administrador de sistemes d’una empresa de seguretat cibernètica però durant la nit és un hacker justicier que fa servir els seus coneixements per destapar persones o empreses que considera que estan actuant malament. Ens explica la història la veu en off del mateix Elliot que actua com a narrador no fiable, cosa que dóna un punt molt interessant a la trama. El capítol pilot (ja disponible a la xarxa) és senzillament collonut!

 

MASTERS OF SEX

12 de juliol SHOWTIME. (3a temporada)

Basada en el llibre de Thomas Maier, la sèrie se centra en les figures del ginecòleg William Masters i la psicòloga Virgina Johnson, que van capgirar la visió de la sexualitat i les relacions de parella de la societat americana de l’època. Destaca molt descaradament l’actuació de la bellíssima Lizzy Caplan. 1a temporada molt estimulant i 2a temporada més avorridota. Veurem si aconsegueixen tornar a agafar trempera en aquesta 3a temporada.

 

RAY DONOVAN

12 de juliol SHOWTIME (3a temporada)

Excel·lent sèrie protagonitzada per Ray Donovan, un expert a solucionar problemes i escàndols dels rics de Los Angeles d’una manera poc ortodoxa però molt efectiva mentre que la seva família, especialment el seu pare, no deixen de donar-li maldecaps. Sèrie amb uns personatges interessants i una dinàmica molt absorbent. Va tenir una molt bona 1a temporada i una espectacular 2a temporada en què brilla amb llum pròpia Jon Voight en el paper del gran Mickey Donovan (he’s a captain, not a sailor!).

 

I… sí, ja acabo que ja m’ha quedat prou llarg… Ja ho veieu, si la sal, el clor i el caloret us fan molta mandra, teniu multitud de sèries per triar i remenar, que segur que en trobareu alguna que us deixi amb el cul ben enganxat al sofà.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Estiu, tenim 3 llargs mesos de sequera serièfila? NO, ara ja NO! Els últims 3 o 4 anys les cadenes programen per l’estiu un bon nombre de sèries que pel que he llegit en alguna banda i a falta d’alguna incorporació d’última hora, aquest estiu n’hi haurà més de 80 entre retorns i estrenes. Parlem …

Comments are closed.