MENU

20 juny, 2015 Comentaris tancats a Baz Luhrman, el show ha de continuar Visualitzacions: 985 Què se n'ha fet Jordi Taulats

Mark Anthony “Buz” Luhrman va nàixer a l’estat de Nova Gal·les del sud, Austràlia, el 17 de setembre de 1962. Fill d’una professora de balls de salò i d’un pagès reconvertit a propietari d’un cinema, Baz va estudiar al St. Joseph’s Hasting Regional School, a Port Macquarie del 1975 al 1978 i al Sydney Grammar …

Baz Luhrman, el show ha de continuar

baz-luhrman-mouline-rouge-el-amor-esta-en-el-aire-romeo-julieta-gran-gatsby-get-down-leonardo-dicaprio-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-critica

Mark Anthony “Buz” Luhrman va nàixer a l’estat de Nova Gal·les del sud, Austràlia, el 17 de setembre de 1962. Fill d’una professora de balls de salò i d’un pagès reconvertit a propietari d’un cinema, Baz va estudiar al St. Joseph’s Hasting Regional School, a Port Macquarie del 1975 al 1978 i al Sydney Grammar School. El seu sobrenom de Baz ve de la seva semblança amb la titella d’un exitòs programa de televisió britànic, Basil Brush.

Després de participar en el muntatge escolar de l’obra de William Shakespeare Enric IV, Baz va descobrir que volia ser actor. Va decidir anar a les proves de selecció de l’Institut Nacional d’Art Dramàtic i va ser admès al segon intent. Un cop finalitzats els estudis d’interpretació va provar sort en el món del cinema, però només aconseguia papers secundaris en produccions locals. Tot i aconseguir treballar en sis capítols de la sèrie A conutry practice, es va adonar que li costaria guanyar-se la vida com a actor.

baz-luhrman-mouline-rouge-el-amor-esta-en-el-aire-romeo-julieta-gran-gatsby-get-down-leonardo-dicaprio-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaÉs per aquest motiu que decideix reconvertir-se a escriptor i director teatral. El seu èxit Strictly ballroom (El amor està en el aire) de 1992 li va suposar un reconeixement en el món del teatre i la porta d’entrada al cinema gràcies a la pròpia adaptació que en va fer. La posta en escena i l’enorme imaginació visual pels números musicals li van valer el contracte a Hollywood per dirigir Romeo + Juliet de William Shakespeare, protagonitzades per les estrelles emergents Leonardo DiCaprio i Claire Danes. Aquesta obra, pel que fa a premis, tenia que competir amb la totpoderosa (i no per això millor) Titànic.

baz-luhrman-mouline-rouge-el-amor-esta-en-el-aire-romeo-julieta-gran-gatsby-get-down-leonardo-dicaprio-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaL’èxit dels dos films anterior li va permetre redar Mouline Rouge, potser la seva pel·lícula més coneguda. Amb aquest film barrejava lliurement La Traviata de Verdi amb clàssics del rock o el pop com Like a virgin de Madonna, The show must go on de Queen o Smells like teen spirit de Nirvana. La gran rebuda tant, tant de públic com de crítica, i l’excessiva posta en escena, típica de les seves obres, li van permetre remuntar el gènere musical, considerat passat de moda.

El 2008 dirigeix Australia, en un clar homenatge al seu país natal. Interpretada per actors australians com Nicole Kidman, Hugh Jackman o Bryan Brown, les fabuloses imatges no van ser prou per compensar el fluix guió i l’encarcarament interpretatiu de la protagonista.

Però ara que està fent?

baz-luhrman-mouline-rouge-el-amor-esta-en-el-aire-romeo-julieta-gran-gatsby-get-down-leonardo-dicaprio-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaAl 2012 Baz Luhrman es dedica a dirigir, essencialment, curts: fins a 8. El 2013 dirigeix El gran Gatsby, l’enèsima adaptació al cinema de la famosa novel·la de Francis Scott Fitzgeral, protagonitzada per Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire i Joel Edgerton. El fet de barrejar, novament, temes de rock en una cinta ambientada als anys 20 li va suposar alguna que altre crítica.

Actualment té en preproducció la sèrie per Netflix The get down, que  explicarà els inicis de la música hip-hop, disco i punk a la Nova York dels anys 70. Aquesta sèrie està escrita per Shawn Ryan, guionista de The shield. També contarà amb la participació de la seva dona, Catherine Martin, habitual en les seves produccions i que l’ajudarà a recrear els excessius anys 70.

Mark Anthony “Buz” Luhrman va nàixer a l’estat de Nova Gal·les del sud, Austràlia, el 17 de setembre de 1962. Fill d’una professora de balls de salò i d’un pagès reconvertit a propietari d’un cinema, Baz va estudiar al St. Joseph’s Hasting Regional School, a Port Macquarie del 1975 al 1978 i al Sydney Grammar …

Comments are closed.