MENU

26 juny, 2015 Comentaris (4) Visualitzacions: 1917 Sèries Fatima Deulofeu

–Dear NBC, revenge is a dish best served cold… Dr. Lecter. Els fans d’Hannibal estem acostumats a viure a la corda fluixa. La sèrie, amb mals resultats d’audiència (ha perdut més de la meitat d’espectadors des de la seva primera temporada) però amb molt bones crítiques, sempre ha estat més a prop de la cancel·lació …

#SaveHannibal: NBC, tu abans molaves…

hannibal01Dear NBC, revenge is a dish best served cold… Dr. Lecter.

Els fans d’Hannibal estem acostumats a viure a la corda fluixa. La sèrie, amb mals resultats d’audiència (ha perdut més de la meitat d’espectadors des de la seva primera temporada) però amb molt bones crítiques, sempre ha estat més a prop de la cancel·lació que de la renovació a cada temporada, però, quan fa uns dies es va confirmar la seva cancel·lació per part de l’NBC, amb només tres capítols emesos de la tercera temporada, la tristesa i, per què no dir-ho, la ràbia es va apoderar dels fans de la sèrie.

Dit això, no ens enganyem, la sèrie ha aconseguit una proesa arribant fins a la tercera temporada a l’NBC, cadena en obert per a tots els públics, perquè Hannibal NO és una sèrie per a tots els públics. Hannibal és una sèrie gurmet, i tu, NBC, prefereixes servir menjar ràpid.

Hannibal-season-3-episode-1-recap-feature-888x456Hannibal és una sèrie per a paladars fins, una sèrie que té tots els ingredients per ser degustada amb paciència i tranquil·litat, gaudint-la amb aquell somriure còmplice que compartim tots els seguidors, assaborint cada cullerada d’aquest menú de degustació que ens ha cuinat Bryan Fuller posant-hi tots els sentits. Sentir com se’t fa la boca aigua i, a la vegada, arcades (mai més tornaré a menjar cargols sense pensar en el Dr. Lecter). Després d’una primera temporada més convencional, a partir de la segona la sèrie ja es va desmarcar de tot el que estem acostumats a veure en televisió, fins a esdevenir un producte únic i diferent i convertir-se en marca pròpia, i estic d’acord que aquesta evolució no ha agradat a tothom, però als fans ens ha agradat, i molt; de fet, cada vegada més. L’inici d’aquesta tercera temporada ha estat més oníric i estètic que mai, i ja hi veiem Hannibal en estat pur, sense, com diu ell mateix, la disfressa de persona.

Hannibal és més Hannibal que mai, refugiat a la vella i bella Europa, seduint cada vegada més l’estupenda Bedelia i aconseguint el perdó de Will GrahamI forgive you— i deixant-nos per al record les seves ja famoses frases cèlebres —My wife and I would love to have you for dinner—. Perdoneu, senyors, però AIXÒ NO ES POT CANCEL·LAR!!!

hannibal02Pocs minuts després de saber-se la notícia, els fans van inundar les xarxes socials per fer evidents les seves queixes i la seva ràbia. De seguida el seu creador, Bryan Fuller, va encetar a les xarxes socials una campanya amb el hashtag #SaveHannibal que al cap de pocs minuts es va convertir en trending topic mundial. La quantitat de piulades va fer evident que els seguidors de la sèrie que la veuen, ja sigui legalment o il·legalment, són molts més dels 1,8 milions d’espectadors que reflecteixen els audímetres, i els seus missatges anaven dirigits descaradaments a plataformes com Amazon, Netflix o Hulu per tal que salvessin la sèrie.

El mateix Fuller ha explicat que no hi ha res lligat, però que estan en converses amb les diferents plataformes, ja que, pel fet que són serveis de subscripció, no senten la pressió de les audiències i podrien guanyar nous abonats que volguessin seguir les aventures del Dr. Lecter. També és cert que, tot i que Netflix ha mostrat interès per la sèrie, el contracte en exclusivitat que té amb Amazon pels drets d’emissió de les tres primeres temporades dificulta o impedeix directament aquesta associació; per tant, seria coherent que fos Amazon qui produís la quarta temporada. Però, en una piulada publicada ahir mateix, Amazon se’n va desmarcar adduint que ara mateix estan centrats a crear producte original i no hi estan interessats. De fet, Fuller tampoc ha descartat fer-ne una pel·lícula en cas que no s’aconsegueixi una nova temporada.

hannibal-season-3-willBryan Fuller ja té completament pensat l’arc argumental d’una possible quarta temporada. Serà encara més fosca, però també amb més tocs d’humor. Una temporada que li faria especial il·lusió perquè fa un salt important en la relació HannibalWill i per la esperada introducció del personatge de Clarice Sterling, la qual cosa també podria ser una de les causes de la cancel·lació, per problemes amb els drets d’autor de The silence of the lambs.

No perdem l’esperança, no seria la primera vegada que Netflix i similars repesquessin sèries que ja eren mortes. Tots recordem la salvació de The Killing per donar-hi una última temporada per poder tancar la sèrie, o casos en què la força i la tossuderia dels fans ha aconseguit renovar per una temporada i una altra quan ja semblava impossible, com ara la meva adorada Fringe, o la mateixa resurrecció de Comunity. Així que feu soroll a les xarxes, cliqueu una vegada i una altra #SaveHannibal i aquesta que escriu us promet el seu amor etern!!!

–Dear NBC, revenge is a dish best served cold… Dr. Lecter. Els fans d’Hannibal estem acostumats a viure a la corda fluixa. La sèrie, amb mals resultats d’audiència (ha perdut més de la meitat d’espectadors des de la seva primera temporada) però amb molt bones crítiques, sempre ha estat més a prop de la cancel·lació …

4 comentaris to #SaveHannibal: NBC, tu abans molaves…

 1. jep ha dit:

  Una pregunta SraLecter, la tercera temporada la veurem en algun lloc?
  Gràcies i bon profit

  • Fàtima ha dit:

   estimat amic… la 3a temporada ja l’estàs veient!!!

   • jep ha dit:

    Perdoni que la torni a molestar, volia dir si continuarem veient-la o no, si ens deixen penjats com un pernil o podrem gaudir-la sencera?

    Als seus peus.