MENU

4 juliol, 2015 Comentaris tancats a O-Ren Ishii Visualitzacions: 2500 Personatges bastards Jep Soler

La primera dona que entra en el particular Olimp Bastard només podia ser de l’univers de Russ Meyer o de Quentin Tarantino. Al final m’he decantat pel director de Kill Bill i per O-Ren Ishii perquè compleix tots els requisits necessaris: valentia, sadisme, instint venjatiu i atractiu sexual. A més en la seva història de …

O-Ren Ishii

Lucy-Liu-in-movie-Kill-Bill-Vol.-2-2004La primera dona que entra en el particular Olimp Bastard només podia ser de l’univers de Russ Meyer o de Quentin Tarantino. Al final m’he decantat pel director de Kill Bill i per O-Ren Ishii perquè compleix tots els requisits necessaris: valentia, sadisme, instint venjatiu i atractiu sexual. A més en la seva història de vida hi trobem totes les emocions humanes ben reflectides, tot i que va perdre la humanitat massa aviat.

La seva mirada infantil des de sota el llit, amb els ulls plens de llàgrimes queo_ren_ishii_by_reki_chan006-d3fme62 no l’impedeixen veure l’assassinat dels seus pares davant seu, li trenca el cor i també la fa forta, potser fins i tot massa, perquè la tristesa dona pas a una ràbia incontrolable, i una necessitat de venjança que no tindrà fi. Tot i que aconsegueix el seu objectiu de revenja ben jove, gràcies a la pedofília del seu oponent,  es veu immersa en un món masculí en que les dones han de ser, per força, dures i insensibles. Fer-se càrrec d’una entitat mafiosa al Japó, societat patriarcal per excel·lència, li comporta més problemes que avantatges. A més no és una japonesa pura, té sang xinesa i americana barrejada amb la nipona, i això està mal vist per els seus contrincant polítics. En una reunió dels caps yakuzes, un d’ells s’atreveix a insultar-la sobre el seu origen, aquesta impertinència li farà perdre el cap.

O-Rin (Cotton Mounth) forma part dels sicaris amb sobrenom de serp que acompanyen a en Bill, i com a tal va formar part de l’intent d’assassinat de Beatrix Kiddo – La núvia (Bamba Negra) el dia del seu casament i embarassada. A Kill Bill I (2003) O-Rin pateix la persecució de La núvia (Uma Thurman) que vol EP-140529197eliminar a totes les persones que van participar en la mort de la seva filla i en el fallit atac contra ella. La nostra estimada nipona té un exercit, el dels 88 Bojos, que la protegeixen de qualsevol atac. Per si no en fa prou al seu costat hi ha la Gogo, experta en lluita cos a cos, amant de produir dolor i patiment. Tot i això, res no pot aturar la venjativa Bamba Negra que finalment, una vegada s’ha desempallegat dels 88 bojos i la Gogo, es queda cara a cara amb O-Rin. El combat està preparat. L’escenari, un patí típic japonès mentre neva. El vestuari, O-Rin de blanca amb un kimono típic de llargues mànigues, La núvia de groc plena de sang dels adversaris. Les armes, les katanes.  La lluita comença i la bellesa de les imatges ens evoquen a l’honor del guerra, a la grandesa d’un combat just, elegant, amb un final esperat, la mort de O-Rin per l’espasa que Hatori Hanzo havia fabricat expressament per la Bamba Negra.

O-Rin és la bellesa personificada, tant físicament gràcies a l’actriu Lucy Liu, com per la transformació de la crueltat en alguna cosa estèticamentlluita bonica, i amb la dignitat de la seva mort, una mort esperada, treballada i amb la seguretat que la seva vida ha estat dura i que ha aconseguit tirar endavant en un món difícil. Fins i tot a La núvia li sap greu matar-la, però sap que fent-ho amb la katana de Hanzo l’està honrant. Sempre viurà entre els Bastards la O-Rin, perfecte personatge de l’univers cinematogràfic. Us deixo el clip de Kill Bill en que es relata la seva infantesa. Que ho gaudiu!

La primera dona que entra en el particular Olimp Bastard només podia ser de l’univers de Russ Meyer o de Quentin Tarantino. Al final m’he decantat pel director de Kill Bill i per O-Ren Ishii perquè compleix tots els requisits necessaris: valentia, sadisme, instint venjatiu i atractiu sexual. A més en la seva història de …

Comments are closed.