MENU

8 juliol, 2015 Comentaris tancats a 'Ballers': la vida post futbol americà Visualitzacions: 1200 Sèries Jordi Dorca













El cinema i la televisió han retratat el futbol americà en múltiples ocasions i en la majoria ha estat per mostrar la rebotiga d’aquest esport que genera als Estats Units i a tot el món gran quantitat de diners i molts seguidors. En l’esplèndida Any given Sunday, el coach Tony d’Amato (Al Pacino) convida a …

'Ballers': la vida post futbol americà

ballers-futbol-america-dwayne-johnson-mark-wahlberg-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaEl cinema i la televisió han retratat el futbol americà en múltiples ocasions i en la majoria ha estat per mostrar la rebotiga d’aquest esport que genera als Estats Units i a tot el món gran quantitat de diners i molts seguidors. En l’esplèndida Any given Sunday, el coach Tony d’Amato (Al Pacino) convida a sopar el seu nou quarterback Willie Beamen (Jamie Fox) i li fa veure que ells són els nous gladiadors de l’era moderna, uns gladiadors ben pagats, amb prestigi i fama, no només a la NFL com mostra la pel·lícula, sinó també a la universitat (The program ho mostra de manera brillant) i també a l’Institut (podeu veure la mai prou reivindicada Friday night lights per adonar-vos-en). Però que els gladiadors siguin Jack Cap Rooney a Any given Sunday, Alvin Mack a The Program o Tim Riggins a Friday night lights, tenen data de caducitat i en aquell moment pensen i ara què?

ballers-futbol-america-dwayne-johnson-mark-wahlberg-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaAquest “i ara què?” és el punt de partida de Ballers, la nova sèrie d’HBO, creada per Stephen Levinson amb Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Rob Weiss, Dany García i Peter Berg com a productors executius. El protagonista de la sèrie és Spencer Strasmore (Dwayne Johnson) un exjugador de la NFL que ara es dedica a captar jugadors per a una empresa d’assessoria financera. Al voltant de Spencer graviten antics jugadors buscant feina, una estrella en decadència que intenta salvar el darrer contracte, una nova figura que ha de mantenir una família enorme, un representant de jugadors amb escrúpols escassos, un assessor financer àvid de diners, una periodista i la vídua d’un dels grans amics de Spencer. Tots ells formen un fris que explica el món que envolta el futbol americà, amb les seves grandeses i amb moltes de les seves misèries.

ballers-futbol-america-dwayne-johnson-mark-wahlberg-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaAquetes misèries es poden resumir en la mala gestió dels diners un cop signen els contractes (impagable el moment en què un dels jugadors admet haver comprat un elefant) i la vida extramarital que molts dels jugadors tenen mentre estan actius. Aquesta vida que se’ls ofereix a cada moment mentre són estrelles desapareix un cop retirats (vegeu l’escena d’una escort a la discoteca quan sap que Charles Green ja no juga a futbol) i va minvant a mesura que la carrera entra en declivi, i suposo que no cal que diguem que els diners també s’acaben un cop retirats. La sèrie intenta fer veure la vida post futbol americà i com els gladiadors només programats per jugar tenen greus problemes per adaptar-se als nous temps.

ballers-futbol-america-dwayne-johnson-mark-wahlberg-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaLa sèrie realitzada amb el rigor habitual d’HBO, té un guió interessant que em sembla que guanya interès amb gent que no coneix en excés el món del futbol americà; a més Dwayne Johnson ha trobat, en Spencer, un paper a la seva mida que fa que la sèrie guanyi amb el seu carisma. La resta d’interpretacions també estan a un bon nivell amb l’atractiu afegit de tenir dos ex jugadors com són Donovan W. Carter i John David Washington (fill de Denzel Washington).

Tot i que no és una comèdia estricta, la sèrie conté molts punts d’humor, el guió és correcte i l’ambientació i la direcció d’art et transporten molt fidelment al luxós món dels nous rics americans. Ballers és una altra de les sèries que sense excel·lir, val la pena de veure, i una bona opció per aquest estiu televisiu.

El cinema i la televisió han retratat el futbol americà en múltiples ocasions i en la majoria ha estat per mostrar la rebotiga d’aquest esport que genera als Estats Units i a tot el món gran quantitat de diners i molts seguidors. En l’esplèndida Any given Sunday, el coach Tony d’Amato (Al Pacino) convida a …













Comments are closed.