MENU

11 juliol, 2015 Comentaris tancats a Elizabeth Berkley, de ‘stripper’ a 'hermana mayor' Visualitzacions: 1569 Què se n'ha fet Jordi Taulats

Va néixer el 28 de juliol del 1972 a la ciutat de Farmintong Hills, a l’estat de Michigan. De ben petita ja tenia una forta iniciativa per poder ser ballarina, model i actriu. Als 13 anys va ingressar a la prestigiosa Elite Agency i, així va poder començar una de les carreres que volia fer …

Elizabeth Berkley, de ‘stripper’ a 'hermana mayor'

GTY_elizabeth_berkley_kab_140721_16x9_992Va néixer el 28 de juliol del 1972 a la ciutat de Farmintong Hills, a l’estat de Michigan. De ben petita ja tenia una forta iniciativa per poder ser ballarina, model i actriu. Als 13 anys va ingressar a la prestigiosa Elite Agency i, així va poder començar una de les carreres que volia fer i que, a dia d’avui, encara no ha deixat.

21-Saved-By-The-Bell-RexLa seva primera incursió a televisió va ser el 1986 amb la sèrie Gimme a break! i el mateix any també apareixia a la sèrie Silver spoons. Després d’haver treballat durant uns anys en sèries com ara Day by day, en què coincidia amb Julia Louis Dreyfus, i d’haver aparegut en alguns capítols de Los vigilantes de la playa, el 1989 va fer el gran salt protagonitzant la sèrie Saved by de bell (Salvados por la campana), comèdia juvenil que va durar del 1989 al 1993 amb un gran èxit d’audiència.

El seu salt al cinema va deixar al·lucinada molta gent. Volia treure’s el cartell de nena bona i ho va fer… juntament amb la roba. A Showgirls (1995) ella i Gina Gershon ens presentaven la història d’una dona que passava de ser una stripper a estar a dalt de tot del món de l’entreteniment adult.

showgirls04Amb aquesta pel·lícula, Elizabeth va guanyar molts adeptes, tot i les dures crítiques que va rebre el film, i així, el 1996, va aconseguir entrar a la pel·lícula El club de las primeras esposas, amb Goldie Hawn, Diane Keaton, Bette Midler i Sarah Jessica Parker. La història de les intrèpides divorciades es va convertir ràpidament en un èxit de taquilla. Un domingo cualquiera (Oliver Stone, 1999) i La maldición del escorpión de Jade (Woody Allen, 2001) són els dos altres films que han tingut una repercussió mediàtica digna de destacar.

A banda d’aquest films ─i algun altre de baix pressupost─, a Elizabeth Berkley se l’ha pogut veure en sèries com ara CSI, CSI: Miami o Treshold, però la veritat és que aquesta noia no ha fer res de bo des de fa molts anys.

I ara que està fent

jm-eb1Elizabeth Berkley, com us he dit al començament, no ha deixat mai el món de la moda, però on té centrats tots els esforços és en el programa Ask-Elizabeth, un lloc web creat pel seu marit Greg Lauren. D’aquí va treure la publicació, el 2011, del llibre d’autoajuda per a adolescents del mateix títol, en què dóna consells per anar per la vida. Aquí tenim Hermano mayor, allà tenen Elizabeth Berkley.

A banda de l’escriptura, Berkley també té una altra afició: les operacions d’estètica. I és que aquesta noia que quan jo era adolescent deia que estava de bon veure, ha passat tants cops per la sala de xapa i pintura que costa de reconèixer.

Va néixer el 28 de juliol del 1972 a la ciutat de Farmintong Hills, a l’estat de Michigan. De ben petita ja tenia una forta iniciativa per poder ser ballarina, model i actriu. Als 13 anys va ingressar a la prestigiosa Elite Agency i, així va poder començar una de les carreres que volia fer …

Comments are closed.