MENU

31 agost, 2015 Comentaris tancats a RIP Irwin Keyes, el monstre Visualitzacions: 1329 Cinema Víctor Gonzàlez

Ha mort el monstre, es deia Irwin Keyes, aquell actor que feia por fins i tot als també difunts Richard Kiel i Richard Lynch. Afable, amb molt bon cor i unes ganes de mengar-se els papers de secundari que li ofreixia Hollywood, va actuar en gairebé 100 films i sèries de televisió i sempre tenia …

RIP Irwin Keyes, el monstre

16Ha mort el monstre, es deia Irwin Keyes, aquell actor que feia por fins i tot als també difunts Richard Kiel i Richard Lynch. Afable, amb molt bon cor i unes ganes de mengar-se els papers de secundari que li ofreixia Hollywood, va actuar en gairebé 100 films i sèries de televisió i sempre tenia feina. Sempre.

Jo encara el recordo en petites aparicions, com a xofer de la infravalorada Death wish 4: The crackdown (1987), o fent de poli en el seu primer paper a la gran pantalla amb The warriors (1979), del gran Walter Hill, o de conductor d’autobus a Viernes 13 (1980) i de boig a Disturbed (1990), actuacions de primera que sempre comentava a les entrevistes que li feien amb orgull, amor i passió inusitada, tot i que no passessin dels cinc minuts de metratge.

Irwin es va anar fent més famós amb The Flintstones (1994) i fins i tot va tenir un paper destacable amb George Clooney a Intolerable cruelty (2003), en què feia d’assassí asmàtic, però els més bastards mainstream el tindran molt present a House of the 1000 corpses amb la famosa escena d’«I hate clowns»

irwinkeyes3-728x542D’Irwin, però, he de destacar el seu pas pel cinema de la Cannon Films, Death wish 4 n’és un exemple, com també ho varen ser les sempre brutals The exterminator (1980) i The exterminator 2 (1984), films en què feia exactament el mateix paper, tot i que moria a la primera part, com ell mateix comentava amb humor.

Personalment, la meva aparició preferida és a la sèrie Thirtysomething, en un episodi que es diu Whose forest is this?, i que he tornat a revisar per fer aquest article.  Whose forest is this? és potser una de les millors representacions sobre l’efecte que pot tenir el divorci d’un matrimoni en els fills. El nen petit de pares separats s’escapa en aquest cas a un món de fantasia que el terroritza, sobretot per la presència de the beast, interpretada per Irwin Keyes. Aquell monstre resulta que és afable i sociable i el guiarà en la seva nova vida amb la força i energia que necessita. L’episodi és per posar-se a plorar i resumeix a la perfecció la personalitat d’Irwin com a actor a Hollywood.

La neboda d’Irwin va ser la que va anunciar la seva mort pel compte personal de l’actor a Facebook el 8 de juliol.

Que descansi en pau. I us deixo una mica de música, petit homenatge personal a Irwin, que segur que m’ho agrairà, sigui on sigui.

Ha mort el monstre, es deia Irwin Keyes, aquell actor que feia por fins i tot als també difunts Richard Kiel i Richard Lynch. Afable, amb molt bon cor i unes ganes de mengar-se els papers de secundari que li ofreixia Hollywood, va actuar en gairebé 100 films i sèries de televisió i sempre tenia …

Comments are closed.