MENU

5 setembre, 2015 Comentaris (1) Visualitzacions: 1424 Sèries Lluís Simon

Mentre aquí ens entretenim a veure què coi gravaran a Girona els nostres amics de l’HBO, el rodatge de la sisena temporada ja fa setmanes que avança a Irlanda i les filtracions, és clar, estan a l’ordre del dia. Ara ja sabem que un dels clans més sanguinaris de la primera i la segona temporada, …

Euron Greyjoy

game-of-thrones-joc-de-trons-juego-de-tronos-pilou-asbaek-girona-ian-mcshane-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaMentre aquí ens entretenim a veure què coi gravaran a Girona els nostres amics de l’HBO, el rodatge de la sisena temporada ja fa setmanes que avança a Irlanda i les filtracions, és clar, estan a l’ordre del dia. Ara ja sabem que un dels clans més sanguinaris de la primera i la segona temporada, els Greyjoy ─ja sabeu que bàsicament es dediquen al pillatge, la fornicació i la traïció─, tornaran a la pantalla amb un dels malvats més carismàtics de Festí de corbs, la quarta novel·la de George R.R. Martin sobre aquesta llarga història de venjances inacabades. Parlem d’Euron Greyjoy, l’Ull de Corb o Euron III, un rei pirata amb un ull tapat (com ha de ser, sí senyor) que va ser capaç d’arrancar la llengua a tota la seva tripulació per tenir-los a tots callats. I també pel plaer de la tortura, no ens enganyem. Contra els seus enemics no fa servir només l’espasa, sinó una perversa tortura manipuladora que fins i tot treu de polleguera la seva família directa, que l’envia a l’exili. S’ha de dir que per ser un Greyjoy més cabró que en Balon s’ha d’haver picat molt de ferro. Mai més ben dit.

game-of-thrones-joc-de-trons-juego-de-tronos-pilou-asbaek-girona-ian-mcshane-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaEl director de càsting ha escollit per a un paper en què serà fàcil lluir-se el danès Pilou Asbaek, conegut pel seu magistral rol d’assessor de la presidenta de Dinamarca a Borgen. Així, els fans de la sèrie danesa, que ja no és de culte sinó de masses, estaran més obligats que mai a enganxar-se a les intrigues dels set regnes. Per als que tingueu mala memòria, a Asbaek també el vam veure en la desenfrenada Lucy de Luc Besson i en un rol més secundari en la recordada sèrie de Neil Jordan Els Bòrgia. El pitjor moment en la carrera de Pilou va arribar quan el van obligar a presentar el festival d’Eurovisió del 2014, però a partir d’ara tot sembla un camí de roses. Fins i tot participarà en el remake (sí, ja podeu tremolar) de Ben-hur, que s’estrenarà el 2016.

game-of-thrones-joc-de-trons-juego-de-tronos-pilou-asbaek-girona-ian-mcshane-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaEl nostre favorit per al rol d’Euron era el gran actor anglès Ian McShane, vist a Els Pilars de la Terra i Deadwood entre moltes altres produccions, i que juntament amb Max von Sydow és una de les grans atraccions de la sisena temporada. Les cartes estan ara sobre la taula i McShane probablement serà Randyll Tarly, el pare ferotge i sense escrúpols de Sam Tarly.

A banda de Pilou, l’altre gran danès de la sèrie que potser tindrem la sort de saludar a Girona la setmana vinent és Nikolaj Coster-Waldau, el magnífic Jaime Lannister, un paper que és un gran compendi del gran retrat de la condició humana que és Joc de trons. Cap de nosaltres estem lliures del bé i el mal, la crueltat i la compassió o l’honor i la covardia. Tot depèn de les circumstàncies.

Mentre aquí ens entretenim a veure què coi gravaran a Girona els nostres amics de l’HBO, el rodatge de la sisena temporada ja fa setmanes que avança a Irlanda i les filtracions, és clar, estan a l’ordre del dia. Ara ja sabem que un dels clans més sanguinaris de la primera i la segona temporada, …

Un comentari a Euron Greyjoy

  1. jep ha dit:

    Ian McShane està espectacular a Ray Donovan d’aquesta temporada. Si algú no coneix la sèrie que li faci una ullada, quedarà enganxat de quatre potes!