MENU

10 setembre, 2015 Comentaris (2) Visualitzacions: 2909 Game of thrones, Sèries Marc Bataller @marcbataller

Pablo Iglesias va ser un dels pioners a comparar Joc de trons amb la política en el llibre Ganar o morir. Lecciones políticas en Juego de Tronos (Akal), publicat l’any passat. Ara, amb el 27-S a la cantonada, també es poden fer moltes equivalències entre els dos mons i ens adonarem que alguns personatges o famílies de la sèrie …

Què té a veure 'Joc de trons' amb el 27-S?

juntsPablo Iglesias va ser un dels pioners a comparar Joc de trons amb la política en el llibre Ganar o morir. Lecciones políticas en Juego de Tronos (Akal), publicat l’any passat. Ara, amb el 27-S a la cantonada, també es poden fer moltes equivalències entre els dos mons i ens adonarem que alguns personatges o famílies de la sèrie d’HBO podrien tenir el seu alter ego a Catalunya. Per començar, Joc de trons reviu els denominats Set Regnes de Ponent i les lluites entre famílies per seure al tron i assolir el poder. Casualitats de la vida, en aquestes eleccions hi ha set candidatures que tenen possibilitats reals d’entrar al Parlament. La coalició que guanyarà els comicis és Junts pel Sí, vaja, els bons de la pel·lícula per als independentistes –amb el permís de la CUP, és clar─. A Joc de trons, aquest paper estaria reservat per a la nissaga dels Stark, però veient com, temporada rere temporada, van eliminant els seus membres potser caldria buscar un altre paral·lelisme. És aquí quan apareix la Guàrdia de la Nit, que es dedica a la vigilància i el manteniment del mur per evitar l’entrada dels salvatges i que és l’última defensa al nord dels set regnes. Junts pel Sí, per tant, podria adoptar aquest paper de guardià del país. I el candidat Raül Romeva qui podria ser? El bastard Lluís Simon, expert en tot el món de Joc de trons, em dóna una idea molt interessant. Romeva seria Tyrion Lannister. Per què? Doncs perquè Romeva, com va fer el nan, s’ha passat de bàndol. Ha abandonat la tercera via, el federalisme d’Iniciativa, per abraçar l’independentisme.

cupContinuant amb el dels sí, la CUP, fent una comparació fàcil, ho reconec, encaixaria a la Casa Targaryien, per allò que ara mateix s’estan reconstruint des de la base, des la gent del poble. Altres, però, hi veurien semblances amb els salvatges, els que viuen al nord del Mur (ells mateixos defugen aquest qualificatiu i s’anomenen el poble lliure).

 

ppAl cantó oposat, al sector del no, encara que la línia que separa els bons i els dolents a Joc de trons és molt fina, hi hauria la casa Lannister, l’antítesi dels Stark. Els Lannister serien el mirall del PP, que ara han hagut de recórrer a Xavier García Albiol per poder afrontar les eleccions amb garanties. Un Albiol que perfectament podria encarnar el paper de Sandor Clegane, The Dog, mentre que Albert Rivera, sense que se m’ofengui ningú, podria posar-se a la pell del jove i cruel rei Joffrey Baratheon. Ho farà tot per regnar!

Pablo Iglesias va ser un dels pioners a comparar Joc de trons amb la política en el llibre Ganar o morir. Lecciones políticas en Juego de Tronos (Akal), publicat l’any passat. Ara, amb el 27-S a la cantonada, també es poden fer moltes equivalències entre els dos mons i ens adonarem que alguns personatges o famílies de la sèrie …

2 comentaris to Què té a veure 'Joc de trons' amb el 27-S?

  1. Alt+126 ha dit:

    Edat medieval fantàstica Europa capitalista i globalitzada de l’any 2015
    Encara que només sigui un exercici imaginatiu d’entreteniment

    En serio? (ಠ_ಠ)

  2. […] n’han fet un acurat seguiment, gairebé diari; al blog de Els Bastards fins i tot hem après què té a veure Joc de trons amb el 27-S; en Raül Maigí a Les rades grises (emulant la pròpia saga de George R.R. Martin) ens ha […]