MENU

14 setembre, 2015 Comentaris tancats a ‘Sneaky Pete’, el retorn de Bryan Cranston a la televisió? Visualitzacions: 1105 Sèries Jordi Taulats

Títol


Director


Actors

Sneaky Pete és una sèrie amb un argument que no és innovador però que gràcies als seus actors i a un bon guió és una de les sèries candidates a ser votada perquè tingui continuïtat.

‘Sneaky Pete’, el retorn de Bryan Cranston a la televisió?

Després que a començaments d’any Amazon Studios ens deixés veure el pilot del que, a primera vista, havia de ser una de les sèries de l’any, The man in the high castle, aquest estiu ens ha portat dos pilots de dues sèries més: Sneaky Pete i Casanova. D’aquesta última no us en puc parlar perquè encara no l’he vista. De moment només us puc dir que està protagonitzada per Diego Luna en el paper del famós seductor i que està dirigida per Jean-Pierre Junet, el director de la sensacional Delicatessen i de l’ensucrada Amelie. Però em comprometo a veure-la al més aviat possible i a escriure les impressions que en trec.

Avui m’agradaria parlar-vos de Sneaky Pete. Produïda per David Shore (House MD) i protagonitzada per Giovanni Ribisi, Sneaky Pete explica la història de Marius, un estafador que, quan queda en llibertat i el persegueixen uns mafiosos que no li perdonen un deute, decideix anar-se’n als afores de la ciutat i presentar-se a casa dels avis del seu excompany de cel·la, de qui sap vida i miracles, i fer-se passar pel seu nét Pete, a qui fa 20 anys que no veuen. Una situació que, d’entrada, comportarà situacions còmiques per no ficar la pota i que el descobreixin. Un cop acceptat com a membre de la família ─o almenys per una gran part─, Pete entra a treballar en el negoci familiar, a saber, una agència que avança diners per pagar fiances judicials.

Tot i que el to general de Sneaky Pete és una mica còmic, la part que afecta el passat del protagonista no està mancada de dramatisme, amb un germà en mans dels mafiosos i els problemes morals d’entabanar una família agradable. L’única pega que puc posar al pilot és que, pel que sembla ─i us faig memòria, només se n’ha emès el pilot─, els episodis seran conclusius, amb un cas pel negoci familiar a cada capítol i, de fons, els maldecaps de Marius/Pete per continuar la farsa que ha creat.

He dit que el fet que els capítols fossin conclusius era l’única pega que veia a la sèrie, i és que està protagonitzada per tot un seguit d’actors de relleu. Comencem amb Marius/Pete, interpretat per un Giovanni Ribisi (Ted 2) que cada cop m’agrada més i que cada cop entenc menys que no estigui més sol·licitat. Continuem amb els avis: Margo Martindale (The Americans) interpreta l’àvia perspicaç i Peter Gerety (Daredevil), l’avi carinyós. Marin Ireland (Homeland) es posa en el paper de cosina i cap de Pete. I pel final he deixat el millor, o almenys el més conegut: Bryan Cranston (Breacking bad), que a més d’interpretar el cap mafiós que persegueix Marius és, també, productor de la sèrie.

En definitiva, una sèrie amb un argument que no és innovador però que gràcies als seus actors i a un bon guió és una de les sèries candidates a ser votada perquè tingui continuïtat. I és que, com ja vaig dir en un article el març del 2014, quan Amazon va començar a produir sèries, la companyia encarrega pilots de sèries i deixa que siguin els espectadors els que dictaminin quina continuarà i quina es quedarà en això, un pilot.

Sneaky Pete és una sèrie amb un argument que no és innovador però que gràcies als seus actors i a un bon guió és una de les sèries candidates a ser votada perquè tingui continuïtat.

Títol


Director


Actors

Comments are closed.