MENU

21 setembre, 2015 Comentaris (1) Visualitzacions: 1581 Game of thrones, Sèries Jordi Camps

Com bé sabeu, Sam Tarly, a l’últim episodi de la cinquena temporada de Joc de trons (Game of thrones), decideix emprendre, ben aconsellat pel seu amic Jon Snow, un viatge que el portarà a ell, Elí i el seu fill ben lluny del coi del Mur de Gel de les terres del Nord (“fuck the …

Els Tarly mengen peus de porc a Canet de Mar

castell sta florentina 0708 (61)

Com bé sabeu, Sam Tarly, a l’últim episodi de la cinquena temporada de Joc de trons (Game of thrones), decideix emprendre, ben aconsellat pel seu amic Jon Snow, un viatge que el portarà a ell, Elí i el seu fill ben lluny del coi del Mur de Gel de les terres del Nord (“fuck the Watcher on the wall!”). Sabem que la família feliç fuig en direcció a la casa natal d’en Sam, Horn Hill, però el que no sabíem aleshores, i ara sí, és que en realitat emprenien rumb a Canet de Mar, i més concretament al Castell de Santa Florentina.

Sí, bastards i bastardes, i és que enguany sembla ser que molts dels camins de la productora HBO porten a Catalunya. Després de filmar durant tres setmanes a Girona, com bé us hem anat informant en aquest blog, el passat divendres i dissabte van estar rodant en aquest bell paratge del Maresme, un castell d’aires romàntics amb una llarga història i que al cinema s’ha vist a l’oblidable i oblidada La taula de Flandes (Jim McBride, 1994) i en algun que altre anunci de televisió.

castellEls orígens del castell es remunten a l’època romana, quan va ser edificat com una domus fortificada. Ja en era medieval la seva estructura defensiva es va magnificar per combatre les invasions pirates. I no va ser fins que la família Montaner ja en eres més modernes van atorgar-li a través del seu il·lustre familiar arquitecte, Lluís Domènech i Montaner, aquests aires neogòtics tant marcats en l’estètica modernista i que han captat l’atenció dels creadors de la sèrie.

Randall Tarly (James Faulkner)

Randall Tarly (James Faulkner)

Tanmateix, i malgrat han aprofitat aquests murs per mantenir un total secretisme, els nostres serveis secrets ens han informat que aquesta peculiar localització ha servit per filmar-hi un banquet interromput: el que té la família Tarly quan de cop i volta entra per la porta l’estimat Sam. A l’escena diuen que no hi falten Randyll Tarly (James Faulkner, i no Ian McShane com es deia, però amb tanta o més cara de pomes agres que aquell), el pare de Sam, personatge sever i de caràcter marcial; la mare (Samanthe Spiro), la germana (Rebecca Benson) i el seu germà Dickon (Freddie Stroma). El look de la casa s’adiu perfectament a les característiques descrites al llibre i per tant, presumiblement, hi veurem penjats molts trofeus de caça coronant les habitacions. Per cert, Jack Bender n’és el director d’aquestes escenes que s’inclouran segurament als episodis 5 i 6 de la propera i esperadíssima temporada.

castelloConcretament,  hem sabut que s’han utilitzat escenaris com el gran saló. Un espai molt ampli presidit per una gran llar de foc modernista, on tindrà lloc el gran sopar, presidit, com s’ha filtrat, per un àpat amb set potes de porc senglar de 1,30 m (OMG!). També hi apareixeran a les nostres petites pantalles un corredor que travessa una part del pati d’armes i una habitació, la mateixa que va fer servir per dormir el rei Alfons XIII a la visita del castell (però, tranquils, aquest no té prou carisma per sortir a Joc de trons).

L'habitació rosa

L’habitació rosa

Ens comenten els nostres espies, que s’han pogut veure banderoles i estandarts de la casa Tarly. Que el castell s’ha hagut d’envellir uns quatre-cents anys (quins cracs aquest de l’equip d’atrezzo) i que l’habitació del dormitori han hagut de substituir el color rosa que hi predomina a l’actualitat per un altre color (ai l’Alfons XIII, quins gustos que tenia!). I malgrat el rodatge ha estat intens, hem sabut que com que l’equip de rodatge ja està en ruta a terres navarreses i falten rodar alguns plans ja s’ha mobilitzat un equip de tècnics per reproduir a Escòcia la mateixa habitació rosa (o el color que sigui).

Entre les curiositats d’aquest apassionant rodatge, remarcar que si a Girona van enviar cavalls del Regne Unit a Canet de Mar s’hi ha desplaçat un grup de cuiners anglesos per a confeccionar aquest anunciat àpat. Es veu que aquí no tenim cuiners de prou categoria i menys per a cuinar peus de porc… Això perquè no han provat els de la meva sogra!

Com bé sabeu, Sam Tarly, a l’últim episodi de la cinquena temporada de Joc de trons (Game of thrones), decideix emprendre, ben aconsellat pel seu amic Jon Snow, un viatge que el portarà a ell, Elí i el seu fill ben lluny del coi del Mur de Gel de les terres del Nord (“fuck the …

Un comentari a Els Tarly mengen peus de porc a Canet de Mar

  1. Hodor ha dit:

    You know nothing, Jordi