MENU

8 octubre, 2015 Comentaris tancats a 'Homeland': el nou teló d'acer Visualitzacions: 1012 Sèries Lluís Simon

Edward Snowden va confirmar les nostres pors. El Gran Germà són les agències dels EUA, que ho saben tot de nosaltres amb l’excusa de l’interès nacional i de la lluita contra els enemics que ens rodegen, alguns d’autèntics i d’altres més eteris. Només els hackers ─per aquest tema veieu el post bastard de Mr. Robot─ poden accedir …

'Homeland': el nou teló d'acer

homeland-temporada-5-carrie-mathison-claire-danes-mandy-patinkin-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastardsEdward Snowden va confirmar les nostres pors. El Gran Germà són les agències dels EUA, que ho saben tot de nosaltres amb l’excusa de l’interès nacional i de la lluita contra els enemics que ens rodegen, alguns d’autèntics i d’altres més eteris. Només els hackers ─per aquest tema veieu el post bastard de Mr. Robot poden accedir a Matrix i mostrar-nos petits flaixos del món en què vivim. La nova Homeland comença precisament amb una brillant batalla ─ni espases ni kalàixnikovs─ entre dos informàtics, el pirata llibertari i el soldat a sou. Ni sang ni fetge, només pins, contrassenyes, proxys i servidors.

homeland-temporada-5-carrie-mathison-claire-danes-mandy-patinkin-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastardsEls guionistes, com van fer en la premonitòria i magnífica tercera temporada, ja no escriuen ficció; estan documentant fets reals, que estan passant ara mateix, mentre llegeixes això. Com és possible? Una cosa és fer una sèrie d’època o parlar de Pablo Escobar ─tot està escrit─ i una altra és interactuar amb la realitat i en un afer tan espinós com la batalla entre el nou terrorisme islàmic, ISIS (of course), i l’espionatge nord-americà, que comet errors tan gal·làctics com espiar Angela Merkel (més que espiar, deixar-se descobrir, és clar).

homeland-temporada-5-carrie-mathison-claire-danes-mandy-patinkin-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastardsQue l’acció comenci a Berlín és un homenatge a tot un subgènere sencer del cinema d’espionatge. Recordeu el teló d’acer. Kennedy dient allò d’“Ich bin ein Berliner”. A la capital del nostre decrèpit imperi europeu hi coincideixen les tres puntes d’un triangle ben conegut: Carrie Mathison, Peter Quinn ─el putu amo─ i Saul Berenson. Però tot ens encamina cap a Síria, el país on es concentra tot el tauler de l’estratègia militar planetària i que ha provocat la crisi de refugiats més gran que ha viscut Europa en aquest segle. Carrie ja no treballa per a l’oncle Jack, però a la cara té escrit un altre cop un destí funest en les clavegueres [sic] del món occidental.

El fi justifica els mitjans.

El xou ha de continuar.

 

Edward Snowden va confirmar les nostres pors. El Gran Germà són les agències dels EUA, que ho saben tot de nosaltres amb l’excusa de l’interès nacional i de la lluita contra els enemics que ens rodegen, alguns d’autèntics i d’altres més eteris. Només els hackers ─per aquest tema veieu el post bastard de Mr. Robot─ poden accedir …

Comments are closed.