MENU

14 octubre, 2015 Comentaris tancats a 'Cop car', juguem a polis i lladres Visualitzacions: 1860 Cinema, Sitges 2015 Jep Soler

Jugar a polis i lladres era, i suposo que és, habitual entre els infants, influïts per la televisió i les escenes d’acció de les pel·lícules policíaques. Amb els ulls d’un nen, veure les persecucions entre bons i dolents, mentre els cotxes es van estampant per faroles, arbres, bústies, altres cotxes o aparadors de botigues fa …

'Cop car', juguem a polis i lladres

cop-car-jon-watts-kevin-bacon-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-sitges-2015Jugar a polis i lladres era, i suposo que és, habitual entre els infants, influïts per la televisió i les escenes d’acció de les pel·lícules policíaques. Amb els ulls d’un nen, veure les persecucions entre bons i dolents, mentre els cotxes es van estampant per faroles, arbres, bústies, altres cotxes o aparadors de botigues fa pujar l’adrenalina i potencia la imaginació. Després, amb qualsevol utensili que tinguin a prop, inventen rèpliques d’allò més originals, una cullera que vol atrapar el saler passant per entre els plats, per exemple. Una altra de les aventures preferides dels nens és escapar-se de casa. Marxar i deixar enrere les normes familiars, imaginar una vida plena de misteris i jocs és habitual, posar-ho a la pràctica és més complicat i, la majoria de vegades no funciona com estava previst (en el meu cas, vaig arribar fins al final del carrer, una aventura realment efímera).

cop-car-jon-watts-kevin-bacon-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-sitges-2015En Travis i en Harrison són dos nens que decideixen fugir de casa. No semblen gaire preparats per a l’aventura, no porten gaires provisions, només quatre llaminadures i molta il·lusió. Van fent plans mentre travessen les terres agràries de la seva zona, pensen què faran quan arribin a lloc i quina vida els espera. Són la parella perfecta: un és valent i decidit, l’altre, poruc i cagadubtes. Quan només fa un parell d’hores que caminen troben, al mig d’un bosc i abandonat, un cotxe de policia. L’equació perfecta, cotxe de policia i aventura. Doncs, endavant!

cop-car-jon-watts-kevin-bacon-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-sitges-2015Amb prou feines arriben als pedals però se’n surten, carretera enllà, sense pensar en els possibles problemes, només volen conduir i ser lliures. El que no tenen en compte és que aquest cotxe té un propietari, i que aquest és un xèrif corrupte amb tants secrets com pèls al bigoti. Per acabar-ho de complicar, un dels seus problemes està amagat dins els cotxe i necessita recuperar l’automòbil i  solucionar la situació tan de pressa com pugui.

cop-car-jon-watts-kevin-bacon-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-sitges-2015Aquest film, dirigit per Jon Watts, que s’encarregarà del nou Spiderman, és un divertiment sense pretensions, amb un gran Kevin Bacon i una parella de nens genials. No està per sensibleries ni per romanços, genera un clima malaltís i incòmode, que despertarà inquietud a molts espectadors. Comença com si fos una comèdia juvenil ideal per un diumenge a la tarda i es converteix en un malson digne de la nit de Halloween. Cop car és la demostració que no cal un pressupost desmesurat per aconseguir, amb pocs personatges i un guió complet, una història d’intriga, acció i terror reals, perquè darrerament el que realment ens fa por és allò que ens pot passar. Estem una mica saturats de dimonis, éssers d’altres mons, universos paral·lels i altres bèsties, el que ens acollona de debò són totes aquelles coses que ens poden passar. Com Hitchcock, que el que més odiava (i per tant temia) eren els gats i els nens. Tenim el terror ben a prop, o són petits i en procés d’aprendre o porten uniforme i no n’aprenen. Vigileu, són pertot arreu.

Jugar a polis i lladres era, i suposo que és, habitual entre els infants, influïts per la televisió i les escenes d’acció de les pel·lícules policíaques. Amb els ulls d’un nen, veure les persecucions entre bons i dolents, mentre els cotxes es van estampant per faroles, arbres, bústies, altres cotxes o aparadors de botigues fa …

Comments are closed.