MENU

18 octubre, 2015 Comentaris tancats a 'Parasyte' el manga cronenberguià Visualitzacions: 1873 Cinema, Sitges 2015 Víctor Gonzàlez

Fa molt poc m’he aficionat al manga. Vaig a convencions manga, veig films anime, llegeixo còmics manga i tinc una aplicació que es diu Manga rock amb 13.116 números de còmics manga en anglès, espanyol i alemany pel qual he pagat 4,99 euros a l’Apple store i que llegeixo amb regularitat religiosa. La ironia del cas? …

'Parasyte' el manga cronenberguià

parasyte-david-cronenberg-takashi-yamazaki-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-sitges-2015Fa molt poc m’he aficionat al manga. Vaig a convencions manga, veig films anime, llegeixo còmics manga i tinc una aplicació que es diu Manga rock amb 13.116 números de còmics manga en anglès, espanyol i alemany pel qual he pagat 4,99 euros a l’Apple store i que llegeixo amb regularitat religiosa.

La ironia del cas? No m’agrada el manga, ja fa uns anys que he passat dels 40 i per molt friqui que sigui no crec que m’agradi mai. La raó? M’ha sortit una filla boja per aquesta mena de còmics japonesos que va setmanalment a un curs de dibuix manga, té un blog nipó que es diu Lovemangass en llengua merkeliana, estudia japonès i em demana disfresses Cosplay i un bitllet d’avió només d’anada al Japó.

De tal buc, tal eixam, deveu estar pensant, però jo ja l’hi he dit; mentre no es faci del PP o de l’Opus Dei i succedanis ens entendrem bé, serem amics i podrà fer el que vulgui. Amor de pare.

Parasyte és un d’aquells mangues del gènere de l’horror amb dosis de ciència-ficció que he llegit amb cert interès a la meva app de Manga rock. La qualitat del dibuix no és la millor i la trama ─entre l’humor i el terror─ té alguna cosa que t’empeny a seguir devorant planes i planes sense parar.

parasyte-david-cronenberg-takashi-yamazaki-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-sitges-2015La història és magnífica. Uns àliens entren a través de l’oïda dels humans per controlar-ne els pensaments, però amb Shinichi Izumi, el protagonista,  no passa el mateix, ja que bloqueja la criatura gràcies als auriculars que porta aquell dia i li entra només dins la mà dreta. El paràsit, amb un ull i un boca, és part actiu de la vida de l’adolescent, que lluita contra la resta d’àliens que sí que s’han apoderat d’un sector de la població terrícola.

parasyte-david-cronenberg-takashi-yamazaki-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-sitges-2015El film, dirigit per Takashi Yamazaki, i que ara s’estrena al Festival de Sitges, té una bona obertura i una potable primera mitja hora amb detalls que recorden el cinema de David Cronenberg. A mesura que el metratge va avançant, la qualitat minva i cau entre un humor poc creïble i la presència de l’àlien a la mà irreal i artificiós.

La pel·lícula, que ha sigut un èxit al Japó, té una segona part encara més tediosa. No perdeu el temps. No val la pena si no sou uns incondicionals del manga, de Parasyte o si teniu un cas familiar de preadolescent otaku semblant al meu.

 

Fa molt poc m’he aficionat al manga. Vaig a convencions manga, veig films anime, llegeixo còmics manga i tinc una aplicació que es diu Manga rock amb 13.116 números de còmics manga en anglès, espanyol i alemany pel qual he pagat 4,99 euros a l’Apple store i que llegeixo amb regularitat religiosa. La ironia del cas? …

Comments are closed.