MENU

6 novembre, 2015 Comentaris tancats a Jimmy Rose and Harry Brown Visualitzacions: 1053 Sèries Jep Soler

Normalment la senzillesa és un valor que ens permet gaudir, encara més, d’un producte cinematogràfic o televisiu. Quan s’explica una història linealment i clara ens podem fixar en altres aspectes importants de la proposta que ens fan, el nostre cervell no ha d’estar pendent de si som en el passat o en un univers paral·lel, …

Jimmy Rose and Harry Brown

harry-brown-itv-michael-caine-ray-winstone-the-trials-of-jimmy-rose-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaNormalment la senzillesa és un valor que ens permet gaudir, encara més, d’un producte cinematogràfic o televisiu. Quan s’explica una història linealment i clara ens podem fixar en altres aspectes importants de la proposta que ens fan, el nostre cervell no ha d’estar pendent de si som en el passat o en un univers paral·lel, per exemple. Si hi sumem, a més, que la producció és britànica i els protagonistes actuen de manera natural, ja ho tenim! Una meravella de sèrie: The trials of Jimmy Rose.

harry-brown-itv-michael-caine-ray-winstone-the-trials-of-jimmy-rose-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaEn Jimmy (Ray Winstone) és un lladre poc famós, un de tants, d’uns seixanta anys i que n’ha passat més de vint a la presó. Ara en torna a sortir després d’una dècada tancat i retorna a casa amb l’expectativa que tot continuï igual, que la seva esposa l’esperi enamorada i la família sigui feliç. És clar que no pot ser que durant aquests anys no hi hagi hagut canvis, tant físics com de costums, i en Jimmy haurà d’afrontar situacions que no esperava i que voldrà solucionar. Però els anys pesen i ja no és un xaval.

harry-brown-itv-michael-caine-ray-winstone-the-trials-of-jimmy-rose-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaEn el nostre imaginari recordem molts personatges crepusculars que han de fer el darrer esforç per defensar els seus valors, Clint Eastwood a Gran Torino (2008) n’és un exemple recent, com també Michael Caine a Harry Brown (2009). Em quedo amb aquest darrer, perquè té més paral·lelismes amb Jimmy Rose. Aquestes històries, a més de la dosi d’acció i d’una trama dramàtica, també serveixen per mostrar la societat actual i per parlar de les relacions inter-generacionals. Ens anem fent grans i ens distanciem, en idees i valors, de les generacions més joves, com ha de ser! Només faltaria que tots penséssim igual. El més preocupant és que cap franja d’edat intenta entendre els que té per sobre o per sota, si parlem de generacions dins d’una mateixa família la cosa es complica encara més. Tant en Harry com en Jimmy necessiten entendre el que passa al seu voltant perquè ha canviat més ràpidament del que es pensaven i, paradoxes de la vida, han de trobar la solució als seus problemes en allò que ja sabien fer quan eren joves. Però, esclar, la ment pot pensar d’una manera i el cos va a un altre ritme, heus aquí la tragèdia. El cos no enganya i ja no són uns jovenets.

Us proposo un programa doble, ara que ja arriba el fred i les tardes de diumenge es fan llargues: The trials of Jimmy són només tres capítols de la ITV anglesa, per tant us passarà de pressa i de manera amena. Després, Harry Brown, acció i diversió a l’estil british més pur. També gaudireu de dos actors en un estat de forma espectacular!

Normalment la senzillesa és un valor que ens permet gaudir, encara més, d’un producte cinematogràfic o televisiu. Quan s’explica una història linealment i clara ens podem fixar en altres aspectes importants de la proposta que ens fan, el nostre cervell no ha d’estar pendent de si som en el passat o en un univers paral·lel, …

Comments are closed.